Szeptember 30,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Varga Mihály megvédte a zsebünket

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,732,405 forint, még hiányzik 1,267,595 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Valahol a lelkem mélyén azért nem aggaszt túlzottan annak a lehetősége, hogy Varga Mihály – vagy bárki, akár a portás, vagy a portás macskája – végigolvasott volna 436 módosító javaslatot. Még azok sem szokták végigolvasni a saját javaslataikat, akik benyújtják, pláne minek olvasna bárki ellenzéki módosítót, amikor ezer százalék, hogy röhögve söprik le az asztalról.

Nem lepett meg Varga Mihály. Ráütött valakinek a hasára és mondott egy számot, hogy lássák a hívek, már megint ki akarja őket fosztani a baloldal. Normális országban ez általában úgy szokott működni, hogy egyrészt az ellenzék megpróbál valamiféle közös álláspontot kialakítani, hogy ne ezernyi külön-külön módosítót nyújtsanak be. Ha másért nem, akkor azért, mert ezt semmi módon nem lehet kommunikálni a társadalom felé, márpedig máshol az ellenzéknek célja szokott lenni, hogy megmutassa: jobban csinálná, mint a regnáló kormány. Másrészt egy letisztult koncepció már felmutatható vitaalap, ameddig a bődületes számú módosító költségét összeadogató pénzügyminiszter számaival nem lehet vitatkozni, mert melyik módosító melyik benyújtója vitat és micsodát?

Szerintem ami úgy jár, mint egy öngól, olyan hangokat ad ki, mint egy öngól, úgy néz ki, mint egy öngól, az nem más, mint öngól.

A baloldali módosító javaslatok 4600 milliárd forinttal borítanák fel a jövő évi költségvetést, és 3240 milliárd forintos adóemelést jelentenének – tette közzé a Facebook-oldalán Varga Mihály pénzügyminiszter hétfőn.

A tárcavezető videobejegyzése szerint áttekintették a baloldal 436 módosító javaslatát a jövő évi költségvetéshez. Ezek közel akkora összeggel – 4600 milliárd forinttal – borítanák fel a büdzsét, mint amit családtámogatásokra, a rezsivédelmi és honvédelmi alapra fordítanak összesen jövőre.
    Példaként említette, hogy a baloldali adóemelési javaslatok 3240 milliárd forinttal emelnék a közterheket, ezek között szerepel a karbonadó, amely 200 milliárd forintos adóemelést jelentene, vagy a társasági adó növelése is, amely 2360 milliárd forinttal növelné a vállalkozások terheit.
    Hozzátette: javaslataik szerint a költségvetési tartalékokat is fel kellene élni. Az eredeti 1260 milliárd forintos tartalék másfélszeresét, 1900 milliárdot költenének el a tartalékok terhére.
    A jövő évi költségvetés a rezsivédelem és a honvédelem költségvetése. “A célunk az, hogy a háborús válságban is megvédjük az elért eredményeket, megőrizzük a stabilitást” – jelentette ki a pénzügyminiszter, és hozzátette: a baloldali javaslatok veszélyeztetnék ezt, növelnék a költségvetési hiányt és az államadósságot. A költségvetés tervezésekor csak a felelős, átgondolt javaslatokat tudják támogatni – szögezte le Varga Mihály. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!