December 7,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Völner Pál szerint a fogvatartottak a deviáns kisebbség tagjai

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 440,437 forint, még hiányzik 2,559,563 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A kormány – úgy tűnik – nagyon komolyan gondolja azt, hogy a cigánysággal, valamint a fogvatartottakkal szemben foglal állást. Ehhez csatlakozott Völner Pál, az IM parlamenti államtitkára, aki a Vasárnapi újság c. műsorban mondta el, hogy a strasbourgi bíróságnak nem a “deviáns kisebbségek” igényeit kellene a többséggel szemben érvényesítenie. A kérdés már csak az, hogy Völner komolyan azt gondolja, hogy minden fogvatartott – hiszen ott vannak olyanok is, akiket később felmentek, lévén hogy ártatlanok – egy deviáns kisebbség tagja? És azt is komolyan gondolja, hogy velük szemben szinte minden megengedett, hisz ők a deviáns kisebbség?

Völner szerint az is elfogadhatatlan, hogy a börtönkörülmények javulásáért a magyar adófizetők legyenek a felelősek. Viszont akkor kérdem én, mégis ki fizesse ezeket a költségeket? Mert ha esetleg az Unió fizetné, az is adófizetők pénzéből adódik össze. A pénz nem jelenik csak úgy meg a semmiből, azért valaki megdolgozik. Az, hogy Völner ismételten azzal példálózik, hogy az áldozatok nem kapnak kártérítést, már többször meg lett cáfolva, hiszen az elítélteknek megítélt kártérítés az áldozatok családtagjainak jár első sorban. Ez történt az olaszliszkai lincselés esetén is, ezt Völner valahogy mégsem emlegeti mondanójában, vajon mért nem?

A strasbourgi bíróságnak nem a “deviáns kisebbségek” igényeit kellene a többséggel szemben érvényesítenie – mondta az Igazságügyi Minisztérium (IM) parlamenti államtitkára a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. Kifejtette: a kormány álláspontja szerint elfogadhatatlan az, hogy miközben az áldozatok nem kapnak kártérítést, az elkövetők viszont igen.

Völner Pál szerint azt kellene belátnia a strasbourgi bíróságnak is, hogy ők vannak az emberekért, a nemzetállamokért, a választópolgárokért, és nem a “deviáns kisebbségek” igényeit kellene a többséggel szemben érvényesíteniük. Rámutatott: a szabályozásban, a bírósági gyakorlatban kellene visszatérni a valóság talajára, megállítani a “Soros-szervezetek által generált örökös jogkiterjesztési folyamatot”, és “visszatérni a józan ész diktálta keretek közé”.

A fogva tartási körülményekről szólva megjegyezte: a börtönépítések miatt négyzetméterekben már jobban áll Magyarország, és a komfortkörülmények is javultak az elmúlt években. Így tehát a jogalapja is szűkül a körülményekre hivatkozó igényeknek – emelte ki. Hozzátette: a probléma az, hogy a beadott igényeknek “hólabda hatása van”, egyre több esetről, egyre több igényről és egyre nagyobb összegekről van szó.

Úgy fogalmazott: “kívülről, felülről” a nyugat-európai viszonyok szerint akarják nemcsak a magyarországi, hanem akár az oroszországi, az olaszországi és a romániai börtönkörülményeket is egységesen szabályozni. Azonban Magyarországon sem mindenki lakik apartman körülmények között, tehát egy olyan elvont szintet kívánnak meg, ami a való élettől teljesen elszakadt – mutatott rá.

Hangsúlyozta: a kormány egyrészt erre kívánja felhívni a figyelmet, másrészt arra, hogy ennek az anyagi vonzatai ne a magyar adófizetőket sújtsák. Elmondta, a kormány álláspontja szerint elfogadhatatlan az, hogy miközben az áldozatok nem kapnak kártérítést, az elkövetők viszont igen. Völner Pál közölte: ha tudnak egy áldozati igényről, azt le tudják vonni ebből az összegből. Abba az irányba kellene elmenni, hogy az elkövető ebből rendezze a közüzemi tartozásoktól kezdve az összes megítélt bírósági, hatósági, vagy adótartozást, követelést, illetve a bűnügyi költségeket – mondta.

Hozzátette: problémát jelent, hogy az áldozatok nem ennyire rafináltak. Nincs olyan ügyvédjük, mint a bűnözőknek, gyakran nincsenek bejelentve igényeik az eljárásokban, vagy nem érnek a végére azok megállapításának, mire már az elkövetők megkapják a kártérítéseket.

Megjegyezte: a bűnözők évente többször különböző okokra hivatkozva is benyújtják ezeket a kérelmeket. Ezért lehet azt mondani, hogy a folyamat “börtönbiznisszé” szélesedett, és ennek a joggal való visszaélésnek – ahogy Orbán Viktor miniszterelnök fogalmazott – teljes egészében véget kell vetni – hangsúlyozta Völner Pál.(MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!