Február 7,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Ünnepi gondolatok húsvét táján

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 397,325 forint, még hiányzik 2,602,675 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Egyszervolt, holnemvolt, voltegyszeregy…

Különc. Akkoriban (is) illett megházasodni, szaporodni, sokasodni, még ha nem is volt hozzá népszaporulatügyi miniszterasszony, mint most. Az a bizonyos különc nem nősült, gyereke nem született. Akkoriban (is) illett a templomban rendesen viselkedni, a tanítóknak nem visszabeszélni, még ha nem is volt kötelező a hittanóra, meg a nemzeti alaptanterv. Bezzeg ő már gyerekkorában meglógott a szülei mellől, hogy a templomban tanítókkal vitázzon, később nem átallott asztalokat borogatni sem. Ha már asztal, akkor muszáj megemlíteni, hogy manapság illik (már akinek) böjtölni, ha tetszik, ha nem, mert ugye enni nem telik. Bezzeg ő csak úgy ingyen osztogatta a halat meg a kenyeret, micsoda ostobaság már, amikor jól jövedelmező vendéglátóegységet is nyithatott volna. Meg magánegészségügyi klinikát, nem ám csak úgy ingyen gyógyítgatni azokat a leprásokat.

Mint tudjuk, az igazi vezető nőügyekkel nem foglalkozik, lesajnáló megjegyzéseken túl még tudós asszonyságokkal sem, ő bezzeg, hmmm… állítólag kétes foglalkozást űző nőszemélyeket is egyenrangúnak tekintett.

Valahogy nem volt erőssége a beilleszkedés, az államhatalomra fittyet hányt, nem is csoda, hogy kivégezték. Juszt se maradt nyugton utána sem, csak hogy borsot törjön a későbbi nemzedékek felfuvalkodott álkeresztényeinek orra alá.

Idézetnek most ez legyen elég tőle, akinek nem inge, ne vegye magára:

„Ha tökéletes akarsz lenni, menj, add el a vagyonodat, és oszd szét a szegények között, és kincsed lesz a mennyben… Bizony mondom nektek, hogy a gazdag nehezen jut be a mennyek országába… Sőt azt mondom: könnyebb a tevének a tű fokán átmenni, mint a gazdagnak az Isten országába bejutni”.

Ráadásul azt rebesgetik, hogy zsidó volt…

Kellemes húsvétot, illetve (megkésve ugyan) chag pesach sameach.

Goitein Vera

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!