Június 21,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Valóban sajnálatos, hogy az Európai Bizottságot (még) nem a Karmelita kolostorból utasítgatják

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,249,571 forint, még hiányzik 1,750,429 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Fidesz európai parlamenti képviselői levéllel fordultak az Európai Bizottsághoz, mert álláspontjuk szerint a bizottság Magyar Gábor személyében egy „virtigli baloldali politikai aktivistát” nevezett ki a Magyarországgal foglalkozó idei jogállamisági jelentést előkészítő delegáció kapcsolattartójának

– ezt közölte Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti delegációjának vezetője szerdán az MTI-vel, a közléshez pedig videonyilatkozatot is mellékelt. A Fidesz feketeöves megmondóemberének azért gurultak messzire a gyógyszerei, mert sajnálatos módon vannak pozíciók és feladatkörök, ahova nem Orbán Viktor akarata nyomán neveznek ki embereket. Legalábbis egyelőre. Jelen esetben az Európai Bizottság egyik főigazgatóságának munkatársát nevezték ki a Magyarországgal foglalkozó idei jogállamisági jelentést előkészítő delegáció kapcsolattartójának.

Deutsch szó szerint hisztérikus kirohanásából tudjuk már most, hogy ameddig a jogállamisági jelentés elkészül, és amikor majd kiderülnek azok a részletek – amelyeket mi már most is látunk, hiszen a szemünk előtt művelik, és meg is magyarázzák utólag, hogy mindez a mi érdekünkben történik -, akkor már egyetlen rajongónak se legyen meglepetés. Hanem tudja előre, hogy megint a magyar kormány az áldozata egy kettős mércén, elfogultságon alapuló boszorkányüldözésnek. Nem az van, amit a szemünkkkel látunk, hanem az a baj, hogy akik megerősítik azt, amit a szemünkkel látunk, azok kicsodák, kinek a kicsodái. Azt majd Deutsch megmondja, hogy kicsoda a virtigli baloldali aktivista, és ki az igazi hazafi.

Úgyhogy íme a gestapozó fideszes szellemóriás toporzékolásának tárgya, konkrétan minden szava aranyat ér:

– Az Európai Bizottság a 2020-as jogállamisági jelentés kapcsán tárgyilagosságot ígért, ehelyett azonban egy „politikai pamflet” született, ami az európai és a magyar baloldal rágalmait visszhangozta Magyarországgal szemben. „Jókora botrány is kerekedett” a politikai elfogultság és a kettős mérce alkalmazása miatt, ezt követően pedig a bizottság azt ígérte, hogy idén független módon, pártatlanul, elfogultságok és előítéletek nélkül, tisztességes eljárás keretében készülnek majd el a jogállamisági jelentések.

„Magyar Gáborral nem az a probléma, hogy Magyar György ismert baloldali ügyvéd-politikus fiáról van szó. A kinevezés attól botrányos, hogy a Magyar Gábor nem egy független uniós tisztviselő, hanem a valóságban egy izgága baloldali politikai aktivista”.

– Magyar Gábor egy interjúban Magyarországot egy olyan rezsimnek nevezte, amely már nem felel meg az emberi jogokat tiszteletben tartó demokratikus jogállam követelményeinek. Emellett Magyar Gábor a „jól ismert baloldali rágalmaknak megfelelően” azt is fejtegette, hogy az alkotmányosság lebontását célzó törekvések következtében az alapjogvédelem szintje is csökkent, valamint hozzátette azt is, hogy az összpontosult politikai hatalom lényegében azt csinál, amit akar.

„Magyar Gábor egy virtigli baloldali politikai aktivista, aki Gyurcsány Ferenc és Gyurcsányné rágalmait is sokszor túlszárnyaló, elfogult nyilatkozatokat tett”.

– Az eljárás botrányos, a Fidesz európai parlamenti képviselői ezért az Európai Bizottsághoz fordultak levéllel (sic!). Ebben haladéktalanul választ kérnek arra, hogyan várhatja a bizottság, hogy valaki, „aki ilyen elfogult véleménnyel van a magyar kormányról”, pártatlanul értékelje a jogállamiság helyzetet, illetve hogyan garantálható a bizottság függetlenségének a szerződésekben rögzített elve egy olyan küldöttel, aki ilyen szoros kapcsolatban áll a baloldallal.

– Magyar Gábort, „nyilvánvaló elfogultsága miatt” az Európai Bizottságnak azonnal vissza kell hívnia, és nyilvánosan garantálnia kell végre az elfogulatlan eljárást.

Nekem fogalmam nem volt mostanig, hogy Magyar Gábor kinek a kije, de ez az én szegénységi bizonyítványom. Ha viszont Deutsch azt állítja, hogy nem az a baj vele, hogy Magyar György fia, akkor azonnal tudom, hogy dehogynem az a baj vele. Viszont ennél is röhejesebb ez az előretolt hiszti, ami beismerő vallomása annak, hogy ők sem gondolják komolyan, hogy az eddigi autokratikus bűneik mellett az állami felsőoktatás 70%-ának súlyos ezermilliárdok kíséretében történő kiszervezése fideszes nagyágyúk által irányított alapítványokba, majd nem tűnik fel senkinek. Jó, hogy Vera Jourová tehetetlen a KESMA ügyében, túl pitiáner ügy ez ahhoz, hogy bizottsági szinten foglalkozzanak vele, de akkor is.

Tényleg minden félmondatán egyszerre kellene röhögni és sírni ennek az idétlen közleménynek, de azért a legszebb mégis az, hogy mindezt annak a kétharmaddal kormányzó pártnak az embere óbégatta össze, amely párt virtigli fideszes pártkatonákkal töltötte és tölti fel folyamatosan a valaha független állami intézményeket és hatóságokat. Az összeset. Akik aztán olyan döntéseket hoznak, amilyeneket, akik úgy üldözik a bűnt, ahogy Orbán Viktor fütyül, úgy büntetnek és jutalmaznak, ahogy az állampárt érdekei azt megkívánják.

Szóval igen, van annak egy diszkrét erkölcsi rothadás illata, amikor a Polt Péterek, Karas Monikák, Domokos Lászlók, Parragh Lászlók és sokan mások pártatlansága, függetlensége, elfogulatlansága és előítéletmentessége által megszomorított ország EP-képviselője azért óbégat, mert arról még sajnos nem a Fidesz dönt kétharmaddal, hogy ki legyen a Magyarországgal foglalkozó jogállamisági jelentést előkészítő delegáció kapcsolattartója. Valóban sajnálatos, hogy az Európai Bizottságot még nem a Karmelita kolostorból utasítgatják és rángatják pórázon. 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!