Február 28,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Végül is kijön az átlag

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,010,188 forint, még hiányzik 1,989,812 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A melldöngető NER-propaganda valósága:

Minden tanár és óvónő megkapta keddig a tájékoztatást az új megemelt béréről, amely átlagosan 32,2 százalékkal nő – mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Rétvári felidézte, 2022 nyarán hozta nyilvánosságra a kormány azt a dokumentumot, amely rögzítette, hogy ha Magyarország hozzájut az uniós forrásokhoz, akkor a kabinet a diplomás átlagbér 80 százalékára emeli a pedagógusok bérét. Emellett tavaly elfogadták az új pedagógus-életpálya törvényt is.

Idén januárban Magyarország végre megkapta a neki járó forrásokat, így elhárult az utolsó akadály a tanári és óvónői béremelés elől.

Tavaly és tavalyelőtt 10-10 százalékkal nőtt a pedagógusok bére, jövőre pedig 21 százalékkal emelkedik, így az idei emelést is beleszámítva összesen 93,3 százalékos az emelkedés, azaz négy év alatt majdnem a duplája lesz a pedagógusok fizetése. A bérek legalsó határa a januári emelés után gyakornokok esetében 528 ezer forint, pedagógus I. fokozatban 538 ezer, pedagógus II. fokozatban 555 ezer, mesterpedagógusoknál 630 ezer, kutató-tanároknál pedig 750 ezer forint lesz. Azokban az intézményekben pedig, amelyekben a hátrányos helyzetű gyerekek aránya magasabb, további 20 százalékos bértöbbletet kapnak a pedagógusok. Tavaly az átlagos pedagógusbér 508 ezer forint volt, most ez 672 ezer forintra nő. Ez is segíti azt, hogy minél jobb képességű emberek válasszák a pedagóguspályát, hogy a tanárok megmaradjanak a pályán, és a gyerekek minél magasabb szintű oktatásban részesülhessenek. A kormány a költségvetésben létrehozott egy 340 milliárd forintos pedagógusbér-emelési alapot, azaz ennyit fordít idén összesen a béremelésre.

Kaptak jelzéseket az elmúlt napokban arról, hogy vannak helyek, ahol nem az átlagbért biztosítják, hanem csak a bérsáv alsó szintjére emelik meg a béreket. Ez nem helyes, az államkincstár pedig ellenőrizni fogja, hogy valóban béremelésre fordítják-e a kapott forrásokat. 

A baloldal már többszörösen megbukott, először akkor, amikor megszüntette a 13. havi fizetést, így elvett minden magyar pedagógustól egyhavi bért, valamint 15 ezer pedagógust tett utcára. Ők voltak az egyetlenek, akik Magyarország történetében valaha csökkentették a pedagógusbéreket. Másodszor pedig akkor bukott meg a baloldal, amikor az elmúlt években Brüsszelben mindent elkövetett, hogy megakadályozza a pedagógusok béremelését. (via MTI)

A húsba vágó valóságban – amiről Rétvári két baloldalazás között állítólag kapott jelzéseket -, ahol sem az igazgatók, sem a tanárok, se senki más nem tudja, hogy pontosan mi alapján számoltak a tankerületek, fenntartók, ez van:

Hát ez a helyzet az átlagos béremeléssel. Nem elég, hogy uniós források nélkül évek óta megugorhatatlan feladat volt a pedagógusbéremelés annak a nemzeti kormánynak, amelyik a másik enyves kezével magántőkealapokba talicskázza a pénzt, amit vállalkozások támogatására kellett volna fordítania, de ez a helyzet, amikor a propagandában teregetett hazudozással ellentétben nem a béreket, hanem a fizetésekre fordítható bértömeget emelik. Jelen esetben ÁTLAGOSAN 32 százalékkal. Hát így jön ki az átlag. Hogy a brutális 32 százalékos béremelés a zsebben 15 százalékos reálbércsökkenést jelent. Olyan ez, mint hogy én meg Lölő átlagosan százmilliót keresünk hetente. Azt is pont így kell kiszámolni. Kurva jól hangzik, csak éppen hazugság.

Úgyhogy mit mondhatnék, miközben Rétvári döngeti a mellét, hogy ezt is megcsinálták? Semmit. Legfeljebb azt, egyszer talán zord időjárástól, évszaktól, napszaktól és egyéb körülményektől függetlenül ki lehetne próbálni, milyen az, amikor egy hétre leáll, földbe áll, megbénul az oktatási rendszer, mert egyszerre tízezrek emelik fel a fejüket. Akár ki is lehetne próbálni, hogy átlagosan mennyi idő kellene ahhoz, hogy Rétvárinak bátorsága ne legyen egy ilyen kincstári átverés után kiállni a placcra, és a témához semmilyen módon nem kapcsolódó baloldalra mutogatva önmagát meg a korrupt, gonosz, aljas kormányát fényezni. Nem muszáj, ez csak egy ötlet, az is lehet, hogy jól van ez így.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!