Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Mintha nem lenne holnap

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mintha elszabadult volna valami, valahol. Minden gátlás, még a látszat is eltűnt a kormány közeléből. Kapkodnak, hülyeséget hülyeségre halmozva ütnek minden irányba, mint a bolondóra.

Hogy a vesztüket érzik, vagy egyszerűen mostanra jutottak el arra a szintre, amikor már felmérni sem képesek a tetteik következményeit, azt én nem tudom, de valami történhetett, ami ennyire felgyorsította az eseményeket.

Az csak egy dolog, hogy minden magyarok amatőr focistája bejelentette, hogy már minden tökéletesen működik ebben a keresztül-kasul megvédett, jobb sorsra érdemes országban.

Tette ezt akkor, amikor éppen a teljes rendszer szakad a fejünkre.

Pedagógusok, szülők, diákok követelik a Klik leépítését, erre kinvezik a Klik élére Áder János testvérét.

Pedagógusok, szülők, diákok követelik azt, hogy az ő bevonásukkal, őket megkérdezve, szakmai szervezeteket bevonva alakítsák át az oktatást, erre Balog Zoltán farigcsál magának egy kerekasztalt a Nagycsaládosok Egyesületével, a katolikus egyházzal és a jó ég tudja, kivel.

Miközben mindenkinél elszakadt a cérna, előkerülnek a kockás ingek, talpra állnak a halottnak hitt szakszervezetek, a kormány teljes gőzzel igyekszik lejáratni, bemocskolni mindenkit, aki csak felbukkan a reformkövetelések környékén.

Ma, március elsején egy Németh Szilárd nevű egykori tanító azt böfögte bele az arcunkba az ország házában állva:

„A szakszervezeti vezetők az ellenzéki pártok elvtelen kiszolgálóivá váltak, az iskolákat pedig ugyanezek a szakszervezetek túszul ejtették, sőt a pedagógusokat, szülőket és gyermekeket biodíszletként használják fel önző, hataloméhségből fakadó céljaikra. És ebben semmi sem drága, semmi sem szent. Ugyanúgy gátlástalanul tolják maguk előtt a gyermekeket, ugyanúgy felelőtlenül használják a kiskorú tanulókat pajzsnak, mint az Európát lerohanó illegális bevándorlók.”

Az egészségügy nyakig ül a szarban, egyre kevesebb az orvos és a szakápoló, nincs gyógyszer, sok helyen műszerek sincsenek, egyszer használatos eszközöket fertőtlenítenek újra, kockáztatva ezzel a betegek egészségét, miközben kicsi gyerekeknek nyers virslit adnak vacsorára, Orbán Viktor szuperkórházat vizionál a fővárosba.

Háborog minden ágazat, pofátlanul alacsonyak a bérek, jóformán csak külföldi összeszerelő-üzemekre támaszkodik a gazdaság, nem halad az ország, csak a propaganda terén, közben Orbán Viktor őrületes pénzekért a várba költözik, csak az épület díszítésére, műtárgyak vásárlására egymilliárd forintot különít el a kormány.

Megkezdődnek a kilakoltatások, családok kerülnek az utcára, de a legfontosabb jelenleg az, hogy Matolcsy György minden ellenőrzés nélkül szórhassa a pénzt. Azt a pénzt, ami közvagyon volt, de egy tegnap beterjesztett, ma elfogadott törvény kivonja a jegybankot a törvény hatálya alól és többé nem közpénz az, ami oda bekerül. Ebből eredően nem közadat, senkinek semmi köze nincs hozzá, mit, miből, kinek és miért költ a magánhadsereggel védett jegybank elnök, akinek a fizetését duplájára emeli a jól fizetett honatyák gáláns társasága.

A Magyar Posta adatai sem hozzáférhetőek többé.

A kormánypárthoz köthető verőlegények meggátolták azt a népszavazási kezdeményezést, ami sokakat érintő kérdésről, a vasárnapi zárvatartásról szólt volna. Meggátolták és meg is fogják gátolni. Minden erővel, bárhogyan, bármi áron.

A kormánypárt igyekezett fenyegetéssel rávenni a salgótarjáni választókat arra, hogy az ő jelöltjüket válasszák polgármesternek, különben a város nem kap állami segítséget.

Orbán Viktor azt állította külföldön, hogy 100 ezer ukrajnai menekültet fogadott be ez az ország, de ezeket a menekülteket senki nem találja. Amikor újságírók rákérdeztek Bakondi György kormánybiztosnál, azt a választ kapták: Keressék tovább.

Naponta, óránként vágnak valamit az arcunkba, köpik szemen az egész társadalmat összességében és egyenként. A látszatra sem adva viszik a földeket, a médiát, a fejlesztési forrásokat. Rokonok hálójával fedik le a közigazgatást, rokonok állnak a pénzcsapoknál, pofátlanul pöccintve el minden kérdést, minden számonkérést.

Mintha nem lenne holnap, mintha soha nem kellene szembenézni a tükörrel. Miközben százezrek vergődnek a közmunka kilátástalan mocsarában, másik százezrek sodródnak az éhhalál közelébe, kétszázezer rokkant ember számára törölték el a holnapot, a gyermekes családok fele nélkülözni kényszerül, egyre terjed a dolgozói szegénység, sokan minden ellátás nélkül vegetálnak, vagy halnak meg, idős embereket hagy magára, hagy meghalni a kormányakarat, félmilliónál több ember volt kénytelen elhagyni a hazáját, közben a miniszterelnök lánya karriert épít, Andy Vajna televíziót vesz, Mészáros Lőrinc tovább gazdagodik, a miniszterelnök pedig Európa trónjára tör, de előtte még itthon teljhatalmat akar.

Nem tudom, mi lesz ennek a vége, de hamarosan ki fog derülni. Lehet, hogy még mindig vannak, akik bíznak a kormányban és lehet, hogy nincs választható alternatíva, nincs másik kormányzóképes, sokak számára elfogadható párt.

Az viszont biztos, hogy ezt a bebetonozott őrültekházát szavazatokkal legyőzni már nem lehet. Sem most, sem két év múlva. Aki látja ezt a fékevesztett harácsolást, ezt a végtelen pofátlanságot, ezt a gyomorforgató, aljas, embertelen, korrupt rendszert, az is tisztában van vele, hogy innen már nincs visszaút.

A többit meglátjuk.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.