Május 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Uszító keresztényi szeretet

Jó reggelt! Ma én vagyok a Gyuribá’ (mármint a Soros), velem kell beérnetek. Mindenki jól aludt? Helyes, kell is a pihenés, mert hamarosan itt a nyulak ünnepe. Sonka, tojás, pálinka, büdös kölni. Odavagyok érte.

Erdogan viszont nincs oda azért, hogy nem a pártja nyerte a fővárost. Már a világon mindent megpróbált, eddig sikertelenül. Nagyon rágörcsöt a dologra, az biztos.

Az első sokkot követően kezd éledezni a pártmédia. A magyaridőknemzet most találta alkalmasnak a pillanatot arra, hogy lehozzon egy cikket – fogalmam sincs, mennyi benne a hazugság és nem is fogok nyomozni vadhajnalban – a Franciaországban elkövetett támadásokról. Igen, a keresztény templomok elleni támadásokról. Nem, dehogy uszítanak, olyat ők soha nem szoktak. Csak véletlenül pont most jutott eszükbe a dolog. Ha már leégett a Notre Dame. Nem, nem célozgatnak ők semmire a világon. Sose szoktak. Egyszerűen teszik, amit tenni kell. Egy meztelencsigának. Vagy egy földigilisztának. És persze a pártmédiának. A meztelencsiga ezekhez képest gerinces állat.

Vlagyimir Putyin elérte, amiről Orbán Viktor, népünk vezére, Európa védelmezője, a migránsok elleni harc zászlóvivője még csak álmodozhat – még! -, hamarosan ráteheti a gyönyörű, dolgos kezét az internetre Oroszországon belül. Nem tudom, mennyit kell várni, ameddig Orbán is kedvet, valamint vérszemet kap. Szerintem nem sokat. Majd elmeséli, hogy a mi érdekünkben kell, ez megvéd a migráncsoktól. Marinéni meg majd jól elhiszi, mert sem migráncsot, sem internetet nem látott még soha életében. Jó lesz az.

Erről nincs mondanivalóm, csak úgy mutatom:

Ha már, akkor itt a PestiSrácok nevű izé is.

Jófej leszek és más faliújságról nem pakolok be cikkeket.

A Magyar Tudományos Akadémia nem igazán szeretné mégsem, hogy fideszék rátegyék a kezüket az intézményre. Kétséges ugyan, hogy ez meghatja-e Orbán Viktort és az ő parancsát végrehajtó Palkovics Lászlót (nem fogja meghatni), de azért a testület döntéseket hozott és nyilvánosságra hozta azokat. Itt olvasható. Ez szép is, jól is hangzik, de nagyjából nulla százalék esélyt adnék annak, hogy a fényestekintetű illiberális kényúr megváltoztatja ettől a döntését. Egyrészt azért nem fogja, mert engesztelhetetlenül gyűlöli a tudományt, a kultúrát, a művészetet és az értelmiséget. Másrészt gyűlöli és el sem tűri azt, hogy bárki vagy bármi független legyen az ő akaratától. Harmadrészt a következő ciklusban az Unió sok pénzt szán erre a területre, tehát a kormánynak hozzá kell férnie a forrásokhoz. Mert a NER rendszerét folyamatosan zabáltatni kell, máshogy nem működik a dolog. A földeket, kastélyokat, Balaton-partokat, trafikokat, piaci pozíciókat már szétosztották, azt újra nem lehet szétosztani. Több pénzt elvonni az oktatásból és az egészségügyből nem lehet, mert a jelenlegi állapotukban is az összeomlás szélén vannak. Nem tudom, mit aggódnak a tudós hölgyek és urak. Majd legfeljebb a Mészáros család valamelyik tagja fog nagyon érteni a kutatáshoz. Mi van abban? Tehetséges népség és kész. Ez a dolog már régen el van döntve. Én is tudom, ők is tudják. Nincs kivel és nincs miről tárgyalni. Soha nem is volt.

