Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VIBRÁTOR


Kövér László megvédte a magyar karácsonyfát, köszönjük

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Úgy láttam, a kedves kollégának nem végződött túl jól a szombat estéje, ezért szolidaritásból – hogy nekem se legyen felhőtlen a mai nap, és természetesen hogy a kedves olvasók se maradjanak ki a jóból – onnan folytatom, ahol ő abbahagyta.

A Facebookon jött szembe az alábbi fotó énvelem:

Ez a gyönyörű csoportkép természetesen bárki számára elérhető, Juszt László újságíró szúrta ki, és tette fel a költői kérdést:

Érti valaki, hogy egy parlamenti karácsonyi ünnepségen (ami amúgy kedves, bájos, meghitt és szívből jövő, mint látjuk), mi a fészkes fenét keresnek fegyveresek?

Bár a költői kérdéseket nem szokás megválaszolni: szerkesztőségünk elsöprő többsége nem érti, hogy egy kedves, bájos, meghitt és szívből jövő ünnepségen mit kereshetnek a fegyveresek. Viszont arra jutottunk, hogy a házelnök úr parancsára a fegyveres erők (tudjuk, hogy díszfegyverek azok, és nem emberi életek kioltására használatosak) valószínűleg a kölköktől védik a karácsonyfát, hogy le ne zabálják róla a szaloncukrot. 

Mondjuk, ha már itt tartunk: az sem teljesen világos, hogy vajon miért kellett azokat a drága gyermekeket nemzeti zászlóba öltöztetni? Mármint miért nélkülözhetetlen szimbóluma a szeretet ünnepének a piros-fehér-zöld? (Nem mintha idén tűnt volna fel először.) Nade, nem is rontanánk tovább a karácsony meghittségét. Köszönjük a 24 órás feltétlen védelmet és a szívből jövést.

Frissítés: Megszólalt Róbert a sarokban. Azt állítja, megválaszolta a kérdést. Szerinte ilyen szép zászlóba az anyakönyvvezetők szoktak öltözni, az ifjú és kevésbé ifjú párok összeadásakor. Kövér László most szimbolikusan ezeket a kölköket kinevezte anyakönyvvezetőknek. „Ezek rászabadulnak a népre, mindenkit összeadnak, mer’ az emberek nem is gyanakszanak a gyerekekre. Ha má összeadtak mindenkit mindenkivel, akkor meg kötelező lesz szülni, mint Romániában régebben” – így Róbertünk.

Hát nem megoldották a demográfiai problémát is egy csapásra? De.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.