Május 1,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VIBRÁTOR


Mi minden történt, miközben a Kovács Ákos-féle mizérián rugóztunk?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,614,500 forint, még hiányzik 385,500 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Először úgy voltam vele, hogy megírom a napi horoszkópot, időjárást jelentek és elmondom, hogy merre lehet traffipaxokra számítani a Kárpát-medencében. Aztán mégis úgy döntöttem, hasznosabb lesz, ha csokorba kötöm, mi minden történt az elmúlt napokban, ami bőven számon tarthat(ott) volna legalább akkora érdeklődésre, mint ez a Kövér Lászlóból szárba szökkent, Kovács Ákos-Telekom-magyar kormány álhisztéria. Nézzük:

  1. Életének 76. évében váratlanul elhunyt Benkó Sándor, a Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas klarinétos, a Benkó Dixieland Band (Kovács Ákossal ellentétben) a szó legszorosabb értelmében világhírű alapítója.
  2. Visszatért az elvonóról Damu Roland felesége.
  3. Felfüggesztett börtönbüntetést kapott egy iskolaigazgató hamis érettségik miatt. (Magyarországon!!!)
  4. Saul fia bent van az Oscar döntőben.
  5. Szijjártó Pétert feljelentették a saját bankjánál (Szabályellenes etikai tevékenység gyanúját jelentette be az Eximbank forró drótján a Szabad Piac Alapítvány az Andy Vajnának nyújtott, 6,72 milliárd hitel ügyében).
  6. Az Eximbank 6,72 milliárd forint hitelt nyújtott át pult alatt Andy Vajna kormánybiztosnak, amely hitel a Tv2 megszerzését szolgálja.
  7. A Budapesti Műszaki Egyetem vezetése elhatárolódott saját kancellárjától, aki egy bulvárműsorban elsütött egy, a nőkre nézve meglehetősen lábszagú, szexista poént (semmivel sem volt súlyosabb, mint a köbre emelt Kövér-Kovács).
  8. Másfélmillió emberrel babrálhat ki az új BKV-törvény: ha a főváros nem emeli a helyi adókat, megnőhetnek a jegyárak és a dugódíj is jóval magasabb lehet a tervezettnél. Mondjuk, ebből sehogy se lehet jól kijönni.
  9. A magyar egészségügyi reformok működnek: bizonyos vizsgálatok elvégzéséhez a betegeknek otthonról kell vinniük a ceruzaelemeket. Amelyek nélkül még egy egyszerű vérnyomásmérést sem lehet elvégezni. (Kinek a kréta, kinek a ceruzaelem, hát ez van.)
  10. Legyőzte a NAV-ot az Európai Bíróságon Gattyán György webszexmilliárdos: nem csalt adót, tehát jogtalanul zárolták a vagyonát.
  11. A gonosz Telekom eladta az Origót a VS-t kiadó New Wave Médiának.
  12. Sebestyén Balázs kopasz lett, amennyiben az 1 centis haj annak számít.
  13. Árfolyamkockázat után kamatkockázat fenyegeti a magyar pénzügyi rendszert (Valóban nem volt hiábavaló megmenteni a devizahiteleseket.)
  14. Közös migrációs stratégiát fogadtak el Brüsszelben, de Orbán Viktor szerint (már megint) zsarolják Magyarországot.
  15. Több mint 100 alkalommal lopott el 10 milliót az egyik Quaestor-gyanúsított.
  16. Helyettes államtitkárok fogják irányítani a NAV-ot, ezek közül kettő Tállai András hű embere, ketten felemelkedtek a ranglétrán, egyikük meg a helyén maradt.
  17. Kizárták az egykori Roxy Rádió 96,4-es frekvenciájáért folyó versenyből Andy Vajna egyetlen riválisát (volt neki riválisa!!!), így a kormánybiztos úr jövőre már rádiótulajdonosként is debütálhat.
  18. A kétgyerekes, harmadik gyereket vállaló családoknak is jár a10+10 millió forintos állami támogatás.
  19. Miközben hatalmas társadalmi viták kereszttüzében, Romániában is betiltották a dohányzást a nyilvános zárt helyiségekben, Magyarországon jövőtől az e-cigit is kizárólag a Nemzeti Dohányboltok árusíthatják.
  20. A Nézőpont szerint felére zsugorodott a Jobbik tábora, szavazói 10%-a a Fidesznél landolt.
  21. Négy külföldi és három magyar vállalatnak ad összesen 19 milliárdos támogatást a kormány (hihetetlen, de Simicska egyetlen érdekeltsége sincs a három között, meg a négy között se).
  22. 5%-ra csökken a lakásáfa, de az új lakásokra, a 27%-os áfával számított és már kifizetett előlegeket ez már nem érinti.
  23. De ami talán a legfontosabb: Orbán Viktor újabb csatát nyert, már amennyire a BuzzFeed bakiválogatása annak számít.

Szó ami szó, megkímélhetett volna minden illetékes ettől a verejtékes adatgyűjtéstől, ha mondjuk Kövér László beszéde után az Echo Tv nem hívja meg Kovács Ákost szakérteni. Vagy/és ha a kormánypártiak kiállnak és elrebegnek valami olyasmit, hogy természetesen nem ezt gondoljuk a nőkről, csak hát az a fránya népességfogyás, és ennek megállítása érdekében ezt meg ezt fogjuk tenni.

Csak ugye ezt nem mondhatták, mert ők pontosan ez gondolják a nőkről, és a migránstémával sem lehet már kelteni a feszültséget, így muszáj nem csupán családbarátnak látszani, hanem annak lenni is. Pedig a politikai haszonszerzésnek vannak pozitív eszközei is. És akkor lehet, hogy a címlapokon gyakrabban köszönt volna vissza a 10+10 millió, vagy a tényleg jelentős áfacsökkentés. Igaz, Andy Vajna akkor is többet vitt volna, mint hoz.

Úgyhogy maradt az egyszerre óvodás és egyszerre veszélyes vita, na meg a veréblövő puska Telekomra irányítása. Ami ma úgy folytatódik, hogy Rogán Antal propagandaminiszter is beleállt a sűrűjébe: mindez azért van, mert a Telekom visszaélt a pénzével. Szerencsére Rogán Antal és a többiek nem. Úgyhogy szép napot nekünk!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.