Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Akarsz-e diktatúrát, drága Birkaországom?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ha a parlament az ellenzék támogatásával nem hoz felelős döntést az alkotmánymódosításon is túlmutató, a mindennapok biztonságát erősítő javaslattal kapcsolatban, akkor a kormány az emberekhez fordulezt mondta szombaton egy budapesti konferencián Rogán Antal propagandaminiszter, csatlakozva ura és parancsolója egy nappal korábbi, tudatosan félreérthető és homályos riogatásához. Miszerint feltételezhetően majd valamikor, valakik keze által terrorcselekmény áldozatai lesznek a drága magyar emberek.

Miután a hétvége sem ad felmentést a magyar kormánynak az eszelős, manipulatív hülyeségek futószalagon gyártása alól, Rogán tovább tolta Orbán terrorveszély színűre festett biciklijét. Hogy tudniillik az Európát érő ellenőrizetlen bevándorlás nem szűnt meg, a biztonsági szervek arra figyelmeztetnek, hogy a következő hónapokban, években terrorcselekményekre készülnek Európában. Még mindig nem eléggé rettegők kedvéért: a terrorizmus egy új, „barbár” formájával kell szembenézni, amelynek célja az európai civilizáció meggyengítése. Ezek a terroristák már attól sem riadnak vissza, hogy polgári célpontokra, akár gyerekekre támadjanak. Itt ér véget Rogán, én pedig felteszem magamnak a kérdést: vajon mire gondolt a költő, amikor az emberekhez fordulás megható fordulatával élt, amikor a sorok között megint egymás ellen uszította a polgárokat? Meddig lehet fokozni még a cinizmust?

A Fidesz legutoljára akkor fordult érdemben az emberekhez, amikor 2010-ben kétharmados felhatalmazást kapott az ország vezetésére. Azóta folyamatosan éppen rájuk hivatkozva szarja le őket. A Fidesz hatodik éve nem kíváncsi az emberek véleményére, ellenben mindent rájuk hivatkozva, a megkérdezésük nélkül dönt el kizárólagos hatáskörben. Rogán Antal most úgy döntött, eljátssza a tudathasadásos, sértődött óvodást, akinek hirtelen eszébe jutott a plüssmackója, amit karácsonyra kapott és azóta ott hever az ágy alá berúgva szegény. Hirtelen felindulásból előkapja és rájön, mennyire szereti.

Fogalmam nincs, mit akarhat Rogán Antal az emberektől, mert amit mondott, az egy ocsmány manipulálás, egy vegytiszta kommunikációs blöff és szépen mutatja a Fidesz-féle politizálás igazi természetét: erővel, zsarolással, kikényszerítéssel, két vállra fektetéssel átnyomni az aktuális átnyomnivalót. Jelen esetben járulékos haszon a fél térden vegetáló ellenzék két térdre kényszerítése, amennyiben az ilyen, vagy olyan módon kierőszakolt, létező, vagy megkomponált népakaratra mutogatva, átpasszírozzák a diktatúra-törvény javaslatát a parlamenten.

Vegyük sorra. Ha Rogán Antal az emberekhez fordulás alatt a népszavazást értette, akkor egyértelműen blöffölt. Népszavazást ugyanis nemcsak rendkívüli állapot és szükségállapot kihirdetéséről, de – amiről itt és most szó van állítólag –  az Alaptörvény módosítására irányuló kérdésről sem lehet kiírni. Ez benne van a leánykori nevén alkotmányként ismert, azóta közönséges fércművé degradálódott jogszabályban.

Mivel semennyire nem tartom valószínűnek – a Medián által mért eszmei népszerűség ellenére sem -, hogy előrehozott választások kiírására gyúrnának, meggyőződésem, hogy egy újabb nemzeti konzultációba csomagolt propaganda-akció elébe nézünk. Félig viccesen azért megjegyezném: úgy jutottunk el eddig a nagyszerű felismerésig, hogy közben mindvégig egy olyan javasalatról beszéltünk, ami elvileg 30 évig nem nyilvános felirattal robbant be a köztudatunkba.

