Március 4,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ünnepi kormányinfó

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 121,609 forint, még hiányzik 2,878,391 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Amikor tegnap kiderült, hogy szombat ide vagy oda, kormányinfót tart Gulyás Gergely miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, azt hittem, azért csődülnek a kamerák elé, hogy kéztördelve bocsánatot kérjenek a tegnapi vállalhatatlan ünnep-szimulákrumért, meg hogy a szócipelő asszony elhebegje: nincs rendben szerinte, hogy az a kormány, amelynek ő a szavát hozza és viszi, állami kezességet ad a férjeura 53 milliárd forintos hiteléhez. Mert ez összeférhetetlen mindennel: a tisztességgel, a korrupcióval szembeni zéró toleranciával, de még az ezeréves dicső múlttal is.

Nos, ez nem igaz, egyáltalán nem gondoltam semmi ilyesmire, és milyen jól tettem, mert így nem kellett csalódnom. Meg senki másnak se, aki már rég leszámolt minden illúziójával az állampártot illetően. Ha  indokoltnak tűnik, majd lesz alkalom mélyebben is elmerülni a részletekben, de azt szögezzük le, hogy senki nem tud olyan látványosan zavartan nézni bele a valamelyik kamerába (és közben talán enyhén verejtékezni is), mint Gulyás Gergely, amikor a  Norvég Alap 77 milliárd forintjáról azt hazudja állítja, hogy azzal tartoznak nekünk, mert nem akartak fizetni. Vagy amikor arról lamentál, hogy Brüsszelben a csúnyák és gonoszok összekötik a családvédelminek csúfolt homofóbtörvényt a Magyarországnak járó támogatásokkal. (Nem, nem kötik össze, már csak azért sem, mert erre nincs jogi lehetőségük, de hiába magyaráznám ezt egy fideszes sztárjogásznak, ugye.)

Az afganisztáni helyzetről való beszámolás okán (Szijjártó még mindig szabadságon van, ha jól sejtjük) előrántott, még újnak számító hadsereg parancsnok, Ruszin-Szendi Romulusz külön tájékoztatójáról szintén lesz még részletesebben szó, itt és most csak azt rögzíteném, hogy nincs is annál felemelőbb, mint amikor az államalapítási ünnep lázában égve, a pártmédia alákérdezésére, Gulyás nekiáll öblösen gyurcsányozni, szemkilövetőzni és Karácsony Gergely alkalmatlansága, valamint a szemétben és közbizonytalanságban fuldokló fővárosi állapotok fölött szemet forgatni. (Micsoda véletlen, hogy a Magyar Nemzet nevű pártújságban ma éppen Tarlós István bukott főpolgármester gyepálja ünnepileg Karácsonyt és Gyurcsányékat úgy általában, mintha ezért fizetnék. Valószínűleg tényleg.)

De hogy végleg szakítsunk az Andrássy úton tegnap megcsúfolt államalapítási ünnepről szóló témával (ja, és nem akarnak kilépni az EU-ból, a Huxitról bárki bármit is mondott, vagy írt Fricz Tamástól Varga Mihályig, Varga Judittól Novák Katalinon át Kövér Lászlóig, a lényeg, hogy Magyarország érdeke pillanatnyilag az uniós tagság és ez különben is benne van az alkotmányban), azt a részt idézném, amikor a Hír Tv mikrofonállványa megkérdezte Gulyástól, mi a kormány válasza arra, hogy a párbeszédes Szabó Tímea fideszes giccsparádénak nevezte a felvonulást, Lendvai Ildikó pedig azt is kifogásolta, hogy a turul egyáltalán megjelenhet-e mint szimbólum. Ez:

Felettébb szórakoztató, amikor a Pride-on személyesen résztvevők nevezik giccsparádénak a tűzijátékot, ahol a Szent Korona és egy kereszt jelent meg.

Amikor pedig egy nem kormánypárti sajtóorgánum riportere, azt kérdezte, lehet-e tudni, mennyibe fájt kifejezetten a felvonulás, és mi lesz a felvonultatott szobrok sorsa, kiállítják-e azokat valahol, Gulyás ezt mondta:

Nincs róla tudomásom, és nem tudok konkrét összeget mondani önnek, a szobrokkal kapcsolatos esztétikai vitával összefüggésben megértő vagyok.

Na, akkor ezt rakjuk a helyére, és felejtsük el a fenébe, hogy ez a tegnapi ceremónia tényleg megtörtént. Természetesen senki nem a tűzijátékot nevezte giccsparádénak, amit meg annak neveztek, azt ezek szerint még Gulyás Gergely is kicsit annak érzi. Bár az erre elégetett közpénz nagyságrendjéről nincs tudomása, de legalább az esztétikai vitákat megérti. Nahát. Ez nem változtat azon, hogy a miniszter teljesen indokolatlanul mosta össze a Pride-ot (mintha csak a homoszexualitást kellene összemosni a pedofíliával) a tegnapi bazári mutatvánnyal, amely Pride ezek szerint giccsparádé a NER szerint. Még egyszer, utoljára leírom: ehhez a Pride-nak semmi köze. Hízelgő lenne, ha legalább feleannyi embert érdekelt volna a tegnapi felvonulás, mint a néhány héttel ezelőtti Pride, de sajnos ez nem igaz. Hogy kurva drága volt, az is tény.

Hogy ezzel a rendkívül ünnepi kormányinfóval miért nem lehetett megvárni a szorgos hétfőt, arra meg végképp nincs magyarázat. Lapozzunk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!