Május 14,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ugyanitt alufóliasisak eladó

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 699,171 forint, még hiányzik 2,300,829 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt kívánok mindenkinek! Az ökölbe szorult intolerancia lelkileg alultáplált vadhajtásainak is, akik a mai budapesti melegfelvonulás okán hosszú napok óta agyérgörcsöt készülnek kapni. Szerintem nyugodjanak meg, mert attól előbb-utóbb megnyugszanak. Erre mindenféle öblösen buzizó Szánthó Miklósok és csatasorba állított szakképzetlen szekértolók mindmeghalunk állításaival ellentétben változatlanul egyszer kerül sor egy évben, egyáltalán nem mindennapos, az úgynevezett normális Budaházy-féléket szándékosan nyomasztani hivatott jelenségről van szó, szerintem így 2019 örömére akár el is lehetne engedni a dolgot. Ez a betegség változatlanul nem ragályos, nem kell nyivákolni, mint a fába szorult féreg, senki nem veszi el senkinek a nemi, szexuális és pláne nemzeti identitását. Persze lehet közpénzen hamis plakátokkal támadni a Pride-ot, de például egyáltalán nem kötelező civilizált kultúremberekként támogatni az eseményt, ahogy például több tucat ország nagykövete vagy több mint 100 cégvezető (olyan jelentéktelen cégek vezetői, mint például a Converse, Diageo, Eaton, Morgan Stanley, Nielsen, Sigma Technology, Prezi, Google) tette. Már azzal is sokkal beljebb lennénk, ha nem kellene minden évben mindent elölről kezdeni, az intellektuális és morális mocsár legmélyéről. Tényleg nem kötelező odamenni, szörnyűlködni és hisztérikus rohamokat kapni. Még soha senki nem lett több azáltal, hogy másokat köpködött, lenézett, megvetett.

De ha már itt tartunk: azért én nem szivárványkoalícióznék akkora pofával, amekkorával a Fidesz nevű párt sajtópropaganda-főosztálya tette tegnap, amikor Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt és az ellenzéki pártok bemutatták a kerületi polgármesterjelölteket. Sőt, Tarlós István helyében is óvatosabban bánnék azokkal a kijelentésekkel, melyek szerint az ő ellenfeleit elmeorvosi vizsgálatnak kellene alávetni. Nem mintha nem tenne jót az országnak, ha a választott politikusok elméjéről orvosilag kiderülne, hogy hányadán is állunk velük, csak az ellenség pellengérre állítása közepette nem volna rossz olykor önkritikát is gyakorolni. Ez onnan jutott eszembe, hogy a Fidesz az egyik kedvenc, jól tartott független mindenhez is értőjét indítja Szentesen képviselőjelöltként az első választókörzetben. Az eddig is világos volt, hogy a felcsúti törzsfőnök nem tűri az értelmet maga körül, ellenben díjazza a szolgalelkűséget és a feltétel nélküli lojalitást, ha összeesküvés-elméleti affinitása is van az alanyoknak és állítmányoknak, azért gondolom, külön jár a pacsi. Nade Spöttle? Tényleg már csak ilyenekre futja? Például erre a német rendőrből lett biztonságpolitikai szakértőként futtatott ufóhívőre? Akit a franc tudja milyen képesítése jogosította fel arra, hogy a kormány körül sertepertélő, hozzá hasonlóan problémás Nógrádik, Földik és Bakondik mellett a megélhetési migránsozás egyik alapembere lehessen. Akkor már nem kellett volna itt megállni: miért nem egyenesen polgármesternek indítják? Ugyanitt alufóliasisak eladó, remélem Pataki Attiláról sem feledkeznek meg az állampártban, ő is határozott főnyeremény lehetne.

Jó, nem mondom, hogy Rékasi Károly esetében sokkal jobb a helyzet, aki a Soroksári Civil Szervezetek és Személyek Egyesületének felkérésére jelölteti képviselőnek magát, és októberben elindul az önkormányzati választáson képviselő-jelöltként, az 5. választókörzetben. Rékasi ráadásul ezt úgy fogja megtenni, hogy állítása szerint politikától mentes jelölt lesz. Én nem tudom, azt hogy kell csinálni, hogy valaki politikától mentesen akarjon politizálni, azaz beülni egy képviselőtestületbe, ahol politikai alapon születnek döntések, de persze a magam módján én is hiszek a világbékében, szóval nincsen ezzel semmi baj. Még mindig nagyságrendekkel jobb ez, mint Herceghalom önjelölt megmentője, a Görömbei József nevű, a józan észtől teljesen független polgármesterjelölt és az ő hagymázas választási ígéretei:

  • Kötelezzük a helyi gazdasági élet szereplőit, hogy csak akkor alkalmazhatnak nem herceghalmi lakost, ha előzetesen 3 hónapig a meghirdetett állásra helyi lakos nem jelentkezik.
  • Célom az, hogy Herceghalom szépüljön, fejlődjön, erős közösséggé váljon, de nem az idegenek betelepítésével.
  • A templomtornyot megemelnénk 10 méterrel, hogy messziről is látható legyen.
  • Újra felállítanánk a helyi polgárőrséget, megbízható, kigyúrt, kopasz fiatalokból, megfelelő fizetés fejében, autóhasználattal, egyenruhában, éjszakai járőrözéssel.
  • Ingyen biztosítanánk a házakra zászlókat és zászlótartókat a nemzeti színű zászló és a herceghalmi zászló számára.
  • Közterületi rendezvényeken csak magyar együttesek, népzenék vagy katonainduló szólhatnának.
  • Nem szeretek fél munkát végezni. Ezért kérem a szavazatukat legalább három cikluson keresztül csak is rám adják.

