Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Ez nem jogállam és a büdös életben senki nem merje többé annak nevezni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hát ez van. Az éjszaka leple és rejtélyes, sunnyogó, közben erőt demonstráló kopaszok. Akiknek küldetésük van. Ahogy a választási irodánál megakadályoztak embereket, hogy élhessenek állampolgári jogukkal, úgy a Közlekedési Múzeumhoz is odarendelték őket cselekedni.

Röviden: a magyar–belga-meccs után két tucat kopasz jelent meg a Közlekedési Múzeumnál, és kordonokkal vonták körbe az épületet, hogy az immár száz napja tiltakozó Ligetvédők ne tudják tovább akadályozni a Liget-projekt részeként startoló gigaberuházást. Hogy kik ők, milyen cégnek dolgoznak és pontosan milyen engedélyek birtokában zárták le a területet, arra nincs válasz. Lökdösődnek, verekednek, a rendőrség pedig úgy áll  a helyzet előtt, mint Ádám anyák napján.

Miközben továbbra sem a polgárokra tartozik, hogy milyen és mekkora épületeket akarnak a beruházók Budapest leghíresebb és legrégebbi közparkjába telepíteni. Az MTI az éjszaka közepén annyit közöl: körbekerítik a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeumot, mert az munkaterület lesz. Ehhez tartsátok magatokat, környezetvédők és idióta polgárok. A többi nem rátok tartozik.

Azt hiszem, arról azért egy mondatot érdemes leírni: egy futballcsapat négy mérkőzése egy fél országot vitt az utcára (nagyon helyes és példátlan), a Ligetvédők soha nem lesznek ennyien. Nem rontani akarom az ünnepet, csak megállapítom: nem csodálkoznék, ha a gyerekeink, unokáink már csak fotón látnának fákat. Ez van beleírva pillanatnyilag a génjeinkbe.

Nem tudom, erről a fajta rendről hörgött tegnap az elhízott hobbifocista, de úgy tűnik, 2016-ra oda fejlődött a magyar demokrácia, hogy a rendőrség képtelen egy jogvitában intézkedni, ellenben asszisztál ahhoz, hogy a regnáló párt kigyúrt kopaszokkal gyakorolja a hatalmát. A Fidesz karhatalma (nem elírás) jelen állás szerint nem fellép az ilyen beazonosítatlan erőszakszervezetek ellen, hanem felhasználja őket. Ide jutott a világ: a Nemzeti Kopasztermelő-szaporító-továbbképző Központban előállított névtelen, elvtelen, parancsra cselekvő zsoldosok, a maffia verőemberei osztják a lapokat éjnek idején. A rendőrség lapít, az a néhány öntudatos, felelős magyar polgár, aki pontosan tudja, mit jelent egy ilyen zöldövezet beépítése, magára hagyva harcol a Pintér-Orbán-féle rendszerrel. Eszméletlen mélység.

Normális helyeken ennek a csorda kopasznak éjjel 3 órakor is kötelessége lett volna felmutatni egy írásos határozatot/engedélyt, amelyből kiderül, jogszerűen művelik a terület lekordonozását. Igen, b*zd meg, Orbán, az egyenruha tiszteletet ébreszt. Annak a rendőrnek az egyenruhája, aki annyit bír kipréselni magából, hogy: „Honnan tudjam, uram, hogy Budapesten kinek, mire van engedélye? Hívja fel a BRFK sajtóosztályát!”

A betonmániás korrupt édesanyátokat! Egyszerűen ökölbe szorul az ember keze. Hogy amellett, hogy hazudoztok a tervekkel kapcsolatban, hogy az állítólag 200 milliárdos gigaberuházásból már eltapsoltatok 10 milliárdot, ráadásul az éjszaka közepén skinhead-ekkel erőszakoskodtok civilek ellenében és a rendőrség nem tehet semmit? Amikor elfogynak az érvek és a saját hazugságaitok már nektek is kínosak, akkor jönnek a kopaszok? Mostmár ez lesz, hogy rászabadítjátok az országra a kopasz-kommandót? A tanárokra mikor? Értéket teremteni, hasznosan, eredményesen sáfárkodni a rátok bízott felelősséggel, az nem megy, hát romboltok és mindent kivágtok magatok körül. Nem ez az első eset, de ez az egyik legdruvább.

Hogy mit mondott a személyiségzavaros? Magyarország a rendet képviseli a rendetlenné váló Európában? Akkor legalább a látszat kedvéért illett volna igazoltatni azokat a lelkes tarfejűeket, hogy úgy tűnjön, maradt még valami nyoma a jogállamnak. Ez a rend nektek, elvtársak? Hogy mindenkinek kuss, különben jönnek a kopaszok?

Foglaljuk össze: felújítás címszó alatt elindítják a folyamatot, aminek lényege hogy tönkrevágják a természeti örökséget, feltúrják a parkot, kivágják a fákat, csilliárdokból térköveznek és betonba borítják a főváros legrégebbi, leghíresebb zöldövezeti pontját. A tiltakozó lakossági fórumok ellenére a zuglói önkormányzatban a Fidesz az MSZP-vel vállvetve nyomja át a projektet, amit Karácsony Gergely polgármester a civilekkel nem tud megakadályozni. A civilek a polgári engedetlenség eszközével, legálisan, területfoglalási engedély birtokában immár több mint 3 hónapja próbálják megakadályozni a gyalázatos akciót. Erre a futballmámort kihasználva rászabadítják a tiltakozókra a házi zsebkopaszaikat. Erdösiné valószínűleg csak azért nem tudott jelen lenni, mert túl késő volt már neki akkor.

Nem tudom, kinek nem világos még mindig, hogy ez is egy istentelenül káros beruházásnak álcázott lopási kísérlet, amelyet már csak erőszakkal lehet kivitelezni. Nem tudom, tisztában vagyunk-e azzal, hogy a választási irodánál erőszakoskodó kopaszok most is szabadlábon habzsolják az életet, miközben Gulyás Márton tiltakozó civilt már elítélték. Nem tudom, van-e még hova hátrálni ezek után. Biztosan van, mert minden egyes nappal újabb megalázás van terítéken és még mindig tűri a magyar. Nem futballdicsőség ez, csupán néhány száz kivágott fa és jópár talicska eltulajdonított közpénz. Nem a megzabálható jelen, hanem az elkártyázott jövő.

Ez a kormány erőszak nélkül már képtelen működtetni az országot, de még mindig kapaszkodik a kormánykerékbe, mert maradt még ellopnivaló. Az igazi fejlemény, hogy állampolgárként bárki bármikor a hatalom nem hivatalos magánhadseregének is ki van szolgáltatva, amely hadsereg következmények nélkül félemlíthet meg és alkalmazhat erőszakot. Hogy immár ez is az illiberális normalitás napi gyakorlatává silányult. Ez régen nem jogállam és a büdös életben senki nem merje többé annak nevezni.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.