December 7,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Vajon Orbán már tudja, hogy vége a dalnak?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 450,813 forint, még hiányzik 2,549,187 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Úgy látszik, Orbán Viktor egyedül próbál küzdeni a Néppárton belül azért, hogy megértsék a Fidesz álláspontját. A gond csak az, hogy nagyon úgy tűnik, az EP legnagyobb pártcsaládján belül már körülbelül mindenkinek elege van Orbán mutatványából, és nagyon szívesen látnák őket végre a pártfamílián kívül. Ha ez Orbán célja az alábbi közleménnyel, akkor egészen biztosan jó úton halad, hiszen Manfred Webernek lesz még egy-kát szava ahhoz a hangnemhez, amit alább a miniszterek elnöke megengedett magának. Mondjuk látszólag már egyébként is csak hónapjai lehetnek a Fidesznek a Néppártban és lehet, hogy pont ez az oka annak, hogy már ilyen nyíltan tahó módon száll szembe velük. Természetesen ezúttal is a magyar emberek nevében.

Kérdés, hogy merre tovább? Salvini már súlytalan Európában, a spanyol szélsőjobb is gyengülni látszik, noha Marine Le Pen és pártja erősödik. Viszont ha a Fidesz távozni kényszerül az EP legjelentősebb pártcsaládjából, akkor Orbán politikai szerepe még annál is kisebb lesz, mint amilyen most. Ennél nagyobb tragédia viszont nem is történhetne vele, hiszen semmi sem fontosabb számára mint az, hogy úgy érezze, befolyással van Európa politikájára. A Néppárton kívül egy jelentéktelen, hang nélküli senki lesz, akinek véleményére a kutya sem lesz kíváncsi. Talán nem lenne baj, ha ehhez lassan hozzászokna.

Orbán Viktor válasza Manfred Webernek  (EU-szamizdat nro. 3.) – Az európai fősodratú média kirekeszti, mellőzi és letiltja azokat a gondolatokat, amelyek nem illenek abba a világképbe, amelyet ők sulykolnak nap mint nap. Ezt is el fogják hallgatni. Nekünk, közép-európaiaknak ez nem ismeretlen. Erre találtuk ki a szamizdatot. Írj, nyomtass, olvass, terjessz! Szam izdat, vagyis magunktól magunknak.   

Manfred Weber azt állította december 3-án a Németországba akkreditált tudósítóknak, hogy nem Magyarország és Lengyelország ellen hozzák létre a hírhedt jogállamisági mechanizmust. Továbbá azt is, hogy a cél a jogállamisági kérdések depolitizálása, kivonása a pártpolitikai vitákból. Az igazság azonban ennek éppen az ellenkezője. Ezt bizonyítják az alábbi nyilatkozatok.

Bizottság
     Jourová: Orbán beteg demokráciát épít.
     Reynders: Néhány tagállamban jogállamisági válság van. Különösen Magyarországon és Lengyelországban.
     Timmermans: A szabad sajtó szinte nem létezik Magyarországon.
     Dalli: Ez a mechanizmus a módja annak, hogy a tagállamokat betereljük a sorba.
     Parlament
     Barley alelnök: Magyarországot és Lengyelországot ki kell éheztetni.
     Verhofstadt: Nem kell bizonyítani, hogy Magyarország és Lengyelország működése összhangban áll-e a most felállítandó szisztémával. Ez már bizonyítva van. Most azonnal működésbe kell hozni.

Kormányok
     Maas: Most lesz végre egy eszközünk, amely nagyon fájdalmas lesz Magyarország és Lengyelország számára.
     Asselborn: Semlegesíteni kell ezt a rákos daganatot. Magyarország ugyanolyan diktatúra, mint Belarusz.

A helyzet világos, kedves Manfred. Ti meg akarjátok változtatni a jelenlegi jogi helyzetet, hogy olyan eszközt hozzatok létre, amelyet azonnal Magyarország és Lengyelország ellen fordíthattok. Az Európai Bizottság, az Európai Parlament és felelős nemzeti kormánypolitikusok nyilatkozatainak fényében ezt többé nem tudjátok letagadni. És azt várjátok, hogy mi, magyarok elfogadjuk ezt. A németek sok mindent kértek már tőlünk, magyaroktól a történelem során, de Ti vagytok az elsők, akik balfácánnak is néztek bennünket. Nem vagyunk azok.
     Orbán Viktor

     Kiadó: Miniszterelnöki Sajtóiroda (MTI-OS)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!