Március 6,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Vakcinaháborús kampánybeszéd

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 736,760 forint, még hiányzik 2,263,240 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Magyarországnak nemzeti érdeke a koronavírus elleni oltás menetének felgyorsítása

– e lábszagú közhelynek a bő lére eresztett, választási kampánybeszédnek is beillő ecsetelése miatt volt sürgős szónokolnivalója a külügyminiszter úrnak ott, ahol a főnöke is szónokolni szokott péntekenként. A Kossuth rádióban. Miután biztos vannak olyan országok, amelyek direkt élvezik, hogy egy éve rohad minden, bedőlt a gazdaság, ezrek halnak meg, vagyis vannak országok, amelynek nem nemzeti érdekük, hogy minél hamarabb váljon tömegessé az oltás, a teljesség igénye nélkül sorakoztassuk fel a Nagy Beszerzőnek, minden fürkészek és portyázók védőszentjének emelkedett gondolatait, amelyekkel mimagyaroknak jó lenne tudomásul venni.

Ha már nem nagyon akarnak hallani mimagyarok a kínai és orosz vakcináról, és sem Hollik István Brüsszelt és az ellenzéket hibáztató fröcsögéseitől, sem Kásler miniszter úr reménykedésétől (hogy tudniillik az emberek abbahagyják a vakcinák közötti válogatást) nem akar jobb belátásra térni a mezei polgár, akkor majd most.

Ma Magyarországon nem kormánypárti vagy ellenzéki politikusok, nem parlamenti vagy parlamenten kívüli pártok döntenek arról, egy oltóanyagot lehet-e használni, hanem van egy olyan intézmény, a gyógyszerészeti hatóság, ahol olyan emberek dolgoznak, akik felhatalmazással és tudással rendelkeznek ahhoz, hogy ilyen döntéseket meghozzanak.

– Naponta csaknem száz ember hal bele a koronavírusba Magyarországon, és 10-15 milliárd forintos kárt szenved el a magyar gazdaság az érvényben levő korlátozó intézkedések miatt. Ha csak egy nappal előbb lehet tömegesen oltani, azzal száz-százötven ember életét lehet megvédeni, és 10-15 milliárd forintnyi kártól menthető meg a magyar gazdaság (egy Einstein veszett el ebben a derék teremfutballistában – szerk.). A kormány emberek életét, egészségét és munkahelyét védi.

– Egymillió ember oltásához szükséges mennyiségű vakcina érkezik három ütemben – háromszor harminc nap alatt – Magyarországra. Ez kétmillió adag oltóanyagot jelent.

– A helyzet most ugyanolyan, mint tavaly tavasszal volt. Akkor is az egész világ ugyanazokat a termékeket – lélegeztetőgépet, maszkot, védőruházatot – akarta venni, de azokat kevés helyen gyártották, így nagy harc volt értük. Most az egész világ biztonságos és hatásos oltóanyagot akar vásárolni, de azt kevés helyen, a szükségesnél kisebb mennyiségben és a kelleténél lassabban állítják elő.

– A kínaiakkal folytatott előrehaladott tárgyalások hírére tizennégy európai uniós ország nagykövete hívta fel a pekingi magyar nagykövetet, azért, hogy megtudják, kivel kell beszélni a Sinopharm cégnél.

– Ma az a kérdés, hogy egyes országokban lesz-e gyorsan oltóanyag, vagy csak hónapok múlva, be tudják-e oltani állampolgáraikat, vagy nézniük kell, ahogy emberek halnak meg és munkahelyek vesznek el.

– Ami politikailag, diplomáciailag elvégezhető volt, azt a magyar fél megtette a kínaiakkal is. Van egy megállapodás-tervezet, amelyet csak akkor írnak alá, ha a gyógyszerhatóság az orosz és a brit oltóanyaghoz hasonlóan engedélyezi a kínai vakcina felhasználását is, ez még nem történt meg.

– Kínában már több tízmillió embert beoltottak a kínai vakcinával, valamint az Egyesült Arab Emírségekben és Bahreinben is tömegesen használták ezt az oltóanyagot. Mindkét utóbbi ország külügyminiszterével beszélt, akik pozitív tapasztalatokról tájékoztatták, szakmai konzultációkkal segítették a magyar hatóságot, a magyar szakemberek pedig napokat töltöttek Kínában a gyártási hely tanulmányozásával is. A kínai technológia minőségéhez és a gyártásban, fejlesztésben, kutatásban részt vevő emberek szakértelméhez nem fér kétség, az általuk adott jelentés értelmében. A kínaiak korrekt tárgyalópartnernek bizonyultak.

“Szégyenteljes és gyalázatos” Vera Jourová uniós biztos viselkedése, aki korábban arról beszélt, hogy Magyarországot pénzmegvonással fogják sújtani, ha nem tartja az Európai Bizottság által kijelölt jogállamisági irányt. Egy világjárvány idején, amikor naponta emberek halnak meg és vesztik el munkahelyüket, az európai polgárok befizetett adójából a jól fizetett európai bürokratáktól jó lenne, ha inkább az európai országoknak abban segítenének, hogy minél több életet és munkahelyet tudjanak megmenteni ahelyett, hogy politikai megrendelésre “boszorkányüldözést” folytassanak egyes tagállamokkal szemben. (via MTI)

Vagyis röviden, ha jól értem, amit olvasok. Egy: most, hogy már van  vakcina, a kormányt semmilyen felelősség nem terheli azért, mert emberek halnak meg, munkahelyek szűnnek meg, visszaesik a gazdaság? Most már a hatóság, a szakemberek és a jól fizetett európai bürokraták sara minden veszteség?

Kettő: azt már láttuk, milyen az, amikor a kormány az adófizetők pénzét két kézzel szórva harcol az egészségügyi felszerelésekért és berendezésekért, a tapasztalatok alapján fájó belegondolni, hogy simán úgy néz ki, a nagy vakcinaháborúban is ugyanezt a felelőtlen stratégiát követik majd. Vagy ha nem, akkor azt miért nem lehet pontosan tudni, hogy a Szijjártó által megkötött kínai és orosz szerződésekben milyen összegek, milyen határidők, milyen feltételek szerepelnek?

Három: és oltási terv van már? És az miért nem nyilvános?

Négy: azt lehet tudni már, hogy ha a magyarok mégsem akarják majd tömegesen beoltani magukat valamelyik vakcinával, akkor mi lesz? Kötelezővé teszik? Vagy eladják, mint a lélegeztetőgépeket? Vagy mi lesz?

Öt: egy kis egészséges jourovázás nélkül nemhogy fideszes propaganda nincs, de lassan már a Nap sem kel fel.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!