Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VIBRÁTOR


Ez a hat éve tartó népnemzeti kussolás eredménye

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az megvan, hogy ha Magyarországra jössz tiszteletben kell tartanod a törvényeinket? Ha megvan, akkor itt egy örökérvényű történet erről a Magyarországról. Bírói tiltás ellenére (!) vágatta ki a ráckevei fideszes polgármester, név szerint Szadai József a helyi óvoda 40 éves, védett platánfáit, hogy a helyükre egy új épületszárnyat húzzanak fel.

A bírói tiltás ellenére végrehajtott áprilisi pusztítás ügyében a Ráckevei Savoyai Kulturális Egyesület emelt panaszt, amelynek képviseletében Czerny Róbert ügyvéd járt el, aki az eset után azt mondta: az intézmény bővítését környezetvédelmi rombolás nélkül is meg lehetne/meg lehetett volna oldani. A Ráckeve város Facebook-oldalra kedden került ki az alábbi közlemény:

A bejegyzés alatt egy párbeszéd alakult ki, amelyhez csatlakozott Szadai, fagyűlölő elöljáró is (lementettem, ha esetleg Tiffán Zsolt és Boldog István ugyanazon alomból származó bátor honvédőkhöz hasonlóan, ő is el akarná tüntetni a nyomokat):

Igen (ezúton is köszönöm olvasónknak, aki felhívta rá a figyelmünket) Szadai Fidesz-KDNP-s elöljáró kvázi elismeri, hogy nem kell faszakodni bírósági ítéletekkel, amikor a város érdeke mindenekfelett. Szadai József helyi potentát – aki az önkényes, törvénytelen fakivágás után nem volt hajlandó a sajtó megkeresésére sem reagálni – azt írja az ő mellső végtagjával: aki nem érti, hogy egy primitív góré nagyívben szarhat a törvényességre – a kiérkező rendőrök passzív szemlélődése által megtámogatva – az sajnálnivaló. Igen, járulékos információ: a helyszínre kiérkező járőrök sem tettek semmit a fák kivágása ellen.

Natehát. Ma ott tartunk, hogy Szadai a helyén van, a járőrök a helyükön vannak, a Járásbíróság leszarta, hogy bírósági tiltás ellenére kerültek kivágásra a fák, amelyek így legalább már nem adnak árnyékot a boldog óvodásoknak, akiknek a sorsát olyan nagyon szívén viseli a polgármester.

Ez a ráckevei történet jóval túlmutat Ráckevén, és szépen példázza a Fidesz kezei között épülő, szépülő országot: a Római part, a József nádor tér, a Városliget, vagy a Kossuth téri fák jogtalan lemészárlása mind ugyanabba a mocskos szemléletbe illeszkedik, miszerint csak úgy lehet egyik kézzel, magasztosabb eszmékre hivatkozva építeni, ha közben a másik kézzel porig rombolsz mindent. Ezek a láncfűrész hangjától élveznek el testületileg, vagy el nem tudom képzelni, mi ez a beteges fóbia. Pontosabban – a számtalan korábbi példa alapján – nagyon is el tudom képzelni.

Az óvodabővítéssel megbízott baráti kivitelező már valószínűleg meghálálta Szadainak, hogy ő lehetett a szerencsés nyertes. A minden más érdektelen, csak le lehessen venni a sápot elvet követve, a degeneráltak figyelme nem terjedt ki az útban lévő fákra. Ki a frász fogja újrakezdeni emiatt a közbeszerzéses hisztit? Inkább pereljetek, idióták, hogy a jogerős bírósági végzés ellenére tesszük tönkre a környezetet. Legfeljebb majd leszólunk, hogy térjen jobb belátásra az igazságszolgáltatás. És lőn. A fideszes kretén elöljáró meg két téglával verdesi a mellét, hogy na, ugye.

Nem tudom, azok a ráckevei szülők, akiknek gyerekei a nyári 53 fokban majd ott kapnak napszúrást a kibővített, zöldövezet-mentesített óvoda tövében, mit szólnak ehhez, hogy felfogják-e egyáltalán milyen hosszútávú károkat okoz a védett természeti örökség ilyetén barbár tönkretétele? Ha most nem is fogják fel, majd idővel kénytelenek lesznek. Szegénységi bizonyítvány, egyben elkeserítő ko(ó)rtünet, hogy miközben egy országgal odébb bármi áron védik a fákat és kőkemény szabályok nehezítik, hogy a Szadaihoz hasonló öntudatlan barmok kedvükre rombolhassanak, itt lassan nemzeti sporttá fejlődik a fairtás.

Legalább ennyire súlyos viszont, hogy ezek a (nem tudom, hol tenyésztik őket) tehetségtelen pártkatonák felhatalmazva érzik magukat a jogszabályok, a bírósági ítéletek, a törvényesség pofán köpésére. Mert nehogy már néhány nyomorult platán megakadályozza őket az önkényeskedésben. És vélhetően a közpénz megdézsmálásában. Borzasztó, hogy mindeközben senki nem mer fellépni ezek ellen az elszabadult hajóágyúk ellen. Ez a hat éve tartó népnemzeti kussolás eredménye: elhitték, hogy bármit megtehetnek. Következmények nélkül. Ez a fajta mentalitás szivárgott le Ráckevéig, ez működik az országos politikában, ezt sajátították el a névtelen Szadai Józsefek is. Tipikus jogállam az, ahol egy rendőr – ahelyett, hogy hivatalból eljárást indítana – lefossa a bokáját a polgármester úrtól és végignézi, ahogy annak napszámosai 40 éves fákat tüntetnek el az útból.

Ez a Fidesz-KDNP a maga nagyszerűségében. A legmagasabb szinttől a legaljáig. Leszarja a törvényeket, az igazságszolgáltatás még működő részét: teljesen közömbös, hogy néhány értékes fáról, a miniszterelnök szájbatekert erkélyéről, vagy a saját maga által törvénytelenül hozott jogszabályokról van szó. Mert a törvények itt lassan kizárólag a mezei polgárra vonatkoznak, a magát elitnek nevező csürhe a törvények felett áll és – mint ilyen – érinthetetlen. Közben meg a szívükhöz kapnak és forgatják a szemüket, amikor valaki a pofájukba vágja, hogy ez itt se nem demokrácia, se nem jogállam, urak!

Ezek a fák, akárcsak az összes többi, hiányozni fognak évek múlva, amikor a Szadai Józsefek már sehol nem lesznek. Fák helyett marad egy olyan polgári kormány rossz emléke, amely tehetség, hozzáértés és jóhiszeműség hiányában képtelen volt bármi maradandót alkotni. Ezért lerombolt, elpusztított vagy lenyúlt mindent, ami a kezei közé került. És nemcsak közvetlenül lopta el polgárai jövőjét, de közvetve is: a természeti örökség széleskörű kiirtásával. Hogy még büszkék is voltak magukra, az már csak lábjegyzet lesz a történelemkönyvekben.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.