November 27,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Újabb ügynökség alakult, ezúttal Rogán Antal nélkül

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,661,357 forint, még hiányzik 338,643 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Hungary Helps program – amelynek tevékenységéről ezidáig igen keveset tudni – szintet lépett és létrehozott egy 20 fős ügynökséget, amelynek feladata a program koordinálása lesz. A 2017-ben indított projektről a magyar kormány nagy büszkességel beszél és állítja azt példaként több európai ország számára is. Noha a Hungary Helps keretében ténylegesen is történt segítségnyújtás, azt nem szabad elfelejteni, hogy ezen támogatások elköltése szinte teljes egészében EU-s vállalás, amely alól még Magyarország sem bújhat ki. Tehát úgy beállítani ezt a programot, mintha az sehol máshol Európában nem létezne, ráadásul a kormány valamely agyasának fejéből pattant volna ki, minimum csúsztatás.

Az elmúlt két évben 8 milliárd forint értékben nyújtott segítséget a Hungary Helps, melynek központját még tavaly egy budai villába költöztették át és amelynek felújítási költsége, valamint egy éves bérleti díja önmagában több mint fél milliárd forint volt. Azonban most úgy tűnik, a budai villát fel kell tölteni munkatársakkal is, akik megfelelően koordinálhatják az afrikai templomfelújításokat. Hogy mikor jut el a program abba a fázisba, amikor majd telik egy weboldalra is, azt még nem tudni, mindenesetre kíváncsian várjuk az átláthatóság biztosítására és a hatékonyság mérésére felállított ügynökség munkájának eredményét.

Megalakult a Hungary Helps ügynökség. A Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps program megvalósításáért felelős államtitkárságának keretében működő új ügynökség feladata lesz az üldözött keresztényeket segítő programok koordinálása – közölte Azbej Tristan kedden Budapesten.

Azbej Tristan sajtótájékoztatón elmondta: mivel az általa vezetett államtitkárság egyre több támogató programot működtet, szükségessé vált egy ügynökség létrehozása kifejezetten a programok lebonyolítására és ellenőrzésére, az átláthatóság biztosítására és a hatékonyság mérésére. Az ügynökséget Márki Gábor fogja vezetni, aki 2010 ás 2012 között a Honvédelmi minisztérium helyettes államtitkára volt, 2013 és 2016 között pedig külgazdasági attaséként dolgozott Magyarország tel-avivi nagykövetségén – tette hozzá.

…Úgy fogalmazott: “e programot példaként állítjuk a világ közvéleménye és más kormányok, nemzetközi szervezetek elé, azt szeretnénk ugyanis, ha követnék példánkat, és legalább annyi pénzt fordítanának az ilyen közvetlen, a helyben maradást segítő programokra, mint amennyit például a migráció segítésére, illetve integrációs programokra költenek. 

…Márki Gábor ismertette: az ügynökségnek három fő feladata lesz. Egyrészt koordinálja a magyar kormány valamennyi humanitárius segítségnyújtását, különös tekintettel a katasztrófák esetén biztosított azonnali segítségnyújtásra. Másrészt “teljes körűen megvalósítja a kormány üldözött keresztényeket és más vallási közösségeket segítő programjait”. Harmadrészt részt vesz a Külgazdasági- és Külügyminisztérium által koordinált nemzetközi fejlesztéspolitikai célkitűzéseinek megvalósításában is.

Az MTI-nek Márki Gábor elmondta: a húsz emberrel működő ügynökség dolga lesz a kormány döntése értelmében támogatott programokhoz megtalálni a partnereket, jellemzően nem nagy nemzetközi segélyszervezeteket, hanem kis helyi szervezeteket, egyházakat, amelyekkel együtt tudnak működni a támogatás helyszínén. Ugyancsak az ügynökség ellenőrzi majd a programok megvalósulását és a pénzügyi elszámolást. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!