Június 21,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ugorj, magyar

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,249,571 forint, még hiányzik 1,750,429 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Azt hiszem, mára ez a kedvenc hírem. Gondolkodjunk, Béláim! Schanda Tamás azt írja az ő fészbukján – ezek szerint ezek után majd azt kell figyelni, melyik fideszes mit ír és melyik közösségi oldalra -, hogy húzzanak bele a falvakban élő vállalkozók a pénzkérésbe, mert kettő teljes napjuk van a dokumentumok benyújtására.

Egy hónappal ezelőtt – konkrétan április nyolcadikán – György László államtitkár jelentette be, hogy HAMAROSAN indul a Magyar falu vállalkozás-újraindítási program. Először abból az MTI hírből idézek néhány sort:

A forrás sok mindenre fordítható, egyebek mellett bérekre, gépekre, műhelyekre, információs technológiai fejlesztésekre és képzésekre is.

Az európai uniós követelmények miatt legalább egy lezárt üzleti évvel kell rendelkezni.

A részleteket a palyazat.gov.hu oldalra töltik majd fel.

György László azt hangoztatta, hogy nemcsak minden élet, hanem minden vállalkozás is számít.

Tehát egy hónappal ezelőtt még azt sem tudták, mikor indul a program, de majd feltöltik a palyazat.gov.hu oldalra. Nem tudom, sikerült-e feltölteni, én nem találtam, de ez semmit nem jelent.

Az európai uniós követelményekből gondolom, ez is uniós forrásból megy. Azt is gondolom, hogy ilyen előkészítetlen, agyatlan, szervezetlen módon óhajtják kiszórni ezt a pénzt. Tisztára mint a 100 ezer Pfizer vakcina, aki elég gyors volt, az kapott. Aki most elég gyors, esetleg folyamatosan össze van készítve az összes dokumentum – falusi kisvállalkozásokra biztosan ez a jellemző alapból -, az kaphat 2-10 millió forint között valamennyit, hogy fejlődjön ő.

Amúgy szerintem a pályázat címe eleve hibás, a falvakban nem ÚJRA, hanem EL kellene indítani a vállalkozásokat.

Elindult a Magyar falu vállalkozás-újraindítási program, amely a legkisebb települések cégeinek nyújt jelentős segítséget – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára hétfőn a Facebook oldalán.

 Schanda Tamás hozzátette, azért indították el ezt a programot, mert a magyar vállalkozókra, kisvállalatokra óriási feladat hárul az ország újraindításában, hiszen a gazdaság szinte minden területén megtalálhatóak, és rengeteg családnak biztosítanak megélhetést.
    A programban 25 milliárd forintra lehet pályázni, egy pályázó 2-10 millió forintot kaphat, önrésznek akár 30 százalék is elegendő – ismertette közösségi oldalán az államtitkár.
    Schanda Tamás kiemelte, az érdeklődők a részletes információkért látogassanak el a palyazat.gov.hu oldalra, ugyanis május 12-ig, szerdáig nyújthatják be a szükséges dokumentumokat. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!