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság Hegedűs Zsuzsa szegénységfelszámoló és gyerekjóllakató megbízott személyi titkárát. A titkár saját tulajdonának érezte a szolgálati autót és annak sofőrjét. Kampányolni járt vele – természetesen fideszes színekben -, időnként pedig Hegedűs Zsuzsa kutyáit sétáltatta a szolgálati Audival. A per során azzal védekezett, hogy ő csak egy méhész, nem tudhatta, mit lehet és mit nem. Namármost. Ha méhész, hogy került olyan posztra, amihez nem ért? Ki alkalmazta? Ki nem ellenőrizte? Önállóan döntött úgy, hogy kutyát sétáltat a közpénzből fenntartott autóval? Hegedűs Zsuzsa miért nem ült a vádlottak padján? Több kérdésem nincs. Illetve van, de nincs értelme feltenni őket.

Végül – hogy rapidabb ébredésre ösztönözzem a kedves olvasókat – mesélek egy kicsit arról, hogy a Fidesznek elég volt egyetlen nap arra, hogy összeszipákolják a stratégiát, hogyan is lehetne a legnagyobb politikai hasznot lekaparni a Notre Dame kormos falairól. A legvallásosabb kereszteslovag máris világra hozta első művét ebben az ügyben. Bayer Zsolt igazán megérdemli a prémiumot, tökéletes cikket rittyentett. Van benne minden, ami kell a hibátlan uszításhoz:

Az ilyesmit minden más esetben az oltás után hosszú, szakértői vizsgálatokat követően szokták bejelenteni. Most éppen csak sikerült az első tűzoltót felküldeni valahogy egy daru kosarában, hogy egy fecskendőből vízsugarat irányítson a lángoló európai kultúrára, de azt már közölték, hogy nem volt gyújtogatás. Ebből akár azt is gondolhattuk, hogy érdemes gyanakodnunk.

Rendes fideszes mire gondol ilyenkor? Vagy a muszlimok gyújtották fel a katedrálist vagy a liberálisok, de valószínűleg együtt csinálták.

De ez most szinte mindegy. Szinte mindegy, miért is égett le nagyhét első napján a Notre-Dame. Most annyit kell eszünkbe vésni, hogy leégett. S hogy ezelőtt egyszer már szinte teljesen megsemmisült. Igen, a nagy francia forradalom idején, mikor máskor?

Akkor, amikor mindaz elkezdődött, ami Európa és az európai kultúra mai pusztulásához, romlásához, leépüléséhez, identitásvesztéséhez, rémséges elpuhulásához, elöregasszonyosodásához és visszakamaszosodásához vezetett.

Remélem, mindenki érti a finom célzást. Ha nem a Fideszre szavaznak az EP választáson, vége a világnak. A libsik elpusztítják Európát.

A tulajdonos francia állam évi kétmillió(!) eurót adott a „karbantartásra”. És biztos, hogy a liberálisok, a veszettek sokallották, és elmondták, miért áldoz az állam egy fillért is egy egyházi intézményre. Kell a pénz másra, például a mások integrálására.

Most pedig majd farizeus képpel szörnyülködnek kicsit.

És az sem számít már. Csak az számít, hogy a nagyhét első napján leégett a Notre-Dame. Az számít, hogy az orosz ortodox egyház külügyi referense volt az egyetlen, aki képes volt valami fontosat, valami érvényeset mondani az iszonyat kapcsán. Ezt mondta: „Ez a tragédia olyan intő jel, amit még felfogni sem tudunk, és közel kell hoznia egymáshoz az összes keresztényt.”

Összes. Keresztényt. Így. És még csak most jön nagypéntek. Miasszonyunk segíts, hogy legyen feltámadás!

Lefordítom: Macron mondjon le. A liberálisoknak nincs közük a Notre Dame-hoz, nem az övék, ők nem sajnálhatják vagy ha igen, akkor csak hazudnak. Az orosz ortodox egyház külügyi referense (Putyin legalább annyira vallásos, mint Orbán, bár lehetséges, hogy ő nem üzleti megfontolásból az) az egyetlen civilizált európai.

Bayer Zsolt tehát kisajátította a Notre Dame-ot (is). Az csak a hívő keresztényeké, hívő keresztény pedig csakis a Fideszt támogathatja, amúgy valószínűleg a hitetlen liberálisok tehetnek a tűzről és ha rajtuk múlik, el fogják pusztítani az emberi civilizációt is. Remélem Bayer ezért az írásért kap még egy lovagkeresztet. Minimum.

Megint túlcsordultam, de ezennel befejezem a jóreggeltet. Hamarosan jövünk vissza az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.