Szeptember 30,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Van egyáltalán bármi, amin Mészáros Lőrinc nem keres?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,732,405 forint, még hiányzik 1,267,595 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mészáros Lőrinc ismét szépen keres azzal, hogy szépen felvásárolta a Tigázt, hiszen az jóval drágábban tudja eladni a gázt a felhasználóknak, mint az állami MVM. Nyilvánvalóan a nyerészkedés nem idegen ezen a szakterületen sem, de nem mindegy, hogy pár forintos különbségek vannak, vagy több ezer forintról van szó. A DK álláspontja szerint miután felhasználónként legalább 8000 forintot keres Mészáros pluszban, ez csak rosszabbra fordulhat hamarosan, hiszen a gáz ára egyre csak növekszik. Van egyáltalán még olyan terület, ahol Mészáros ne sápolná meg az embereket?

Átlagosan 8000 forinttal kerül többe a gáz Mészáros Lőrincnél, mint az MVM-nél – Mennyit fog keresni a felcsúti gázszerelő a hétszeres gázáron?

A kormány elismerte, hogy a Mészáros Lőrinc tulajdonába tartozó Opus Tigáznál többet kell fizetni a gázért, mint az állami MVM-nél. A miniszterelnök jóbarátja és strómanja, Magyarország leggazdagabb embere átlagosan 8 ezer forinttal kér többet egy embertől a gázért, mint az MVM. Most, hogy a kormányzati rezsiemelés keretében a hétszeresére emelkedik a gáz ára, Mészáros Lőrinc még többet kereshet majd a magyar családok rezsijén.

A Demokratikus Koalíció azonnali válaszokat vár a kormánytól: mennyit keres a családok rezsijén Mészáros Lőrinc most, és mennyit fog keresni a rezsiemelt, hétszeres gázáron? Az országnak joga van tudni, hogy mennyi pénzzel gazdagodik a Fidesz csúcsoligarchája a rezsiemelésen! A DK szerint gyomorforgató, hogy miközben az országon elhatalmasodott a rezsipánik és hétszer annyiba fog kerülni a gáz, mint eddig, addig Mészáros Lőrinc csak még gazdagabb lesz a magyar családok nyomorán. Ezek után senki ne mondja azt, hogy a Fidesz nem bizniszként tekint a rezsiemelésre: ezen is azok fognak gazdagodni, akik az elmúlt 10 évben mindenen, csak most magyar családok fognak fűtetlen lakásokban fagyoskodni miattuk.

Barkóczi Balázs

A DK országgyűlési képviselője, szóvivője (MTI-OS)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!