Szeptember 21,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Valódi megbecsülés helyett ócska köszöntőlevelekkel kampányol

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,212,165 forint, még hiányzik 1,787,835 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Amikor sufnijogászként éppen nem gazdasági kérdésekben okoskodik és kampányol (éppen a NER gazdasági-üzleti csúkonferenciáján hazudta állította, hogy nem választási, hanem újraindítási költségvetés lesz a jövő évi, és azzal a lendülettel hatalmas választási adókedvezményt lengetett be a jövő évi választások előtti időzítéssel a gyereket nevelőknek, a többiek vessenek magukra), vagy amikor éppen nem banánköztársaságok, fél- és egész diktatúrák vezetőivel, mindenféle rosszhírű, korrupcióval és akár szervezett bűnözéssel is egészen közeli kapcsolatban álló elvtársakkal enyeleg a Karmelita teraszán (lásd tegnap Albánia miniszterelnöke balján fitogtatta az angolnyelvtudását), és mutogatja büszkén illusztris vendégeinek, hogy ez itt mind az övé, leveleket írogat minden doktorminiszterelnökök gyöngye. Ma éppen az országos patikanap szolgáltatta az apropót ahhoz, hogy kampánylevelet írjon az érintetteknek.

Az országos patikanap alkalmából Orbán Viktor miniszterelnök levélben köszöntötte a gyógyszerészeket, kiemelve helytállásukat a koronavírus-járvány elleni védekezés során

– erről tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan miniszterelnöki mindenes és sajtófőnök.

A gyógyszerészeknek és gyógyszerész asszisztenseknek címzett írásában Havasi főnöke emlékeztetett arra, hogy az elmúlt hónapok embert próbáló kihívások elé állítottak mindannyiunkat, a koronavírus-járvány elleni védekezés közben azonban azt is megtapasztalhattuk, hogy fegyelmezettséggel és összefogással felül tudunk kerekedni a ránk szakadó nehézségeken.

A kormány feje Magyarország minden polgára nevében kifejezte elismerését azért a helytállásért, amelyet a járvány legnehezebb hónapjai alatt nyújtottak a patikákban dolgozók. „Köztudott, hogy a beteg emberek nemcsak receptet beváltani járnak a patikába, hanem sok esetben tájékoztatásért, útmutatásért is, ami különösen fontossá vált most, amikor a vírussal kapcsolatban rengeteg álhír kering a világhálón, és az oltásellenesség is jelentős mértéket öltött” – fogalmazott Orbán.

A miniszterelnök levelében biztosította a gyógyszertári dolgozókat arról, hogy a kormány elkötelezett a lakossági gyógyszerellátás nemzeti érdekkörben tartásáért, valamint a gyógyszerészek szakmai és egzisztenciális önállóságának biztosításáért. „Mindent megteszünk azért is, hogy a gyógyszertári szolgáltatások kiegyensúlyozottan, a kistelepüléseken élő honfitársaink számára is rendelkezésre álljanak” – zárta levelét Orbán. (via MTI)

Nem tudom, még hányszor fér rá az arcbőrére 30 ezer halott mellett ez a felülkerekedéses duma, de így a nyolc és fél éves csúcson hasító áremelkedéssel, valamint az 5 százalék fölötti inflációval a zsebükben, alighanem a patikusok sem fognak a falnak menni örömükben. Akkor sem, ha rendkívüli módon megtisztelő, hogy két szamizdat írogatás között a félisten lenézett rájuk is a 4 milliárdos dolgozószobájából. Ahogyan nemrég a pedagógusnap alkalmából a pedagógusok is hogy eszébe jutottak, hát mégiscsak minden idők legtörténelmibb választásának kampánya zajlik. Tizenegy éve.

Nincsenek információim arról, hogy a patikusok mennyire érzik úgy, hogy meg vannak becsülve két országos patikanap és két miniszterelnöki kampánylevél között, de azt tudom például,

  • hogy a pedagógusok bérrendezése helyett az Orbán-kormány fizetett ügynököknek nevezi őket,
  • hogy megszünteti a közalkalmazotti státuszukat, ezáltal eltörölve az azzal járó garanciákat,
  • hogy nem hajlandóak elszámolni az egyre elviselhetetlenebb mennyiségű túlórájukat,
  • hogy 2010-es választási ígéretüket szemen köpve (akkor legalább még volt programja a jelenlegi állampártnak), még mindig nem kötötték a mindenkori minimálbérhez a fizetéseiket, hogy ne vigye el a fent említett infláció,
  • és hogy propaganda hazugságokkal túlüvöltik azt a tényt, hogy már most drámai tanárhiány van bizonyos területeken, pár év múlva pedig nemcsak a reáltantárgyak, de valamennyi tantárgy esetében lehetetlen lesz tanerőt találni.

Mindazonáltal azt nyilván belátom, hogy tenyérbemászó leveleket írogatni, parttalanul ígérgetni, patetikus-lábszagú szólamokkal manipulálni jóval olcsóbb – konkrétan ingyen van -, mint a pedagógusbéreket felzárkóztatni a diplomás bérekhez, ezáltal ténylegesen visszaadni a tanári hivatás méltóságát, a tanárok önbecsülését. Ami nélkül nemhogy finn típusú oktatási rendszer és jövő nem lesz itt, de már jelen se nagyon.

Mondjuk aki egy gazdasági-üzleti csúcskonferencián büszkén pofázik arról (amúgy ő üzleti ügyekkel sose foglalkozik), hogy Matolcsy haverja 6% feletti GDP-növekedéssel kapcsolatos hurráoptimista (tenyér)jóslata hallatán a szakmai tankönyveihez nyúlt, hogy e riasztóan magas szám realitását meg tudja ítélni, és a szakmai tankönyveinél a Rejtő-regényeket találta meg, annak a jövő mindig csak a soron következő választás megnyeréséig tart. Ami eléggé tragikus, ha belegondolunk abba, hogy saját bevallása szerint még legalább 20 évig szándékozik nyomorgatni az országot.

Különben természetesen a Rejtő-regényekkel természetesen semmi baj nincs, mint ahogy valódi elismerés illeti a helytállást, amelyet a járvány legnehezebb hónapjai alatt nyújtottak a patikákban dolgozók. És mindenki mást is, aki a kormány embertelensége és az általa generált káosz ellenére minden erejével a védekezést segítette, és valódi, kézzelfogható elismerés helyett ócska miniszterelnöki és egyéb fideszes kampányleveleket kapott.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!