December 6,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Vagy már lopott annyit törvényesen a férjeura, hogy egész életében kacsalábon foroghat?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 378,652 forint, még hiányzik 2,621,348 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Borzasztóan kellemesszép tavaszi-őszi jó reggelt kívánok egy különféle bizarr politikai-közéleti történésekkel vastagon telezsúfolt kurvapéntek másnapján! Volt egy kis baleset, felcserélődtek itt megint az ügyeletek, a hétfők, a szombatok, ezért aztán ajánlom magamat. Edgar kolléga bölcsességének fájó hiányát pótolni semmiképpen nem, de azt túlélni… Nos, igyekszem ehhez a magam szerény intellektuális eszközeivel segítséget nyújtani.

Sajnos én is láttam azt a fasza kis kínfideszes imázsvideót a hajrámagyarokkal és a fodballista ‘szterelnökúrral (az egy nappal későbbi, az ő tiszteletére előrenyomott élére vasalt Nemzeti Sporttal a kezében), ahogy a Karmelita, – vagyis a közpénzből a saját maga melldöngetésére fenntartott – erkélyén mint aki beszart pózba vágódva, téglaportól duzzadó mellel leveszi és egyenesen a Puskás Stadion lelátójára rúgja a labdát. Nahát. Ő mellel leveszi, mi meg tüdőre szívjuk. Azt a sok finomságot, amiért ők nappallá teszik az éjszakákat. Amikor azért dolgoznak, hogy nekünk jó legyen. Mert megértették, hogy október 13-án mi a frászt üzentek a választók. Ezért aztán bele is húztak az üzenet dekódolásába és gyakorlatba ültetésébe:

  • Törvényt faragnak-fércelnek-kalapálnak azért, hogy a NER már így is közpénzből széthízott milliárdosai elrejthessék a vagyonukat.
  • Egy 200 oldal salátatörvény-tervezetben eldugott, érdekegyeztetés nélkül tett sunyi javaslat révén tovább erősítik majd a bíróságok feletti kormányzati befolyást és biztosítják, hogy a különbíróságok felállítása nélkül is a kormánynak kedvező döntések születhessenek a politikailag kényes ügyekben (csak egy passzust ajánlanék: szakítva a korábbi összeférhetetlenségi szabályokkal ezentúl az Alkotmánybíróság tagja lehet egy időben bíró is, ugyanitt csókoltatom Handó Tünde családfáját).
  • Megduplázzák Áder János bajszos közjogi méltatlanság fizetését, mert G. G. kancelláriaminiszter azt találta ki, hogy a jelenleg a köztisztviselői illetményalap (38 650 forint) harminckilencszeresében meghatározott államfői tiszteletdíjat jelentősen emeljék meg: így lesz minden idők Schmitt Pál-díjas, haszontalanságban és feleslegességben világbajnok államelnökének 1,5 helyett 3 milliós tiszteletdíja. Tisztelet, az.
  • Az MTA kizsigerelése után a Palkovics nevű végrehajtó nekidurálta magát a Waldorf iskolák kinyírásának is, de szerencsére az Emmi sietett leszögezni, hogy rosszul látjuk: szerintük dehogy szűnnek meg a Waldorf-iskolák, épp ellenkezőleg, még nagyobb mozgásteret kapnak. Azt is hozzátették: a köznevelés a jövőben is az Emberi Erőforrások Minisztériumához fog tartozni. Jajó. Tehát azért Palkovics nyújtotta a vonatkozó törvényjavaslatot, amit megint rosszul értelmezett a nyilvánosság, mert Kásler hatáskörébe tartozik a terület. Teljesen világos.
  • Még az sem biztos, hogy megépül az atlétikai stadion, de a Mészáros dinasztia máris szakított is vele egy 4,1 milliárdos közbeszerzést, amennyiben a Nemzeti Atlétikai Központ előkészítéséhez szükséges bontási munkákat (40 épületről van szó) természetesen ők végezhetik el. Tehát tökmindegy, hogy a Fővárosi Közgyűlés szerint egyáltalán mi fog történni, vagy nem fog történi a stadion ügyében, az a biztos, ha a disznószerelő mindenképpen hízik a jelenleg bizonytalan végkimenetelű történeten egy pár milliárdot.

