Február 26,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Valóban a sport az egyetlen ágazat, ami rendkívül gyorsan és dinamikusan pozitív hatást gyakorol minden területre?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 952,849 forint, még hiányzik 2,047,151 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Bár az ember sportszeretőként örül annak, hogy tucatnyi sporteseménynek ad otthont Magyarország, ha belegondol abba, hogy ezek nagy része pénzügyileg soha nem térül meg, már más a helyzet. Orbán eltökélt szándéka, hogy Magyarországra hozzon szinte minden komolyabb sporteseményt, még akkor is, ha ez az ország polgárainak nem kifizetődő. A költségeket ugyanis az adófizetők állják, miközben a bevételekből már szinte semmit nem látnak. Arról már nem is beszélve, hogy egy úszó vb-nek soha nem lesz akkora vonzereje – és ezzel bevétele -, mint egy futball világbajnokságnak. Szabó Tünde azonban boldogan dicsekedett el azzal, hogy a magyar fővárosba érkezett Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke, aki úgy fogalmazott: “Budapest mára vitathatatlanul a világ egyik legjelentősebb sportfővárosa lett”.

Igen ám, csak ez jövőre 327 milliárd forintot jelent az adófizetőknek, amibe ugyan beletartozik minden sportot érintő támogatás – többek közt a diáksport, a szabadidősport, a fogyatékkal élők sportja -, mégis egy hatalmas összeg. De hogy akkor mégis mi a költés oka? Szabó Tünde szerint a sport az egyetlen egy ágazat, ami rendkívül gyorsan és dinamikusan pozitív hatást gyakorol minden területre. Valóban, minden területre? A nyugdíjak például hatalmas mértékben emelkednek minden vizes vb után?

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár szerint önmagáért beszél és sportdiplomáciai siker, hogy a nyári játékokat megelőző évben Magyarország több olimpiai kvalifikációs világbajnokságot is rendezhet.

“Fő célunk volt, hogy minél több nemzetközi sporteseményt hozzunk hazánkba” – emlékeztetett rá Szabó Tünde szerdán az M1 aktuális csatornán.A kiemelt vb-k sorozata az asztalitenisszel kezdődött áprilisban, majd következett a vívók világbajnoksága júliusban, két hét múlva a kajak-kenu legjobbjai találkoznak a Szegeden, szeptember elején pedig az öttusasport elitje Budapesten. Utóbbi három esemény az olimpiai részvétel szempontjából is nagy jelentőségű, míg a múlt heti Forma-1-es futam más szempontból volt fontos.

Szabó Tünde kiemelte, hogy a versenyhétvége alatt 230 ezer néző látogatott ki a mogyoródi pályára.”Felemelő ekkora és ilyen sportszerető közönség előtt lenni. Sok külföldi nézőt is köszönthetünk ilyenkor, ami nagyon fontos a sportturizmus tekintetében és gazdasági szempontból” – mondta, hozzátéve, hogy az elmondások alapján a versenyzők és a csapatok is örömmel jönnek Magyarországra.

Elhangzott, hogy a vívó-világbajnokságra a magyar fővárosba érkezett Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke, aki úgy fogalmazott: “Budapest mára vitathatatlanul a világ egyik legjelentősebb sportfővárosa lett”.”Volt szerencsém vele találkozni és ugyanezt elmondta nekem is. Nagyon örül, hogy ennyi kiemelt eseményt rendezünk” – mondta az államtitkár, aki kiemelte: “nagyon fontos, hogy megfelelő sportlétesítményeink legyenek, szinte már minden sportágat ki tudunk szolgálni”.Óriási sportdiplomáciai sikernek nevezte, hogy 2017 után 2027-ben is vizes világbajnokságot rendezhet Budapest. A későbbi eredményesség szempontjából lényeges – hangsúlyozta -, hogy “az utánpótlásra mennyit tudunk figyelni”.

“Fontos hangsúlyozni, hogy az egyéni sportágakban el tudott indulni 2013-ban egy nagy fejlesztési program. Ennek a hatásait már érzékeljük” – vélekedett Szabó Tünde, hangsúlyozva, hogy a  sportágfejlesztési és az utánpótlás-nevelési programoknak tovább kell menniük.Az eredményeket sorolva három idei fiatal világbajnokot, a 19 éves Milák Kristófot, a 21 esztendős Siklósi Gergelyt és a 22 éves Rasovszky Kristófot említett meg. A kormány jövőre 327 milliárd forintot fordít a sportra.

“Nagyon-nagyon sokrétű ez a sporttámogatás. Az, hogy ennyit tudunk fordítani erre a területre, óriási lehetőséget is teremt a sportolóknak és a sportban élőknek” – emelte ki.Emlékeztetett rá, hogy ebben az összegben többek között utánpótlás-nevelési programok, ösztöndíj-programok, az élsport támogatása, sportlétesítmény-fejlesztés, nemzetközi sportesemények támogatása, sportegészségügy, a versenysport mellett a diáksport, a szabadidősport, a fogyatékkal élők sportja van benne.

“Ma már nagyon sok hátteret kell kiszolgálnunk egy-egy sportolói sikerért. A sport az egyetlen egy ágazat, ami rendkívül gyorsan és dinamikusan pozitív hatást gyakorol minden területre” – mondta. – Mindenkivel és mindennel szeretnénk foglalkozni és szeretnénk kiszolgálni a sportban élőket. Ha erre oda tudunk figyelni, lépéselőnyben leszünk a világgal szemben” – vélekedett.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!