Július 1,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Üres fejben nagyobb a visszhang

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,752,089 forint, még hiányzik 1,247,911 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ha jól számolom (pedig utálom a számolgatást), ez a hét negyedik hétfője, tehát csütörtök van. Józan észben gazdag, energikus jó reggelt kívánok mindenkinek! Ha már belejöttem a bölcsességek és létevidenciák nyakló nélküli pufogtatásába, akkor ma se maradjon ki.

Egy pár éve elhunyt, szerintem méltatlanul kevéssé ismert, okos szlovén íróember, Žarko Petan azt mondta, hogy a jelszavak üres fejben keltik a legnagyobb visszhangot. Nem áll szándékomban senkinek a mimózalelkébe belegyalogolni ezzel az igen nehezen cáfolható axiómával – kár, hogy nem belém hasított előbb ez a felismerés -, viszont messzemenően találónak érzem arra a szürreális performanszra, amit Hende Csaba (a nemzet másik hősszerelmese, Matolcsy Rómeó az egyik) Szombathelyen levezényelt a kedves rajongói körében. Ahol nem hősszerelmesi minőségében, hanem levitézlett honvédelmi miniszterként, az országgyűlés törvényalkotásért felelős bizottságának alelnökeként (ó, anyám!), nem utolsó sorban Szombathely országgyűlési képviselőjeként vett részt az állampárt kampányszeánszán. És ahol arra kérte az összecsődült lelkes tömeget, hogy Nemény András ellenzéki polgármester-jelölt fotója láttán – aki Hende elvtárs szerint Brüsszelben arról tárgyalt, hogyan lehetne a magyar kormányt kikerülve migránsokat hozni Szombathelyre  -, jobboldali morális fölényben fuldokló igaz magyar emberhez méltóan, hangosan és érthetően hazaárulózzon. És a hálás közönség hazaárulózott. Valakit, aki mást gondol a világról, mint a Fidesz. Automatikusan hazaáruló. (Hazaárulózás pepitában ITT is.)

Mit lehet erre mondani? Semmit. Két dolog van. Egy: ez megint az a mélység, ahova már nem lehet lelátni. Kettő: nem hiszem, hogy létezik a fideszes bűnbandán kívül ember, embercsoport, amelyik ennyire lenézi a sajátjait. Bár igaz, 2010 óta nem volt választás, ami ennyire felszínre hozta volna a rezsim igazi természetét. És még a törzsfőnököt be sem vetették, Rogán Bűnöző Antalt meg rejtegetik, talán nem teljesen véletlenül. Viszont legalább a Rogán família által bérelt ingatlan – takaros házacska, sok üveg, sok zöldfelület, medencécske, kacsaláb – szép, és fotót is lehet róla készíteni. Egyelőre.

A politikából és a közpénzekből fényűző egzisztenciát teremtő (pardon, Rogán Cecília vállalkozóként fut már egy ideje), kártékony NER-celebék luxusbérleményénél egy kicsit érdekesebb, hogy vajon mit szólnak a propaganda kampányközpontjában ahhoz, hogy Tarlós István főpolgármester úr, a megafonos mutatványa sikerén felbuzdulva mintha beszólt volna nekik. Ez a szörnyűség a Fidesz-kormány ánuszrózsája körül lefetyelő, milliárdos megbízásokkal kitömött Századvég Budapestről szóló konferenciáján történt, ahol – ugyan Tarlós nem válaszolt Karácsony Gergely nyuszijelmezbe öltözött aktivistáinak arra az egyszerű kérdésére, hogy miért nem vitázik – ezzel szemben arról futtatta az eszmét, hogy nem kell nyafogni, ha az embert ütik, el kell menni a másik oldali sajtóhoz is.

Én most is beszélek a Klubrádióban, én most is bemegyek az ATV-be, én interjút adok a 168 órának, most akkor miről beszélünk? Nem csak oda kell menni, ahol simogatnak, ahol alámkérdeznek, ahol egyetlenegy kellemetlen kérdést se tesznek fel. (…) Ez így nem megy. Egyébként kampánytechnikai szempontból sem jó, mer’ ezzel a keménymagot lehet stabilizálni – aminek persze nem lehet azt mondani, hogy semmi értelme, de nem is különösebben okos dolog -, de szavazatokat nemigen lehet szerezni még a bizonytalanok köréből se, ha már kampánytechnikai szempontból nézzük a dolgot. 

Én megértem Pista bácsit. Lesújtó és kiábrándító dolog lehet 70 éves fejjel rádöbbenni arra, hogy az embert a Fidesz sehonnai, felkapaszkodott gurui pórázon rángatják, és Finkelstein legaljasabb módszereinek gyakorlatba ültetését kérik számon rajta, és azt várják el tőle, hogy a Fidesz neoprimitív eszközeivel nyerjen választást Budapesten, amely soha nem volt egy igazán homogén fideszes város. Sajnálatos, hogy Tarlós úr csak most döbbent rá erre, és a nyaka köré tekert pórázzal is csak most sikerült szembenéznie, hogy kiderült: egyrészt még akár el is veszítheti a választást, másrészt hogy a budapestiek zöme nem egy Orbán talpát nyalogató főpolgármestert szeretne a főváros élén látni. Abba most bele sem merek gondolni, hogy a nagy fehér törzsfőnök hogyan fogadta a testéhez álló kritikát, miszerint már több mint egy évtizede csak olyan helyekre jár, ahol simogatják, ahol alákérdeznek és egyetlen kellemetlen kérdést sem tesznek fel neki.

