Július 6,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Újabb világeseményt rendezhetünk. Ennek örülni kellene?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 171,303 forint, még hiányzik 2,828,697 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Lassan világverseny-nagyhatalom leszünk, hiszen annyi sporteseménynek ad otthont Magyarország, mint soha korábban. Ha ezt az ország megengedhetné magának, akkor nagyszerű lenne ez a sok rendezés, de lényegében súlyos gazdasági problémákról beszélhetünk, amin egy újabb világverseny megrendezése nem segítene. Mert nem nagyon van olyan sportrendezvény, amelyet nyereséggel lehet letudni. Orbánnak az olimpia megrendezése ugyan nem jött össze, de rajta van, hogy minden más világversenyt megrendezhessünk, a gond csak az, hogy végső soron a magyar adófizetők állják a cehhet. Nagyszerű, hogy Orbán beteljesíti álmait, de a magyar emberek vélhetően boldogabbak lennének, ha nem világversenyeket rendeznénk milliárdokból, hanem mondjuk azzal lenne elfoglalva a kormány, hogy hogyan segítse a hihetetlen áremelkedés miatt bajba jutott családokat.

Budapest és Birmingham pályázik a 2026-os atlétikai Európa-bajnokság megrendezésére.

“Két kiváló kandidálónk van a 2026-os kontinensbajnokságra, mindkét szervezőbizottság nagy tapasztalatokkal rendelkezik szabadtéri események lebonyolításában és mindkét városnak nagyszerű stadionja van, bármelyikük remek házigazda lenne” – nyilatkozott az európai szövetség (EAA) hétfői hírlevelében Dobromir Karamarinov, az EAA elnöke. A szervezet képviselői az elmúlt hetekben mindkét helyszínt meglátogatták, miután a Magyar Atlétikai Szövetség és brit társszervezete is hivatalosan benyújtotta pályázatát.

Birmingham idén a Nemzetközösségi Játékoknak ad otthont, a magyar fővárosban pedig jövőre világbajnokságot rendeznek az épülő új atlétikai stadionban. Ennek kapcsán Karamarinov megjegyezte, ezek a világversenyek garanciák arra, hogy bármelyik pályázat is kerül ki győztesként, megfelelő házigazdája lesz az eseménynek. “A két város a múltban is bizonyította, hogy képes globális és kontinentális viadalokat vendégül látni, mindkettő nagy tiszteletnek örvend” – zárta az EAA elnöke. Idén augusztusban a multisport Eb keretében Münchenben kerül sor a kontinenstornára, két év múlva pedig Róma lesz a házigazda. A 2026-os Eb-helyszínről idén novemberben dönt az EAA tanácsa.(MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!