Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Szarkeverő bolsevikok ideje

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Miközben a Kiss László-ügy (ami Friderikusz Sándor szerint nem is lehetne ügy, szerintem meg de) kihozta a magyar társadalom válogatott szegmenseiből a legkülönbözőbb előjelű reakciókat, kiderült, hogy vannak még ilyen nem ügyek.

Éva Ferencről, Harkány társadalmi megbízatású alpolgármesteréről derült ki alig néhány nappal a Kiss-botrány kirobbanása után, hogy érintett egy 1973-as büntetőügyben. A Baranya megyei fürdőváros Fidesz-KDNP-s polgármestere, Baksai Tamás, aki nem hivatalos forrásból értesült arról, hogy létezik egy ilyen ügy, hétfőn szólította fel Harkány alpolgármesterét, hogy tisztázza érintettségét.

A város képviselő-testülete már kedden foglalkozott az üggyel, ezt követően Éva Ferenc közleményt adott ki. A városi sportegyesületben úszótanfolyamokat is tartó alpolgármester ebben azt írta, „súlyos testi sértés és halmazati cselekményként nemi erőszak kísérletének vádjával” ítélték két év börtönbüntetésre, amelyből jó magaviselete miatt másfél évet kellett letöltenie. Azt is kiemelte, hogy az elmúlt negyven évben tisztességgel, becsülettel végezte munkáját, rendelkezik erkölcsi bizonyítvánnyal. Úgy látta jónak, hogy családja és a város nyugalma, illetve a felesleges hangulatkeltés elkerülése végett inkább lemond tisztségéről.

Külön érdekesség, hogy a város fideszes-kádéenpés polgármestere szerint Éva Ferenc nem szerepel a Fidesz tagnyilvántartásában, tagságát „egyéb párttechnikai okok miatt korábban törölték”. Bármit is jelentsenek a párttechnikai okok, azt azért látni kell, hogy a Fidesz, akinek semmi köze Évához meg Ferenchez, hiszen nem tagja a pártnak, valahogy mintha visszamenőleges hatállyal próbálna megszabadulni azoktól az embereitől, akik kínos ügyekben érintettek.

A 16 évig főállású, megélhetési fideszes Horváth Zsolt nem offshore-lovagról például azt mondták, semmilyen kapcsolatban nem állnak vele, nem tölt be tisztséget a pártban, tehát nem létezik, és ha igen, nekik semmi közük hozzá. A kisnyugdíjasokat átjárón hasbarúgó nem tanácsadót lépten-nyomon letagadják, hozzá sincs semmi közük. Az élettársa arcát szilánkosra törő vak komondoros erőszakszervezetnek is beillő Balogh József nevű polgármesterük kilépett a Fideszből és már el is volt felejtve a dolog.

Ehhez mérten némiképp ellentmondásos, de ugyanannak a bandának ugyanazt az arcát világítja meg Tiffán Zsolt legendás borász és minden borászok legkiemelkedőbb parlamenti képviselője, aki alpári, prosztó kirohanással nyugtázta a történteket. Ezért most kivételesen nem az ügyről, hanem a fideszes mentalitásról szeretnék pár szót szólni. Azzal összefüggésben, amit a tahó stílusáról egyébként ismert és fideszes körökben valószínűleg elismert Tiffán Facebook-oldalán megengedett magának:

Ha jól értem, akkor a fenti inkoherens köpködés nem szól semmiről és túl sok köze nincs is ahhoz, hogy egy súlyos testi sértés és halmazati cselekményként nemi erőszak kísérletének vádjával elítélt nem fideszes alpolgármester lemondott tisztségéről.

Mármint kultúrkörökben biztosan nem értelmezhető az összefüggés Tiffán, miniszterelnöki jóbarát és kedvenc kocsmáros kifakadása bizonyos névtelenül emlegetett, mentális zavarokkal küzdő, szarkeverő bolsevikok ármánykodásai és egy derék polgármester derék alpolgármesterének lemondása között.

Tiffán Zsolt tavaly decemberben gondoskodott arról, hogy még közelebb kerüljünk ahhoz a szellemi trágyadombhoz, amely az ő meggyőződését irányítja: a Kovács Ákos és Kövér László nőkre tett megjegyzései körüli társadalmi felháborodás kapcsán akkor éppen a liberális hülyegyerekek ellen indított verbális hadjáratot és faék-egyszerűségű világszemléletét a Lehet a szarból ostort fonni, csak nem lehet vele csattogtatni népi bölcsességgel kürtölte világgá.

