Február 29,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Végre értem

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,845,804 forint, még hiányzik 1,154,196 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Bevallom, ha az asztal körül kergettek volna vizes kötéllel, akkor sem tudtam volna megindokolni, miért Szalay-Bobrovniczky Kristóf lett a  honvédelmi miniszter annak idején, amikor a világon semmi képzettsége nincs ehhez. Mármint a korrupció oldaláról értem persze, csak úgy egyébként nem. De most megvilágosodtam. Azért a háromnevű hadonászhat a nemzeti karddal, mert ő a legokosabb az egész kormányban! Mert ahhoz, hogy olyanokat mondjon valaki, amilyeneket ez a közöttünk járó zseni mondott (nem hiába méricskélik Rogán szondái a népszerűségét neki), nagyon komoly szakmai tudás, elhivatottság és éleslátás kell ám. Hogyaszongya:

Ezt a háborút abba kell hagyni; tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség

Mennyire nagyszerű már, hogy valaki ezt ilyen élesen átlátja! Mint a sas! És az is milyen csodás, hogy Szlovákia annyira bízik bennünk – mármint nem a szerkesztőségben és kedves olvasókban, hanem a magyar kormányban -, hogy magyar (tehát svéd) gépek védhetik az ő légterüket addig, ameddig megérkeznek az új harcászati repülőgépeik! Remélem, a honvédelmi miniszter mindjárt meg is beszélte a szlovák kollégájával, hogy amikor majd a magyar gépek kurblival sem indulnak, mert a svéd parlament tagjainak kétségeik vannak, és amúgy is, egyszer az egyik Sebajtóbiás filmben csúnyákat mondtak a svédekről, tehát nem szavazták meg az alkatrészek szállítását, na, akkor majd a szlovák gépek védik a mi légterünket.

Ezt a háborút abba kell hagyni; tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter pénteken Tatán, ahol a szlovák védelmi miniszterrel közösen meglátogatta az új technikai eszközökkel ellátott Klapka György 1. Páncélosdandárt és a kiképzésüket támogató szimulációs központot.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf hozzátette, az Ukrajnában dúló háború körülményei és eseményei értékelésében egyetért szlovák kollégájával. “Bármilyen vékony is az a hang, amit mi a kezdetek óta képviselünk, egyre erősebben és határozottabban kell mondani” – fogalmazott.

A politikus rámutatott, hogy Szlovákia és Magyarország egyszerre tag az Európai Unióban és a NATO-ban, a legfontosabb azonban, hogy egymás szomszédjai, közös történelemmel, közös értékekkel, és a lehető legszorosabb stratégiai partnerségben.
    Szalay-Bobrovniczky Kristóf elmondta, Szlovákia bizalmát jelzi, hogy új harcászati repülőgépei megérkezéséig a magyar légierő biztosíthatja a szomszédos ország légterét.

A miniszter a Leopard 2A7, a PzH 2000, a Lynx és a Gidrán harceszközök bemutatóját követően hozzátette, a korszerű eszközök egy részét Magyarországon gyártják, így a védelmi ipar területén is közös gondolkodásra és együttműködésre nyílik tér.
    Robert Kalinák szlovák miniszterelnök-helyettes, védelmi miniszter köszöntőjében kiemelte, nem helyes, ha az Európai Unióban csak egy nézőpont létezhet.

Úgy vélte, a konfliktusok meghosszabbítása egyik országnak sem válik hasznára. Békére és nyugalomra van szükség ahhoz, hogy foglalkozni tudjunk a saját országaink fejlesztésével – mondta (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!