Május 11,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Apropó, karácsony: az ingyenért meg kell szenvedni, elvtársak!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 501,989 forint, még hiányzik 2,498,011 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Bevallom, szombat este (kocsmázás helyett meg úgy amúgy is) elég nagy perverzitás politikusok közösségi oldalain turkálni. De ha már így alakult, hogy közeleg a karácsony, és erre is figyel az ember: Harrach Péter KDNP frakcióvezető úr oldalán találtam egy igazán szívbemarkoló videót arról, hogy milyen sikeres volt a Katolikus Karitász „Akarom” modellprogramja keretében tartott karácsonyi ajándékozás. Amelyről már korábban is volt szerencsénk értesülni.  Mint tudjuk, ennek a programnak a célja, hogy megtanítsák takarékoskodni azokat, akiknek nincs semmijük.

Tisztelettel jelentem, Harrach úr jóvoltából itt a „hogyan csináld” oktató videó. Amelyet e sorok írásáig mindössze hat ember kedvelt, gondoltam tolok egy kis ingyenreklámot. A videóból ugyan nem derült ki semmi arra vonatkozóan, hogy mi a megfejtés, azaz, hogyan lehet jól megspórolni a mai ebédet úgy, hogy csak holnap eszünk, vagy bármi hasonló, ellenben. A katolikus egyház beszabadult a KDNP irodájába, ahol ugyan nem verték le egymást annyira a rászorulók (legalábbis az érdekesen vágott felvételekről ez nem derül ki, hogy mennyire is), de biztos ami biztos alapon, három keresztény politikus megmentette a helyzetet.

Az alábbi 8 percben (érdemes végignézni nemcsak önkínzó hajlammal megáldottaknak) megelevenedik előttünk az ajándékozás önzetlen öröme, az összefogás olyanokért, akiknek nincs, és nem is lesz. Az egy főre eső KDNP – Harrach Péter, Vejkey Imre és Szászfalvi László (nem, egyáltalán nem szégyen, ha a kétharmadukról soha nem hallottunk) – gondoskodott arról, hogy immár mindenkinek tiszta legyen: az ingyenért meg kell szenvedni, elvtársak!

Az ajándékcsomagok önzetlen, mindenféle érdekektől mentes átnyújtása előtt minden elhangzott, ami kb. 25 igen kiskorú gyereket és kb. 12 izgatott anyukát-apukát ellenállhatatlanul érdekel: Gyurcsánytól a rezsicsökkentésig, a gonosz multikon keresztül a devizahitelesek megmentéséig, kérem, minden volt. A KDNP – hűen mindenkori önmagához -, mindent elkövetett azért, hogy az esemény ne szóljon sem a mélyszegénységben élőkről, sem a karácsonyról, sem az ajándékozásról, sem a gyerekekről, hanem lehetőleg kizárólag a kormány sikereiről és az önfényezésről.

Értsd: az az igazán értékes gyerek/ember, akinek testvére van. De persze csak akkor kéne szaporodni, ha van pénze apunak-anyunak, és ha tudják kire kell szavazni. Akkor van zizi meg pilótakeksz. A gyomorforgató nem írja le tökéletesen azt, amit most érzek a látottak-hallottak kapcsán, úgyhogy megyek, iszom egy sört. Vagy egy pohár pálinkát. Jó éjszakát nekünk!

A Katolikus Karitász „Akarom” modellprogramja keretében tartott karácsonyi ajándékozásról videó is készült, amelyből részletesebben megismerhetők a program célkitűzései.

Szerző: Harrach Péter2015. december 17.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.