Április 29,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VIBRÁTOR


Novák Előd a demokratikus ellenzék

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,566,300 forint, még hiányzik 433,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

„Most sikerült felfedezni, hogy gáz van és a kormány totális diktatúrát akar bevezetni? Napok óta üvölt mindenki, aki csak él és mozog. Miért a jobbikos Novák Előd hozta nyilvánosságra a kormánytervezetet erről?” – kérdezi tegnapi, ellenzékből kiábrándult cikkében kedves kollégám, én pedig ha megválaszolni nem is tudom a kérdéseit, feltétlenül gondolok erről valamit.

Mi, akik – már szó volt róla – meggyőződésünk szerint a valódi, nem pártokban mérhető ellenzékhez tartozunk ebben az országban, úgy véljük, ebben a pillanatban ennél fontosabb kérdés nincs.

Arról kellene üvöltenie minden toroknak, minden önmagát és (megmaradt) választóit komolyan vevő ellenzéki pártnak, hogy ha a kormány kihirdeti a terrorveszélyt, a hatalom jogi következmények nélkül bármit megcsinálhat bármivel és bárkivel Magyarországon. Az igazán borzasztó ebben az, hogy biztosíték sem nagyon van arra, hogy ez bármilyen módon kontrollálható volna.

30 évre titkosították ezt a kormányjavaslatot, s most ennek közzétételéért 3 éves szabadságvesztést is kaphatok, de a…

Közzétette: Novák Előd – 2016. január 19.

Leírni is szörnyű: az erről szóló törvény tervezetét, amely a gránitszilárdságú Alaptörvény sorban hatodik módosítása lenne (kétség nem férhet hozzá, hogy lesz is) Novák Előd, jobbikos képviselő hozta nyilvánosságra Facebook-oldalán. Nem a magukat demokratikusnak nevező ellenzéki pártok, nem Gyurcsány-Tóbiás-Szigetvári-Karácsony-Szabó-Schiffer-Szél és a többiek. Dehogy. A Jobbik képviselője. Saját bevallása szerint 3 éves szabadságvesztéssel sújtható (ha lehet ilyet mondani, ez lenne az egyetlen pozitív hozadéka a történetnek) a „30 évig NEM NYILVÁNOS” dokumentum közzététele miatt.

Nem lesz, hiszen Elődke megint csúsztatott. Vagy azért mert szándékosan, vagy azért mert ennyire hülye. A nála jóval okosabbak el is magyarázták neki, hogy nem lesz minősített adat egy olyan dokumentumból ami elektronikusan jut el hozzá és még az sem szerepel benne, hogy ki készítette, vagy hagyta jóvá. Továbbá a dokumentumot a Honvédelmi Minisztérium jelölte meg „nem nyilvánosként”, de erre nem volt alapja, hiszen nem a Honvédség szervezeti felépítésére vonatkozó információk voltak benne. Emellett nem belső egyeztetésre küldtek szét az anyagot, hanem a frakcióknak, akiket a “Nem nyilvános” jelzés pont ugyanúgy nem kötelezi semmire, mint a sajtót vagy bármely polgárt, akihez a szöveg eljut.

Végignéztem, hogyan kommunikálják a (parlamenti) pártok vezetői közösségi oldalukon, hogy mekkora kurva nagy szar van, ha már ők is megkapták ezt a fránya nem nyilvános munkaanyagot. Ide rakom szépen sorba.

Gyurcsány Ferencnél (DK) megállt az idő január 14-én, amikor a Saul fiát Oscar-díjra jelölték.

A Saul fiát Oscarra jelölték:) Gyerünk fiúk, menni fog ez!

Közzétette: Gyurcsány Ferenc – 2016. január 14.

 

Tóbiás József (MSZP) mély fájdalommal búcsúzik Komáromi Istvántól, az MSZP volt országgyűlési képviselőjétől.

Búcsúzunk Komáromi Istvántól, emlékét megőrizzük.

Közzétette: Tóbiás József – 2016. január 20.

 

Szigetvári Viktor (Együtt) pár órával ezelőtt ébredt fel, hogy tényleg kurva nagy szar van:

A Fidesz nem a terror-fenyegetettségre készül most, hanem hatalmának elfogadhatatlan kiterjesztésére. Ezért az Együtt tá…

Közzétette: Szigetvári Viktor – 2016. január 20.

 

Schiffer András (LMP) az alkalomhoz egyáltalán nem illő derűvel az arcán, azon morfondírozik, hogy vajon összeomlik az egészségügy és az oktatás, vagy sem.

Közzétette: Schiffer András – 2016. január 20.

 

Szél Bernadett (LMP) következetesen a paksi atompropagandán rugózik.

Újabb 100 millió hopp elszállt atompropagandára.”Az LMP kikérte az MVM Paksi Atomerőmű Zrt.-től a párizsi klí…

Közzétette: Szél Bernadett – 2016. január 20.

