Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Meg kell a szívnek szakadni: Ákost báncsák a liberálfasiszták, a bódult libbancsok és a Telekom

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,314,946 forint, még hiányzik 685,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Miután a Magyar Telekom Csoport nyilvánvalóvá tette, hogy nem kívánja támogatni Kovács Ákos csütörtöki és pénteki nagykoncertjeit, az Echo Tv-ben elhangzott nyilatkozata miatt, amelyben a nők evilági dolgairól elmélkedett, jöttek szép sorban a fizetetlen (?) pártfogók, akik igyekeztek az énekes védelmére kelni.

Elsőként Lázár János ment neki a Telekomnak, mégpedig úgy, hogy „vélemény- és ízlés diktatúrát” emlegetett, ami szerinte megengedhetetlen egy demokráciában. A miniszterelnökséget vezető miniszter attól került sokkos állapotba, hogy egy német cég ilyet megengedhetett magának, hiszen a németeknek tudniuk kellene, mi a különbség a demokrácia és a diktatúra között.

Mi nem egészen értjük, mit nem ért Lázár. Adott egy cég, aki azzal köt szerződést, akivel akar. Azzal bont fel szerződést, akivel akar. A Telekom világosan kifejtette, nekik nem fér bele az, amit Ákos mondott, véleménye összeegyeztethetetlen a cég hitvallásával és értékrendjével. Hogy egy miniszter hogyan képzeli, hogy beleszólhat egy piaci alapokon működő gazdasági entitás politikájába, az enyhén felfoghatatlan. Esetleg Lázár Jánosnak bármilyen érdeke fűződik Ákos telekomos szerződéséhez?

Aztán jött Kocsis Máté, aki Facebook-bejegyzésben tudatta a világgal, hogy az ő felesége egy sikeres nő, aki nem mellesleg tartozik is valakihez, és gyereket is szült, így feltétlenül ott lesznek Ákos (Telekom által nem támogatott – szerk.) koncertjén. Mivel mostmár ezt is tudjuk, álljon itt Kocsis nemes gondolata, amelyeknek minden szava aranyat ér:

Undorító, amit Kovács Ákossal művelnek. Meghazudtolják, lejáratják, megbélyegzik. Régi módszer ez azokkal szemben, akik nem azt mondják, amit a liberálfasiszták hallani akarnak. Azt is ők akarják megmondani, meddig tart a vélemény szabadsága és az kit illet meg. Szerintük Ákost nem. Pedig de. Az lehet a véleménye, amit csak akar, még akkor is, ha ez néhány tehetségtelen és teljesítmény nélküli bódult libbancsnak nem tetszik. Ráadásul nem azt mondta, amivel vádolják, de hát nem lenne meg a napi rutin, ha nem hazudnának.

Mi tehetségtelen és teljesítmény nélküli bódult libbancsok, akik történetesen nem értünk egyet Ákos véleményével, bármennyire is tiszteljük azt, arra kérjük olvasóinkat, hogy magyarázzák el nekünk, tulajdonképpen mi  a tárgya, alanya ennek a hisztériának a kormánypárti urak részéről. Mivel magyarázható ez az össznépi keresztény versenyfutás a művész úr kegyeiért? Miért kell megint belerúgni azokba, akik mást gondolnak, mint a kegyelmes urak?

Kovács Ákos mondott valamit, ami sokaknak nem tetszett, és ennek a nemtetszésnek számtalan módon hangot is adtak. Kifiguráztak, anyáztak, hőbörögtek, ahogy az lenni szokott általában, amikor közszereplők valamilyen módon eltalálják a nép ingerküszöbét.

Hátha akad tényleg valaki, aki elmagyarázza nekünk, liberálfasisztáknak (bármit is jelentsen a szó),  miért kell sajnálnunk szegény Kovács Ákost, miért kell együttéreznünk szegény Kovács Ákossal? Miért nem elfogadható, hogy egy közszereplőt bírálni is lehet és kell?  Miért kell Lázár Jánosnak, Kocsis Máténak és sokan másoknak most tömött sorokban összefosniuk magukat attól, hogy az ország egy része – adott esetben piaci szereplők is – elutasítják a kormány meghosszabított szócsövévé avanzsált előadóművész világnézetét?

A vélemény szabadsága mióta jelenti azt, hogy egyet is kell érteni az elhangzó véleménnyel? 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.