December 6,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Valami izgalmasabb feladat kellene, csipkeverés, gipszfaragás

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 315,336 forint, még hiányzik 2,684,664 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az ország egyik legtehetségesebb, legsokoldalúbb lángelméje ritkán szokott megszólalni, de amikor mégis, akkor mindig igazat mond. Pintér Sándor az az ember, akire valamennyien a legnagyobb tisztelettel tekintünk. Annak idején azt ígérte, két hét (vagy tíz nap, már nem is emlékszem) alatt rendet csinál az országban, és tényleg. Azóta olyan rend van, hogy néha magam is meglepődöm rajta. Nincsen gond a függőséget okozó szerekkel, legfeljebb néha egy fél falu hal bele az olcsó drogokba, de más nincs. A taxistársaságok és általában a taxisok nem háborúznak egymással, egyszerű szolgáltatást végeznek a legnagyobb lelkesedéssel. Narkót kapni nem is lehet, prostik nincsenek, az őrző-védő cégek nevükhöz méltóan őriznek és védenek, alvilág gyakorlatilag nincs, de ha esetleg mégis, néhol egy pici, ezekhez semmi köze nincsen Pintér Sándornak.

Mióta ő az összes kórházigazgató (is), azóta remekül működik az egészségügy. Is. A korrupcióról meg aztán tényleg, de igazán senki nem is tudja, mi fán terem. Annyira nincs ebben az országban korrupció, hogy mezei halandó ha látna ilyesmit, fel sem ismerné. Meg hát miért is sértené az állampolgárok érdekeit például az, hogy néhány év leforgása alatt egy gáz- és sertésjavító kisiparos hirtelenváratlanul multimilliárdos lett, sokszáz céggel és a fél ország természeti kincsivel a nevén? Megokosodott. Van ilyen. Ehhez semmi köze nincs annak, hogy pontvéletlenül Orbán gyerekkori haverja, szomszédja, falubelije. Meg ahhoz sincs köze a dolognak, hogy akkor kezdett felívelni a táskás látószervű kisiparos, amikor ippeg kellett egy megbízható stróman a legokosabblajos hűlt helyére.

Itt van nekünk a drága, becsületes, ezertehetségű Pintér Sándor és a mindenféle hivatalok és bizottságok. Azok megvédenek minket a korrupciótól, szegény Polt Péter annyira unatkozik – mert nincs korrupció, tehát neki dolga is alig akad -, hogy már azon gondolkodhat, szakmát vált. Valami izgalmasabb feladat kellene, csipkeverés, gipszfaragás, ilyesmi.

Az meg nem is kérdés, hogy a rendőröket szeretjük és tiszteljük a legeslegjobban az egyenruhások közül. Okosak, becsületesek, megbízhatóak. Megminden. Éppen, mint Pintér Sándor. Akit szintén, de nagyon.

Sikeresnek nevezték a korrupcióellenes fellépést állami szervek vezetői a korrupcióellenes együttműködési megállapodás aláírásának kilencedik évfordulóján, a korrupció elleni küzdelem december 9-i világnapjához kapcsolódó csütörtöki rendezvényen.

A korrupció elleni összehangolt, hatékony állami fellépésről szóló nyilatkozatot 2011. november 18-án írta alá a közigazgatási és igazságügyi miniszter, az Állami Számvevőszék elnöke, a Legfelsőbb Bíróság elnöke és a legfőbb ügyész. Erkölcsi kötelezettséget vállaltak az általuk vezetett állami szervek korrupcióval szembeni ellenállóképességének erősítésére, a korrupcióellenes eszköztár fejlesztésére. Az összefogáshoz 2012-ben csatlakozott az Országos Bírósági Hivatal, 2014-ben a Belügyminisztérium, 2016-ban a Közbeszerzési Hatóság és a Magyar Nemzeti Bank, idén pedig a Gazdasági Versenyhivatal.
    A IX. Integritás Kerekasztal ülését követő online sajtótájékoztatón Pintér Sándor belügyminiszter kiemelte: tárcája 2020-ban is következetesen és eredményesen küzdött a korrupció ellen, a rendőrség munkája nyomán “nem marad gyakorlatilag olyan korrupció felderítetlenül, amely sérti az állampolgárok érdekeit”.
    A Nemzeti Védelmi Szolgálatról azt mondta, munkájuk eredményét nem az ügyek számában méri, hanem abban, milyen a rendőrök állampolgári megítélése, márpedig a felmérések szerint az állampolgárok legnagyobb bizalommal a hivatásos körben a rendőrök irányában vannak. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!