Március 3,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Túl drága lenne, ezt is megértük

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 247,470 forint, még hiányzik 2,752,530 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ma kiderült, hogy Veszprémben nem fognak mérkőzést rendezni a 2022-es magyar-szlovák közös rendezésű kézilabda-Európa-bajnokságon, mégpedig azért nem, mert a már meglévő aréna kibővítése többe kerülne, mint egy teljesen új felépítése. Ez a hír azt követően érkezik, hogy kiderült, az Eb legkevesebb 116 milliárd forintjába fog kerülni az adófizetőknek és ez az ár – a vizes vb-hez hasonlóan – még bármikor akár meg is duplázódhat. Vélhetően ebbe nem fért már bele az előzetes becslések alapján akár 39 milliárdot is kóstáló aréna bővítése.

A Telekom Veszprém csapata egyébként Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozik, és az sincs kizárva, hogy az ő valamelyik cége is jelentkezett az aréna felújítására, különben nehezen lett volna elképzelhető egy ilyen irreálisan magas ár. Mondjuk azok után, hogy pont tegnap jelentettek be egy előzetes becslések alapján 1 milliárd forintba kerülő körforgalmat, már meg sem lepődünk. Hogy végül jó döntés volt-e az aréna kibővítésének leállítása, vagy a projektre szánt pénzt ettől függetlenül el fogják költeni, csak valahol máshol, azt nem tudni. Mindenesetre a veszprémi szurkolók nem túl boldogok a döntés hallatán.

A kormány a veszprémi kézilabdaklub eredményeit és a nagyszámú szurkolótábor igényeit figyelembe véve vállalta, hogy megvizsgálja a jelenleg 5170 férőhelyes Veszprém Aréna 8000-esre történő bővítésének lehetőségét annak érdekében, hogy a 2022. évi magyar-szlovák társrendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság egyik helyszíne lehessen.

A beruházás költségeinek vizsgálata során megállapított előzetes tervezői becslés alapján a Veszprém Aréna bővítése jelenleg gazdaságosan nem megvalósítható, a tíz évesnél alig régebbi csarnok bővítése többe kerülne, mint egy teljesen új megépítése. A 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság megrendezésében a kormány a továbbiakban is kiemelten támogatja a Magyar Kézilabda Szövetség törekvéseit.

Az Európa-bajnokság mérkőzéseinek lebonyolítására az új budapesti multicsarnok, az új szegedi aréna, valamint a debreceni Főnix csarnok továbbra is rendelkezésre áll, amelyek a Magyarországon játszandó három csoport meccseinek, valamint az egyenes kieséses szakasz lebonyolításához bőségesen elegendőek. 

Kiadó: Miniszterelnökség

Forrás: OS

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!