Nem folytatom, a fenti linken megtalálható a polgármesterjelölt úr programja a maga elborzasztó teljességébe, aki segíteni szeretné a programját-munkáját támogatni (ő főleg tenni akaró, kőkemény férfiak jelentkezését várja, ezek szerint nőügyekkel ő sem foglalkozik), az motivációs levelét az [email protected] címre szíveskedjen elküldeni. Tegnap este még hangosan csapkodtam a térdemet a röhögéstől, ma reggelre viszont már nem találom annyira viccesnek a dolgot. Ennek az embernek 12 év önkormányzati tapasztalata (alpolgármester is volt) és felsőfokú közigazgatási igazgatás-szervezői végzettsége van, és itt tart. Akkor milyenek lehetnek a többiek? Megdöbbentő, de legalább elég sok mindent meg is magyaráz abból, hogy mekkora humánerőforrás nagyhatalom vagyunk. A lábon kihordott agyhalál ehhez képest semmiség.

Meg ahhoz képest is, ami Európa hanyatló, brüsszeli felén történik. Ahol ott tartanak most a dolgok példának okáért, hogy Deutsch Tamás vizsgálhatja az EU-források szabálytalan elköltését az uniós korrupciós ügyeket vizsgáló bizottság egyik alelnökeként. Szerintem az Európai Néppárt újabb fényes sikere ez: az őket hangosan gyalázó, mindenben megfúró, személyes bosszúk által vezérelt önfelfüggesztett elvtársaikat nem kívánják meggátolni abban, hogy parlamenti és bizottsági elnöki és alelnöki helyekért induljanak. Így fordulhat elő az, hogy a Hidvéghi nevű kommunikátor a jogállamisági ügyekkel rendszeresen foglalkozó alapjogi bizottság (LIBE) harmadik alelnöke lehet hamarosan. Úgy vélem, megint sínen vagyunk, a Fidesz visszakuncsorogta magát a Néppártba, és bejött nekik. Szerintem a bölcsek tanácsát innentől kezdve nyugodtan fel lehet függeszteni, nincs itt semmi látnivaló.

Triesztben viszont bevásároltunk kikötőből, Szijjártónak meg a propagandának lett megint egy jó napja Matteo Salvini oldalán. Konkrétan egy 300 méter hosszú partszakasszal rendelkező 32 hektáros területet vásárolt meg Trieszt kikötőjében 31 millió euróért, 60 éves koncessziós szerződés keretében. Itt nincs vége: a vámszabadkikötőben egy majdnem 100 millió eurós infrastrukturális beruházást is terveznek a kiválóan hasító magyar-olasz stratégiai partnerség nagyobb dicsőségére. Pardon, ez valójában a magyar vállalkozások érdekeit szolgálja majd: innen bonyolíthatják le exporttevékenységüket, amely várhatóan mintegy kétmillió tonna, vagyis 78 ezer konténer lesz évente. (MTI)

Ez kurvajó, az erőskezű, migránsfóbiás Salvini kiváló reklámarc a Fidesz háborús propagandájához, de azért engem kurvára érdekelne, hogy aki az emberi életeket mentő hajókapitányt háborús bűnösnek kiáltja ki belügyminiszterként, mit szól ahhoz, hogy nagyjából 50 ezer rabszolgasorsban élő bevándorló dolgozik Olaszországban. Mit szólnak ahhoz, hogy Olaszországban a szélsőjobboldali kormány politikája, a válság, a maffia és a profitérzékeny kereskedelmi láncok szinergiája összehozta a modern kori rabszolgaság iskolapéldáját? A rendpárti, véres szájú hőbörgés árnyékos oldalán Dél-Olaszország úgy néz ki, mint a polgárháború előtti Amerika déli államai, semmint egy uniós tagállam. Remélem, Schmidt Mária erről is olvasott a Indexen, amelynek főszerkesztőjét tegnap példás harciassággal oktatott ki arról, hogy szégyelljék magukat, amiért számukra

nincs másik valóság, csak a színvonaltalan Orbánfóbia.

Néha úgy érzem, hogy kezdem megsajnálni Schmidt Máriát. Hogy valakinek minden mozdulatát az vezérelje a közpénzből szaporodó milliárdjain ülve, hogy mikor, hol, kinek eshet neki bárkinek azért, mert szerinte báncsa a gazdáját, az valami egészen undorító. Úgyhogy inkább nem sajnálom meg. Itt a parádés Facebook-posztja, amiben leszögezi, hogy hazugság, hogy a Szigeten nem vetítik a rendszerváltoztatás emlékévének az 1989. június 16-val kapcsolatos imagefilmjét. Nem szégyelli, büszke rá, hogy az összes nyári fesztivált is NER-propagandával mérgezik.

Hogy egy régi balliberális fordulattal éljek:

Ezzel szemben a valóság az, hogy Orbán Viktor meghatározó beszéde Nagy Imréről szerepelni fog a fesztiválokon, sőt a történelemkönyvekben is.

Ennyi fért a ma reggelbe, később folytatódunk. Addig is nem győzöm hangsúlyozni: vigyázzanak a józan eszükre!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!