Ez csak néhány hevenyészett bizonyíték arra, hogy a Fidesz ráhelyezte az enyves kezét a társadalom ütőerére, és arra jutott, hogy lehet ezt egészen nyugodtan tovább tolni ugyanonnan, nem szabad meghátrálni, van még lehúzható bőr a nyomorúságról. Nem gáz, mert legalább teljesült az elcseszett gyerekkorú, skizofrén hajlamú, az apai bántalmazást életfogytiglan kompenzálni akaró, mániás sufnifutballista álma. Itt jegyzem meg: mocskos hazaáruló mindenki, aki ennek nem tud örülni, pláne sajnálja azokat a csilliárdokat (bruttó 200 milliárd forint tényleg tétel?) a világszínvonalú, a haldokló magyarságtudatot a csillagos égig katapultáló nemzet templomától stadiontól. Ahol a közszolgálatinak csúfolt média szerint még esküvőket is lehet tartani, tehát már megérte. A fanyalgóknak kuss.

Amihez képest tényleg nevetséges, hogy a várúr főszereplésével elkészült propagandatermék, a szekunder szégyennek szobrot állító 1 perc 43 másodperces imázsvideó konkrétan mennyibe került: 60 millió vagy éppen több 100 millió? Hát nem értjük mi hazaárulók, hogy jó ha százévente egyszer nyílik lehetőség ilyen beruházásra? Megmondá az úr is:

Ezért a mi dolgunk az, hogy fülön csípjük ezeket az alkalmakat, amelyek segítségével közös erővel még szebbé, jobbá, tekintélyesebbé és népszerűbbé tehetjük Magyarországot és a nemzet fővárosát.

Hát szó se róla, fülön csíptük. Mondjuk sokkal gyakrabban alkothatnánk nagy dolgokat, mint százévente, ha mondjuk az elmúlt évtizedben bemutatott közpénzszórás megkoronázásaként (propagandakormányzás a köbön) nem százmilliókkal támogatnánk olyan távoli megalopoliszokat, ahol az egy főre eső GDP jóval meghaladja a magyar átlagot. Ez csak egy hülye ötlet, de biztosan megint én vagyok a hülye és nem érek fel a nemzeti érdekig, ahol a São Pauló-i vízgazdálkodást és szennyvízkezelést magyar adóforintokból tökéletesítik.

Szóvalhogy a futballmániás álma teljesült: az Uruguay elleni szoros vereség (1-2) pedig bizonyára méltó felavatása volt az új Puskás Arénának, a nemzet stadion alakú, kórházra nem  különösebben hasonlító templomának. Ahol a VIP-páholyban a menetrend szerint pöffeszkedett a NER közjogilag méltatlan elitje (Kövértől Áderig, Orbántól Poltig). Már csak azt nem értem, ha úgy is a miniszterelnöknek mondanak hálát oly sokan, amiért a magyarok pénzéből csinált nekik stadiont, és ha már csak százévente fussa ekkora nagy dolgokra, akkor a doktor úr miért nem vállalta be, hogy beszédet mond a megnyitón? Mert sanszos, hogy száz év múlva (ha egyáltalán lesz még akkor itt valami és nem csak egy fehér folt) már nem fog tudni beszédet mondani. Szóval ez azért elég súlyos mulasztás, de én megértem, hogy szokása szerint inába szállt a bátorsága. Pláne, hogy soha nem arról volt híres őfényessége.

Tehát stadion már van, a jó focira a NER összes szétharácsolt pénze nem volt elegendő tíz év alatt, ez pedig ugyanúgy nem magánügy, mint a miniszterelnök gyáva beszorulása a luxuspáholyába. Kivételesen magánügy lett volna a Rogán celebek válása, amiből viszont közügyet generált a Kormányzati Félretájékoztatási Hivatal. De ha a Fidesz szerint Borkai meztelen segge és kurvapcérkedése magánügy volt, akkor a Rogánok válása faszért lett közügy? Ha ők tolták a gyerekeiket a kirakatba és lefosták a jogaikat, akkor most miért basztatják a médiát azzal, hogy legyenek tekintettel a gyerekeikre? És természetesen celebék közös életének legnehezebb pillanatára.

Jó, én tekintettel leszek rá, pont úgy, ahogy ők is tekintettel voltak mindig rám, amikor beleröhögtek a pofámba, és belerázták a rongyot, a luxust, a Guccit, a helikoptert. Nekem semmi kedvem találgatni, hogy mennyire kellett ehhez kifordulnia magából egy rendszernek, hogy egy miniszter a munkahelyével üzeni meg, hogy elválik, bazmeg. Egy dolog érdekel és nyugtalanít, de ez is csak kínomban: attól, hogy Rogán Cecília elválik Rogán Antaltól, Cecília azért még tehetséges üzletasszony marad? Vagy már lopott annyit törvényesen a férjeura, hogy egész életében kacsalábon foroghat? Irónia bezárva. Köszönöm a figyelmet. Csodálatos hétvégét mindenkinek! Puszipacsi.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!