Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A KDNP megmutatja, hogyan takarékoskodj a nyomoroddal

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az a hír járja, hogy a KDNP-t megcsapta a karácsony előtti keresztényi, felebaráti szeretet nagyszerűsége. Körülnéztek és kisajtolták, mi kisajtolható volt a párt akárhányadik kerületi tagjainak zsebéből: összeállítottak 50 darab ajándékcsomagot a Katolikus Karitász „Akarom” modellprogramjában résztvevő, mélyszegénységben élő családoknak.

Teljességgel érthetetlen a hír. Egyfelől azért, mert Magyarországon köztudottan nincs szegénység. Mint ahogy gyermekéhezés sincs, és egyáltalán bármilyen típusú nélkülözés. Aki az ellenkezőjét állítja, az baloldali és árulja a hazát. Ehhez mérten a KDNP oldalán mélyszegénységet reklámozni…Na mindegy, ők tudják. A következetes politikai kommunikáció se nem erény, se nem dícsőség. Ugye.

A másik dolog az, hogy természetesen megszólalt az ügyben Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője, aki azt mondta: a program egybevág a párt szociálpolitikai elképzeléseivel, hiszen alapvetően nem a családok segélyezését célozza, hanem

az önerő és a takarékos szemlélet kialakulását segíti. Megtanítja a pénzzel gazdálkodni a családokat.

A politikus szerint a nehéz helyzet az anyagiak hiánya mellett kulturális sajátosságokból is fakadhat. (!!!!???) Sokszor a megfáradt, munkanélküli szülők nem tudják gazdaságosan, takarékosan felhasználni forrásaikat – így Harrach.

Vajon ezzel mit akart mondani az úr? Hogy nem azért szegények, mert szegények, és mert kilátástalanból még kilátástalanabbá lett az életük a rengeteg családbarát, szociálisan érzékeny, a munkanélküliség felszámolására irányuló kormányzati intézkedés hatására? Hanem mert kulturálisan sajátosak? Gondolom cigányok, vagy elisszák, vagy részeges cigányok. Valamit kihagytam?

Meg úgy amúgy is: mi lehet az Harrach szerint, amit egy megfáradt, munkanélküli ember gazdaságosan fel tud használni úgy, hogy ahhoz Harrach elengedhetetlen segítségére van szüksége? Mi az a konkrét „szociálpolitikai elképzelés”, ami 50 darab ajándékcsomagba belefér? Ebbe a KDNP-nek és Harrachnak normális körülmények között lehet beleszólása? Abba, hogy emberek miként takarékoskodjanak a saját nyomorukkal? Mi az, hogy takarékos szemlélet? Hogy a csirkefarhátból készült pörköltből hogyan kell kispórolni a csirkefarhátat?

Már ehhez is a kormánypártok életvezetési tanácsaira van szükség? Tényleg?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.