Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Végre ezt is kézbe veszik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Végre napvilágot látott a várva-várt bejelentés:  Nemzeti Turisztikai Ügynökség jön létre a turizmus fejlődéséért.

Ezt Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára mondta. Közbevetőleg jegyzem meg: csak nekem tűnik úgy, hogy egyre hosszabb és egyre hülyébb titulusokat gyárt a kormányzat? Vagy Habony Árpád, aki kicsoda is?

Tehát lesz nekünk Nemzeti Turisztikai micsodánk. Kellett is nagyon, mivel rengeteg pénzről van szó, nem szabad hagyni heverni a parlagon azt sem. Az újonnan létrehozandó (ide a rozsdás bökőt, hogy már egészen pontosan tudják, kinek a huga-öccse-lánya-szomszédja kap helyet az ügynökségnél) szervezet feladata a turisztikai iparág fejlődése érdekében a turizmussal kapcsolatos erőforrások koncentrálása lesz, valamint a turisztikai szervezés, -képzés, és az ország marketingje is ebbe a szép, nagy zsebbe kerül.

Itt eszem meg a ballábas cipőmet, ha nem valami hasonló humbug keretében hozták létre a Klik-et, aztán mára olyan piszkosul jól szervezett, átlátható és működőképes az egész közoktatás, hogy nem győzi a kormány tömni bele a közpénzt, az meg úgy spriccel el valahol, mint víz a lyukas tömlőből. Tehát lett egy cefetnagy vízfej, aminek vannak ugyan előnyei, mert egyrészt a végtelenségig kiszolgáltatott mindenki – pedagógus, iskolaigazgató, diák, szülő – a központosított beszerzések örömére hol kréta nincs, hol fűtés, viszont igen jól járnak azok a szerencsések, akik csupa véletlenségből sikeresen megnyerték a beszállítási lehetőségeket. Rajtuk kívül ugyan mindenki rosszul járt, de csak az nem téved, aki nem dolgozik. Ugye.

Aztán központosította a kormány az egészségügyet is, mert úgy sokkal olcsóbb lesz, ha a központból, egy tételben rendelnek meg mindent, aztán meg nem fizetnek, mert valahogy onnan is szertecsorog a pénz. Nem ügy, időnként itt is feltölti a kormány a rendszert némi közpénzzel. Mi nekünk az a párszáz milliárd?

Szerencsére és a mi érdekünkben központosította a kormány a szolgáltatásokat is, hogy hatékonyabban csökkenthesse nekünk a rezsit. Ott is mutatkozik némi veszteség, de nem baj, jó ez így nekünk. A későbbiekben akár még azt is el tudom képzelni, hogy a kukás ember mászik fel a háztetőre kéményseprés-ügyileg, így össze lehet vonni a két céget és egy alkalmazott végezheti a feladatot. Az pont mindegy, hogy ért-e hozzá, vagy nem ért. Hát nem? De.

Most éppen a turizmusra került sor, azt szervezi csokorba a kormány. Végre, valahára! Bár Tuzson Bence sajtótájékoztatójából ez most nem derült ki, de úgy tudni, a vendéglátást is bevonják a szép, nagy, központi védernyő alá. Reméljük, hamar létrehoznak valami központi beszerző egységet – hogy olcsóbb legyen a krumpli az éttermeknek – és néhány ismerős (mert csak abban bízunk) szállíthat befele ide is.

Az pedig merő egy véletlen, hogy éppen a napokban gyűlt össze Orbán Ráhel, Rogán Antal és  Andy Vajna, hogy barátilag csacsogjanak egy kicsit a turizmus jövőjéről. Mert értenek hozzá.

Nincs is még egy ilyen tehetséges nép, mint a miénk, az biztos! Nálunk a képességek – leginkább a mindenhez értés adottsága – genetikusan öröklődik a családokban, kivételes esetekben kinevezés útján is megszerezhető.

Lesz is ennek eredménye, azt merem állítani.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.