Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VIBRÁTOR


Az MSZP ciki

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az MSZP végre felfedezte minden bajok forrását. Ez pedig a társadalom. A forrás. Gúr Nándor, a párt országgyűlési képviselője tájékoztatta a sajtót arról, hogy önkényuralmi rendszer kiépítése zajlik Magyarországon, összeomlóban az egészségügyi és az oktatási rendszer és a kormánypárt szopóágra tett mindenkit, aki nem tartozik a csókosok közé.

Nem sokkal előtte Tóbiás József, az MSZP elnöke nyilatkozta: helyi közösségekkel lehet legyőzni a Fideszt.

Hát jó reggelt kívánunk! A baj ott kezdődik, hogy a szerkesztőségben futó vita alakult ki arról, ki is most az MSZP elnöke. Márpedig biztosan van ezer hibánk együtt és külön-külön, de a magyar politika iránti érdektelenség biztosan nem tartozik közéjük.

Hát bizony, kellenének helyi közösségek. A Fidesz és a Jobbik is rájött már erre és az nem tegnap volt. Mármint az, hogy a szélső- és még szélsőbb jobboldal elkezdte építeni a maga helyi közösségeit. Az MSZP szundikált az elmúlt évtizedekben?

Menjünk sorban, nehogy kavarodás legyen.

A Jobbik nagyjából 10, a Fidesz 20 éve építi a helyi közösségeit. Lehet, hogy régebben. Ha az MSZP is építget, akkor arról rajtuk kívül kevesen tudnak. Ebből eredően azt gondolom: szarul csinálják. A Jobbik elment a falvakba, felmérte, mi foglalkoztatja azokat az embereket, akik nem a fővárosban élnek. Sorra jöttek elő a javaslataikkal, a pocsék utaktól kezdve a tyúklopáson át az elmaradott (és a mára lecsúszott) térségekben komoly gondot okozó szociális és a napi biztonságérzetet befolyásoló kérdésekig. Javaslatokat tettek és tesznek helyben, de a parlamenti üléseket figyelve azt is látni kell, hogy az ő képviselőik azok, akik nem a sajtóból tájékozódva olvassák fel (nem kis nehézségek árán) az ökörségeket, hanem a közösségekben hallott problémákra reagálnak, új témákat hoznak elő és ami nem mellékes: vitaképesek.

A Fidesz is építi több évtizede a maga bázisát. Úgy-ahogy és olyan hívőkből, amilyenekből, de csinálja és működik.

Ezzel szemben az ellenzéki pártok nem találják sem önmagukat, sem a választókat, akiket szolgálniuk, de még előbb megszólítaniuk kellene. Most szólok az MSZP-nek (remélve, hogy mindenki más is hallja), nincs láthatatlanná tévő köpönyegük. A választások előtt kristálytisztán lehetett látni, hogy mindegyiküket az elfoglalható bársonyszék, hokedli, a megkaparintható pozíció érdekelte. Ennek okán ugrottak egymás torkának, csinálták ki a másikat, egymást, önmagukat. Minden reményükkel ellentétben mi itt kint remekül láttuk, mi történik.

Azt is remekül látjuk, hogy semmi mondanivalója nincs az ellenzéki pártoknak. Ötletük se sok. Programjuk se. Ha mégis van, azt nem kommunikálják. Az nem program, hogy a Fidesz mit baszott el már megint. Ezt ugyanis mi is tudjuk, csak éppen nem tudunk semmit tenni ellene. Láthatólag az MSZP sem, csak az ő képviselőik legalább biztos pozícióból és magas fizetésért balfékek. Ráadásul az az ember benyomása róluk, hogy nagyjából egy dolog érdekes: az, hogy megkapják a fizetésüket és az egyéb juttatásaikat minden hónapban.

Tessék megnézni a Jobbik Facebook oldalait! Ott párbeszéd zajlik. Az MSZP oldalain pedig sorra lövik fel a posztokat arról, melyik sarkon melyik képviselőjük tart senkit nem érdeklő sajtótájékoztatót olyasmiről, amivel napok óta teli van a sajtó egyébként is.

A Jobbiknak van médiája, az MSZP-nek? Hol és hogyan? A kapcsolat.hu? Pénz nélkül működtetett, a netről többnyire illegálisan összelopkodott cikkekkel? Nem kellene egy olcsóbb autóba átülni és inkább erre költeni? Szakembereket alkalmazni, médiát kiépíteni, a már meglévő és jól működő ellenzéki weboldalakat támogatni? Már persze azt, amelyik elfogadja. Ilyen se sok van, mert ciki. Az MSZP ciki.

Gúr Nándornak üzenem: van társadalom és együttműködő. Csak éppen nem a balfék ellenzéki pártokkal működünk együtt, hanem egymással. Most sikerült felfedezni, hogy gáz van és a kormány totális diktatúrát akar bevezetni? Napok óta üvölt mindenki, aki csak él és mozog. Miért a jobbikos Novák Előd hozta nyilvánosságra a kormánytervezetet erről? Önök nem látták? Miért nem? Nem értek rá foglalkozni vele?

Amatőr vergődés ez, nem ellenzék és nem politizálás. Nem tudom, lehet-e ezen javítani a jelenlegi garnitúrával és főleg ezzel a mentalitással. Kár abban reménykedni, hogy annyira elege lesz mindenkinek a Fideszből, hogy jobb híján az MSZP-re fognak szavazni az emberek, mert ez az idő régen elmúlt. Egy ilyen helyzetből csak a Jobbik jöhet ki győztesen, amit soha, semmilyen körülmények között nem kívánnék sem az országak, sem önmagamnak.

Csakhogy nem ezen fog múlni.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.