Március 20,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Válogatott megalázások

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,302,882 forint, még hiányzik 1,697,118 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az EMMI ismét nagyszerű pályázatot írt ki, amelynek keretében a tanárok újfent kaphatnak egy kis vállveregetést. Ezúttal nem 1000 forintot, esetleg egy rekesz almát, hanem egy oklevelet kap az, aki a legjobb tanmetet nyújtja be a minisztériumhoz. Hogy ehhez a nagyszerű elismeréshez mit kell majd nyújtani, azt én nem tudom megmondani, mindenesetre nincs kizárva, hogy a legmagyarabb tanmenet elkészítője kaphatja majd ezt az elismerést.

Például ha Kásler történelmi felfedezéseiről is beszámol, az talán plusz pont is jelenthet, pláne ha megemlíti, hogy Orbán Viktor zavarta el a szovejeteket kicsiny hazánkból. További plusz pontokért pedig be lehet számolni fasiszta és rasszista költők életútjáról, valamint a kultúrharc fontosságáról is. Jó buli lesz, az biztos.

Csak a tanárok megalázására alkalmas, hogy oklevéllel díjaznák a legjobb tanmeneteket

Amikor a Fidesz a saját politikusait, minisztériumi dolgozóit jutalmazza, rendre milliós jutalmakat osztanak ki – így történt ez tavaly év végén a propagandaminisztériumnál, a Miniszterelnöki Kormányirodánál, a Pénzügyminisztériumnál vagy az agrárminisztériumnál is. Ha azonban a tanárokat kellene díjazni, akkor egészen más a helyzet: az EMMI olyan pályázatot írt ki, amelyben a legjobb tanmenetet benyújtó tanárok “elismerő oklevelet” nyerhetnek.

A Demokratikus Koalíció szerint csak a tanárok megalázására alkalmas, hogy az EMMI oklevéllel díjazná a legjobb tanmenettel pályázó, amúgy is alulfizetett tanárokat! A DK szerint a tanárokat nem oklevelekkel és plecsnikkel kell elismerni, hanem tisztességes fizetéssel és a tananyag korszerűsítésével! Fel kellene fogni végre, hogy a nemzet jövője éppen az ő kezük alatt művelődik, és nagyban múlik rajtuk is, hogy mire lesznek képesek a jövő, most még iskolapadban ülő európai magyar polgárai. A tanárok, pedagógusok sokkal fontosabbak azoknál a fideszes pártkatonáknál, akiktől a kormány bezzeg soha nem sajnálja a milliós jutalmakat.

Arató Gergely

A DK frakcióvezető-helyettese, elnökségi tagja, oktatási szakpolitikusa
Kiadó: Demokratikus Koalíció (MTI-OS)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!