December 3,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Vetélkedő a hazaszeretet erősödéséért

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 94,129 forint, még hiányzik 2,905,871 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Újabb nagyszerű, már-már zseniális ötlettel állt elő Simicskó István a hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos szerdán Budapesten. Bejelentette, hogy országos vetélkedősorozatot indítanak a felső tagozatos diákok számára, ahol megismerhetik a magyarság történelmének pozitív példáit – a rosszakat, a negatívakat, az önreflexióra és önkritika gyakorlására sarkallókat minek is tanítani, ugye – illetve a magyarság hagyományait. A cél természetesen a hazaszeretet növelése. Simicskó arra is felhívta a figyelmet, hogy jó hazafi soha nem lehet nacionalista, soviniszta, vagy rasszista. 

Ez nagyon szép és nagyon jó (a szélsőjobbra tolódott kormány részéről mondjuk leginkább zavarbaejtő), csak hát ha ennek a programnak nem sok köze van a toleranciára neveléshez, ellenkezőleg. Ennek a rögeszmés hazafiasságra való nevelésnek az eredménye elég egyértelműen a túlzott nacionalizmus, amiről pontosan tudjuk, látjuk, hogy hova vezet.

Háromfordulós országos vetélkedősorozat indul felső tagozatos diákoknak azzal a céllal, hogy megismerjék a magyarság történetének pozitív példáit, a magyarság hagyományait, ezáltal pedig erősödjön a hazaszeretetük – jelentette be a hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos szerdán Budapesten.

Simicskó István elmondta: a vetélkedősorozatot a hazafias és honvédelmi nevelés intézkedéseit összefoglaló, Szemere Miklósról elnevezett program részeként szervezik.A sajtótájékoztatót ezért Szemere Miklós egykori lövőházának helyén, egy kávézóban tartották, a XVIII. kerületben. Simicskó István kiemelte: Szemere Miklós egykori országgyűlési képviselő 1903-ban saját birtokán hozta létre a lövőházat, lövészegyletet, hogy a magyar ifjúság “tanulja megvédeni hazáját”. Hozzátette, Szemere Miklós fizikai, szellemi, tartásbeli felkészültséget adott a fiataloknak, így példája napjainkban is követendő. A politikus fontosnak nevezte a hazaszeretet értésének átadását a gyermekeknek a gyorsan változó világban is.

Azt mondta, a hazafias nevelés nem arról szól, hogy másokkal szemben határozzuk meg az identitástudatunkat, nemzettudatunkat, kötődésünket a hazához és a magyar nemzethez, hanem egy jó patrióta érzésvilág kialakításáról. Jó hazafi soha nem lehet nacionalista, soviniszta, rasszista – jelentette ki.

Simicskó István hozzátette: van mire büszkének lennie a magyarságnak, de ez egészséges büszkeség kell, hogy legyen, nem másokkal szembeni büszkeség. Hozzátette: a program célja, hogy ismerve, tisztelve az ősök munkásságát és értékeit, erre alapozva pedig újabb értékeket létrehozva alkotó, tevékeny törődéssé alakítsák a hazaszeretet érzését. A verseny első két fordulóját online rendezik meg, a www.szemereprogram.hu oldalon lehet jelentkezni és kitölteni a 30 kérdéses kérdőívet. A kérdések a többi között a hungarikumokra, a nemzeti értékekre, a Nobel-díjasokra, olimpiai bajnokokra vonatkoznak. Az első forduló kérdéseit február 20-tól március 15-ig lehet kitölteni. Az országos döntőt április 21-én, Szemere Miklós születésének évfordulóján tartják Budapesten, ekkor akadályverseny is várja a legjobb versenyzőket. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!