Szeptember 21,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Zsebrevágott uborkafa

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,212,165 forint, még hiányzik 1,787,835 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt! Szombat van és kánikula. Aki teheti és kedveli az ilyesmit, az menjen valami víz közelébe, hátha úgy elviselhetőbb lesz a nap. Én is víz mellett vagyok, pontosabban mellettem van a víz. Egy flakonban. Aki dolgozik, az ezt a módját tudja választani a víz melletti hejehujának.

Végre egy kis izgalom. A kormányoldalon sem annyira tökéletesen egységes most minden, mint szokott lenni. Szécsényben az összes önkormányzati képviselő kilépett a Fideszből. Vessetek meg (vagy be), de képtelen vagyok végigolvasni a cikket. Túlságosan meleg van ehhez. Akit érdekel, itt kiokosodhat. Amennyit felfogtam belőle, aszerint a Fidesz és a KDNP ugrott egymásnak. Nagyon helyes. Tessék megküzdeni egymással. Csak egy maradhat. Lehetőleg az sem sokáig. A szécsényi polgárok pedig majd eldöntik, kiben bíznak. Pártfüggetlenül.

Augusztus van, itt az ideje az önfényezésnek:

No. Tehát pár nappal előbb érkezik a tíz éve stabilan alacsony családi pótlék. Ez azzal jár, hogy szeptemberben meg egyáltalán nem fog érkezni, de azért ünnepeljünk. Hurráhurrá.

Csak úgy szólok, hogy például az ukrajnai magyar gyerekek 22 400 forint támogatást kapnak. A romániai magyarok 10 000 forintot. Mármint tőlünk, magyar adófizetőktől. Azt nem találtam meg hirtelen, hogy a szlovákiai magyarok mennyit kapnak tőlünk.A saját államuktól 100 eurót, ez biztos. Ehhez képest igazán nagyvonalú a jómagyar kormány, hogy egy kicsivel előbb utalják a családi pótlékot és a gyermeknevelési támogatást. Örök hálánk üldözze őket a sírig. Remélem, a fideszes szülők és nagyszülők örvendeznek ennek a nagyszerű támogatásnak. Mármint annak, hogy két héttel előbb kapják meg azt, amit két héttel később kapnának (vagy amennyivel, nem tudom, mennyivel érkezik előbb), valamint az ingyenesnek nevezett kölcsöntankönyveknek is. Amibe aztán nem lehet sem jegyzetelni, sem más módon jelölni, rongálni, mert vissza kell adni. Ez különösen érettségi környékén lesz hasznos.

Nade. Van más örömhír is.

Évi 17 milliárd forinttal, 2020-tól 2030-ig összesen 170 milliárd forinttal tervezi a kormány támogatni az öntözés fejlesztését – jelentette be az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára pénteken Hajdúböszörményben, a VIII. Hajdúsági Expo, Európai Traktorhúzó Verseny és Fieszta megnyitója után tartott agrárfórumon. (MTI)

Jól hangzik, nem? Évi 17 milliárd öntözésfejlesztésre. Most, amikor már nehéz tagadni, hogy a klímaváltozás megmásíthatatlan, és villámsebesen át kellene gondolni a mezőgazdaság szerkezetét és működését. Csak halkan szólok, hogy csak a Bethlen Gábor Alapon keresztül nagyjából 90 milliárd forint megy külhoniak támogatására, valamint Románia, Szlovákia, Ukrajna gazdaságfejlesztésére. Nem tíz év alatt 90 milliárd, hanem évente.

Bizonyára én vagyok a hülye libsi, de nekem nagyon úgy tűnik, hogy szeretett ártunk és ormányunk tudatosan tartja szegénységben ezt az országot, miközben a mi adóinkból fizetik a külhoni szavazatokat. Nyilván nem ez történik, csak a rosszindulat beszél belőlem. Már megint.

De legalább a Maccabi játékok frankón lementek és senki nem robbantott fel senkit. Én most fedeztem fel, hogy alighanem kisbabát vár Deutsch Tamás. Igazán szívből gratulálok neki.

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Ebben a fotóban benne van az egész magyar valóság. A kultikus teraszra kihurcolt vendégek – ember nem tud úgy látogatást tenni a focimániásnál, hogy ne készüljön fotó azon a tetves teraszon -, az egykori sportminiszter a kinőtt, begombolhatatlan, de legalább karcsúsított fazonú zakójában és maga az istenkirály, zsebrevágott kézzel és olyan arccal, mint amilyet minden uborkafára felkapaszkodott senki vág, amikor a birodalmával henceg.

Végül drámai hírrel zárok, nehogy a sok öröm megártson ebben a melegben.

Megműtötték Apáti Bencét, a Budapesti Operettszínház balettigazgatóját – írja a Ripost. A világhírű balettművésznek, a Magyar Nemzet főmunkatársának az Achilles-ina szakadt el.

Ezt a zorigós Manyika néni írta. Mintha egy egészen parányit túltolta volna a világhírű balettművész méltatását a világhírű Manyika néni, de van ilyen, ha elég heves a szerelem. Jó hír a drámában: a világhírt a Honvédkórház sürgősségi osztályán operálták, már posztolt is a Facebookra és azt írta, az a legelnökibb hely a világon, és minden király. Ennek igazán nagyon, szívből és rettentően örülök. Mármint annak, hogy ennyit javult a kórház sürgősségi osztálya hirtelen. Gondolom, ha én elszakajtom valamimet és oda kúszok be, szintén ilyen ellátást kapok akkor is, ha nem vagyok sem világhírű, sem ismert fideszes. Igen, biztosan így van.

Ébredezzünk szépen. Megyek, aztán majd egyszercsak jövünk az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!