Tehát  – mivel nem lesz népszavazás, sem előrehozott választások nem lesznek, feltéve és meg is engedve, hogy a feldühödötten rettegő emberek nem kötik fel lámpavasra a komplett ellenzéket, amiért nem képes felelős döntést hozni -, a kormány megkonzultálja Birkaországgal, hogy vezessék-e be a diktatúrát, vagy mégse. A Fidesz és Rogán Antal egydimenziós világában ilyen egyszerű a képlet: a jól bevált egyoldalú levelezéses konzultációval, az abban feltett opcionális alapon kötelező válaszokkal, a kizárólag a Fidesz számára megismerhető adatokkal (mivel perelni kell azért, hogy a Miniszterelnökség kiadja az eddigi nemzeti konzultációk összesített adatait, jó okom van kételkedni abban, hogy azokat eddig egyáltalán feldolgozták-e), a többen küldték vissza a kérdőívet, mint ahányat mi kiküldtünk csoda kényszeres sulykolásával, újra sikerre lehet vinni egy ügyet.

Vagyis lesz egy újabb kör fene tudja hány millióból (az sem közérdekű adat, tehát majd kipereli, aki akarja) ami nem a Fidesz-kormány központosítási törekvéseiről, nem a hatalomkoncentrációról, nem a folyamatos feketekampányról és nem is az ország kifosztásáról fog szólni. Hanem arról, hogy az emberek 97,3 százaléka egyetért azzal, hogy Magyarországon a rendeleti kormányzás alapján megteremtsék a nyílt diktatúra bevezetésének lehetőségét.

Miközben minden héten elfognak majd egy potenciális terroristát, aki Orbán Viktor életére tör, miközben a terror ellen harcoló kormány és a terrorista-barát ellenzék elhúzódó összecsapását közvetíti élőben a közszolgálati média, a megkonzultált birka (például én) nem fog választ kapni azokra a súlyos kérdésekre, amelyek itt a fennforgás tárgyát képezik. Hogy miért akar a Fidesz kisajátítani egy olyan jogkört, amelyet indokolt esetben az országgyűléstől demokratikus úton amúgy is megkaphat? Vagyis miért annyira fontos, hogy a kormány saját döntése alapján, a parlament megkerülésével önállósíthassa magát? Mennyire aljas az a kormánypárt, amely előre azzal riogatja az embereket, az ellenzéki pártok úgyis akadékoskodnak ezzel a jogkörrel kapcsolatban, ha az országban tényleg vér folyna?

Azt hiszem azért, mer fogy a levegő, ürül a kassza, ezért egyre szánalmasabbak az ötletek. Terelni kell az oktatási és a szociális ellátórendszer teljes összeomlásáról, a 99%-on pörgő, mindent felemésztő korrupcióról, az állami földek cinikus szétosztogatásáról, a műtárgyakban testet öltő milliárdos jegybankos pazarlásról. Erre futja a Habony művek és a propagandaminiszter sötét agyából. Csúsztatásra, hazugságra, félrevezetésre.

Mert tisztázzuk így a végére érve: ha az emberek 97,3%-a nemzeti konzultáció formájában ki is nyilvánítaná ama óhaját (mint ahogy a soha meg nem ismerhető korábbi nemzeti konzultációk során is tette bármiről kérdezték), hogy a Fidesz mindenáron védje meg őt – most éppen a terroristáktól -, az alaptörvényt akkor is kizárólag kétharmados többséggel lehet módosítani. Tehát a kétharmad akkor sem lesz meg, ha 120 százalékos egyetértés születik. De azért ásni kell azokat a kurva árkokat, mert még a végén betemeti őket az erózió.

Rogán Antaltól eltérően én továbbra se tudom, miként-hogyan lesz a nemzeti konzultációból alkotmánymódosítás, de szerencsére nem ez az első eset, hogy birkának néznek. Viszont – mert annak néznek -, innen már csak két lépés lehetséges. Vagy arról fognak konzultálni énbirkaságommal, hogy ezentúl nemzeti konzultációval is lehessen alkotmányt módosítani. Vagy a szokásos bármirőlisszólónagyonnemzeti konzultáció eredményével legitimálják a kormány alkotmánnyal ütköző, botrányos, felháborító, mindenkinek a fejére szaró döntéseit.

Ha meg egyik se, akkor akad majd két eltévelyedett ellenzéki szavazat és nekünk harangoztak. A durva az, hogy valószínűleg így is, meg úgy is, meg amúgy is.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.