Július 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Köszönjük, Ákos! Köszönjük, magyar kormány!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,384,312 forint, még hiányzik 615,688 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

„Elképzelhető, hogy ez Németországban lehetséges, de mi elfogadhatatlannak tartjuk, hogy ma Magyarországon bárkit véleménye és nézetei miatt ilyen formában diszkriminálni lehessen”  – ezt közölte Kovács Zoltán kormányszóvivő csütörtökön az MTI-vel azzal összefüggésben, hogy a kabinet utasította az összes minisztériumot és minisztériumi háttérintézményt, mondják fel szerződéseiket a Magyar Telekommal. Amelyhez kiemelt partnerségi viszony fűzi az Orbán-kormányt.Vagyishát fűzte eddig.

Mint egy későbbi közleményből kiderült, ez a felmondás kizárólag a mobilinternet előfizetéseket érinti, de tény, hogy miután Lázár János már tegnap is kikérte magának a véleménydiktatúrát, és Kocsis Máténak is elgurult a gyógyszere Kovács Ákos telekomos szponzor szerződésének felbontása miatt, a kormányzó urak mára testületileg bekeményítettek. Mert az mégse lehet, hogy egyszer legalább ne a farok akarja csóválni a kutyát.

„A kormány megdöbbenéssel értesült a Telekom lépéséről, amely meggyőződésünk szerint mind a magyar alkotmány szellemével, mind pedig betűjével ellentétes”

Azóta már a nemzetközi hírügynökségeket is bőven körbejárta a hír, Kövér Lászlóig visszamenőleg fel is elevenítették az események egymásutániságát. Az AFP többek között arra is figyelmeztet: a magyar kormányban nincs egyetlen nő sem, a magyar törvényhozásban is mindössze 10% az arányuk, miközben az EU-s átlag 23%. Apropó a nők helye a világban és Magyarországon. Nem mintha minket ez érdekelne.

Amellett, hogy végre megtudtuk, hogy a magyar alkotmánynak van szelleme és betűje is, azt is világosan látjuk: a kormány a véleményszabadság védelmére hivatkozva mondta fel a Magyar Telekommal kötött szerződéseket. Mármint a neki tetsző vélemény szabadságára.

Bár egyáltalán nem értünk vele egyet (és ezt elég sokszor ki is fejtettük), Kovács Ákosnak joga van úgy gondolkodni a világról, és benne a nőkről, ahogyan akar. Mint ahogy a Magyar Telekomnak is szuverén joga eldönteni, hogy a saját pénzéből kit támogat, kivel köt szerződést, kivel nem. Nem mintha a Magyar Telekomot oly nagyon kellene félteni (tőzsdei árfolyamzuhanás ide vagy oda), de a kormánynak ehhez nagyjából semmi köze.

Pedig dehogynincs: mint látjuk, gazdasági szankcióval torolja meg az egyik kedvenc csókosán esett sérelmet. Egy közpénzből gazdálkodó kormány fürdőskurvát játszik, felrúgja a közbeszerzéseket, és kicsinyes bosszút áll azért, mert Ákoskát báncsák és diszkriminálják. Tehát röviden összefoglalom: a kormány seggberúgta a Telekomot egy, a kormányt és az országot semmilyen módon nem érintő szponzorizációs szerződés felbontása miatt.

Megnéztem, és még mindig tagjai vagyunk az Európai Uniónak. Azt viszont nem tudom, hogy a potenciális befektetők, akik itt akartak volna adózni a jövőben, esetleg embereknek munkát adni, tornázni felfele azt az átkozott GDP-t, azok most mit gondolnak. Nem tudom, de sejtem. Ha eddig nem (pedig de), akkor most biztosan megérkezett nekünk a várva várt világhír. Hogy klasszikusokat rosszul idézzek: sokba fog kerülni, de egyáltalán nem biztos, hogy mindannyiunk örömét fogja szolgálni.

Köszönjük Ákos, köszönjük magyar kormány! Azért egy ingyenes koncert a Pancho Arénában, reméljük belefér. Ez lenne a minimum. Arra mi is „befizetünk.”

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.