Ha nem tudnánk semmit Tiffán viselt dolgairól, akkor is hajmeresztő lenne olvasni, hogy egy kormánypárti képviselő – aki például egy időben kormánybiztos is volt és két helyről kapott fizetést, ami elvileg még kormány szinten is kizárt – ilyen módon ad hangot véleményének egy nyilvános fórumon. Persze túl vagyunk már a veszprémi fideszes képviselőasszony migránsok fején hátrafelé tolató gyilkos-keresztény fröcsögésén, de akkor is.

Az írást formailag kár minősíteni, mert a félanalfabéta tempó már csak ilyen. Ha eddig nem sikerült megtanulni írni, ezután már minek. Viszont azt nem értem, hogy ha egyszer saját döntése alapján távozott (nagyon helyesen) a róvott multú alpolgármester, akit a város fideszes polgármestere kért fel előzőleg, hogy tisztázza magát, Tiffán Zsolt miért nem képes csendben maradni? Egyáltalán hogy jön ide a méltán híres fürdőváros? Miért kell össze nem illő dolgokat összemosni? Kit érdekel a fürdővárosod, Tiffán, amikor egy súlyos testi sértéssel és nemi erőszak kísérlettel kapcsolatba hozott elöljáróról van szó?

Ha nem az ország egyik legszegényebb térségéről lenne szó, ahol Tiffán a góré, ahol nyíltan kimondták, hogy 500 milliót kapott volna a fürdő, ha a helyi fideszesek befolyást kapnak a cég vezetésében, de ha nem, hát nem; ahol a gyógyfürdő legértékesebb üzlethelyiségét Tiffán ismerősei tavaly pályázat nélkül (!) kapták meg öt évre, egy frissen alapított céggel; ahol támogatóinak pozíciókat szerez és erről nyíltan beszél is; ahol hangosan hőbörög, ha részegen vezető ismerőseit a rendőrök megszondáztatják, akkor is nagy kérdés lenne számomra: meddig lehet/szabad szó nélkül tűrni ezt a minősíthetetlen hangnemet? Ez a stílus ugyanis egyáltalán nem egyedül Tiffán sajátja, ez az egész állampárt mentalitásának retorikai kivetülése.

Hogy jönnek ahhoz ezek az illiberális, erőszakos, maffia-módszerekkel operáló élősködők, ezek a politikai hátszéllel önkényeskedő senkiháziak, hogy folyton rúgdossák, megbélyegezzék, faragatlan stílusban sértegessék azokat, akik nem osztják a véleményüket? Nem tudom, hogy Tiffán egyáltalán felfogja, mit jelent a bolsevik, liberális, vagy csak megkapta az utasítást, hogy ezeket kell köpködni, mert az jó. Az állítólagos keresztény embereket nem zavarja vajon, hogy ez a Deutsch Tamással versenyt futó, elszabadult hajóágyú ilyen módon statuál példát azoknak, akik megválasztották? A Fidesznél ez a módja a feltétel nélküli hűség bizonyításának? Ez a hála a zsíros üzletekért, a közpénzen vagyonosodásért, a méltánytalan előnyökért?

Ha valakinek mélyen kellene kussolni a bolsevik szarháziakról, akkor az pontosan a Fidesz, amelyben mai napig hemzsegnek egy eltűnni nem akaró rendszer oszlopos tagjai (Kövér Lászlótól Pintéren át Matolcsy Györgyig, Orbánig és hadd ne soroljam), amely párt – akárcsak a bolsevikok – távlati célként tűzte ki az ország totális kizsákmányolását, a magántulajdon felszámolását. Ezek az emberek máig gyűlölettől fröcsögve gyalázzák egykori elvtársaikat, tagadják meg múltjukat és ássák az árkokat a társadalom egyes részei közé. Egyebek mellett az ilyen félművelt, Tiffán-féle aknamunkások segédletével. Egyúttal megbocsáthatatlanul  mély pusztítást visznek véghez az agyakban-lelkekben. Nem tegnap óta, hosszú évek óta.

Meddig lehet még szarkeverő bolsevikozni, balliberálisozni csak azért, mert a Fidesz tele van válallalhatatlannál vállalhatatlanabb arcokkal, sötét múltú figurákkal? Mikor lesz ennek vége?