Ámde legyen ez Tarlós és Orbán kínja, a kampány dübörög tovább. Amikor éppen nem krumplit, fánkot, néhány ezer forintokat és utalványokat osztogatnak az elvtársak, akkor gyerekeket rontanak meg a politikai pedofília szabályai szerint, vagy szalagokat vagdosnak egyszerre sokan. Az egy átváandó szalagra jutó politikusok számát tekintve – az ország méretét megszégyenítve – tuti ráverünk a világra. A tegnapi rekord Bátonyterenyéhez kapcsolódik, ahol tizenegy darab derék férfiú kellett ahhoz, hogy a 21-es főút kétszer kétsávossá bővített Tar és Mátraverebély közötti, valamint bátonyterenyei szakaszát átadhassák. De sikerült?

Polt Péternek ezzel szemben már megint nem sikerült. Egy egyszerű kérdésre válaszolnia: miért alkalmaznak kettős mércét a választási bűncselekményeknél? A párbeszédes Kocsis-Cake Olivio intézte a kérdést a legfőbb elsikálóhoz, utalva arra, hogy Pikó András VIII. kerületi ellenzéki polgármester-jelölt ellen azonnal nyomozást rendeltek el és házkutatást is tartottak, míg például a Lévai Katalin által működtetett kamupárt-hálózat ügye felderítetlen maradt, de a felvett kampánytámogatást sem adták vissza. Polt Péter hosszasan lamentált ugyan valamiről, de válaszolni elfelejtett. Én pedig sokadszorra vagyok kénytelen rácsodálkozni arra, hogy még mindig van élő ember, aki úgy tekint erre az alakra, mint tisztességes, független, a munkáját becsülettel végző legfőbb ügyészre.

Ja, hogy Mengyi Voldemort Roland fideszes rosszarc négy év letöltendőt kapott különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt? Hogy a Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítélete egy évvel többet szabott ki az emberre, mint amennyit első fokon kapott? Nagyon helyes. Hogy Mengyi barátunk, aki a három évet is abszurdnak nevezte, meg sem várta az ítélet indoklását, hanem sértődötten távozott a tárgyalóteremből? Szerintem remek. Hogy a pártállami médiában se híre, se hamva ennek a hírnek? Csak a szokásos. Ha jól gondolom, akkor innen már csak növekedni fog a sértődött balekok száma, akik elhitték, hogy ők is ugyanolyan érintethetetlenek, mint a főnök. Aki most gondolom kétrét görnyedve röhög Mengyi barátunkon. Szívás.

Ezzel szemben Botka László szintén másodfokon, jogerősen is pert nyert Szabó Bálinttal és a szegedma.hu portállal szemben, miután szanaszét hazudoztak róla Szeviép-ügyben. a két pervesztesnek 1-1 millió forint sérelemdíjat kell fizetnie Botka László részére, a portálnak pedig nyolc napon át kint kell tartania a helyreigazítást  a címlapján. Nem, a Szeviép-pénzek nem landoltak Botka Lászlónál, és most nyer csak igazán értelmet, hogy amikor az MSZP miniszterelnök-jelöltjeként beszállt az országos politikába, miér csinálták ki azonnal. A saját pártja nélkül persze nem ment volna olyan könnyen, de a fideszes propagandagépezet megint fejjel állt a földbe. Különben Botka a sérelemdíjat jótékony célokra, rászoruló gyermekek támogatására fordítja.

Az eddig is világos volt, hogy az állampárt legfeljebb nyomokban tartalmaz tiszteletet és becsületet, de azért Vári Attila sportemberről, a Fidesz pécsi polgármester-jelöltjéről kicsit többre számítottam, mint ami ebből a sztoriból lejön. Számos egyezés mutat arra, hogy a Pécsen szépen kereső Vári Attila magának hagyott jóvá egy érdemi summát annál a Mohácsi Torna Egyletnél, ahol az elnök Bánki Eriknek, a Fidesz erős emberének testvére, egyben Vári üzlettársa. Kiábrándító, na.

Ha valaki esetleg aggódott volna Kövér László múló rosszulléte miatt, nem szükséges. Nem hivatalos, de bennfentes információk szerint a házelnök gyomorrontás miatt csuklott össze a minap. Tehát Kövér rosszat ehetett Kazahsztánban. Tudományos alapokon nem tudom felsorolni, hogy mitől lehet összeesni, vagy hogy a rántott birkaszemtől mennyire képes kiütni magát az ember, de szerintem a gyomorrontás nem annyira tartozik ezek közé. Mindegy, a sakálmédia hallgat róla, akkor biztos nem fontos.

És végül – bár erről szerintem lesz még bővebb mondanivalónk – én a magam részéről örülök annak, hogy az izomsorvadásos, másfél éves Zentének összegyűlt a pénz a kezelésre. Az sem rontja el az örömömet, hogy kinek köszönte meg név szerint az anyuka az utolsó 100 milliót.  Majd később ráér Columbot játszani az ügyben, most legyen annyi elég, hogy egy gyerek életét sikerülhet megmenteni. Akkor is, ha ez nagyon kevésnek tűnik. Minden jót, még jövünk!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!