 

Karácsony Gergely (PM) az érintettség okán a Kúria abszurd döntésén kesereg, amellyel az olimpiáról szóló népszavazást elkaszálta.

„Egyszerűen érthetetlen, hogy a legfelsőbb bírói fórum hogy tud egy olyan törvényi állításra hivatkozni, ami nincsen.” H…

Közzétette: Karácsony Gergely – 2016. január 20.

 

Szabó Tímea (PM) társelnökasszony szintén a fővárost (az olimpiát és a Városliget beépítését) érintő népszavazással kapcsolatos majdani aláírásgyűjtésre toborozza a híveket.

Népszavazást az olimpiáról és a Városliget beépítéséről!Pontos dátum még nincs, de nagyon valószínű, hogy az aláírásgy…

Közzétette: Szabó Tímea – 2016. január 18.

 

Fodor Gábor (MLP) az Altus és a Századvég  kapcsán fennálló burkolt pártfinanszírozás kormányzati kettős mércéjén meditál.

Ha az Altushoz jutott uniós megbízás aggodalomra ad okot és a burkolt pártfinanszírozás gyanúját veti fel a Fidesz…

Közzétette: Fodor Gábor – 2016. január 20.

Mindeközben a parlamentben üldögélő tisztelt urak-hölgyek beleegyezésével (másként nem tudom értelmezni ezt a dühítő félrenézést) a kormány nem akarja, hogy tudjunk róla, mire készülnek. Vagy igen?

A magyar demokrácia iránti aggodalom jegyében Novák Elődöt vagyok kénytelen idézni úgy, hogy ég a pofám, pedig nem nekem kéne:

„A levélforgalmat bármilyen indok nélkül ellenőrizhetnék, az internetet pedig be is szüntethetnék. Átvehetnék a médiumok szerkesztőségeinek irányítását (vagy ha a kormánynak valamelyik esetében inkább úgy tetszik, felfüggeszthetnék működésüket), noha egy ilyen különleges jogrendben a nyilvánosság lehetne a legfőbb kontrollja a kormánynak. A mozgásszabadságot, tartózkodást korlátozhatnák, engedélyhez köthetnék az ország egyes részein. Betilthatnák a rendezvények, gyűlések megtartását, kijárási tilalmat rendelhetnének el. Zárolhatnák, elkobozhatnák „a biztonságot veszélyeztetők” vagyonát (ezt is bírósági döntések nélkül), a fogyasztási cikkek korlátozására bevezethetnék az élelmiszer- vagy benzinjegyet.”

Ha véletlenül, esetleg, valamiért nem arról van szó, hogy a Jobbik a Fidesz kottájából, az ellenség megtévesztésére játszik és együttes erővel tesztelik a reakcióinkat, akkor azt kellene mondanom, hogy ma Magyarországon a parlamenti ellenzék jótékony, mindent eltakaró lapítása mellett lényegében csak a szélsőjobb aggódik a demokráciáért.

Mivel azonban ezt teljességgel abszurdnak vélem, inkább azt gondolom, hogy a Fidesznél „szélsőjobbabb” alakulat a Fidesz beleegyezésével hozta nyilvánosságra azt, amit a Fidesz nem vehetett a szájára.

Ettől függetlenül az egyértelműen kijelenthető: aggasztó, hogy a Jobbik pillanatnyilag a legaktívabb parlamenti párt az alaptörvény-módosítás bírálatában. Az hatványozottan súlyosbítja a helyzetet, hogy valószínűleg nem gondolja komolyan. A magát szalonképesnek, mérsékeltnek, európainak valló ellenzék pedig fáziskéséssel, erőtlenül kommunikál, semmiféle egy irányba mutató fellépés nem körvonalazódik.

Az, hogy ezt a „30 évig nem nyilvános tervezetet” a Jobbik hozta nyilvánosságra, miközben minden demokratikus parlamenti párt, frakció megkapta – tisztelet a kivételnek, vagyis azoknak, akik nem -, hogy a tervezett intézkedéseket a Fidesz szélsőséges szócsöve rágta bele a szánkba, teljesen reménytelen helynek láttatja ezt az országot. Az csak még szánalmasabbá tesz minket, hogy ráadásul Elődkének a haja szála nem görbül azért, amiért két napja szinte mártírrá avatta magát a Facebookon.

Úgyhogy marad a Bokros-féle kezdeményezés a parlamenten kívülről. Az egyedüli, amely ebben a pillanatban elismerést érdemel. Nem az internetadóról lesz szó, hanem a demokráciáról. A közérdeklődésemre számot tartó az, hogy ma Magyarországon hány embert érdekel ez még. Hány olyan embert, akit nem Novák Elődnek hívnak és nem a fideszes diktatúra szekerét tolja a hallgatásával.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.