Október 17,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Trócsányi és Hidvéghi eltaknyolt az EP-ben. A háttérben húzódó Gyurcsány-szálat már keresik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,091,448 forint, még hiányzik 1,908,552 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras jó reggelt! Ha igaz, vége van a nyárnak, legalábbis a kánikulának. Nekem tökéletesen megfelel a 20-24 fok, heti kétszer eső. Ez nyugodtan maradhat jövő szeptemberig. Akkor becsület szavamra, nem kezdek el már decemberben nyikorogni, hogy mikor kezdődik már a tavasz.

A Brexit tegnap esti állása a következő: Boris Johnson elveszítette a parlamenti többségét. Konkrétan akkor ült át a többség (mind az egy képviselő) az ellenzéki oldalra, amikor éppen szónokolt Johnson. Estére még 21 képviselőt veszített a konzervatív oldal, őket kizárta a párt, amiért Johnson ellen szavaztak. Az alsóház ellenzéki része ezzel megszerezte a többséget és ezzel a többséggel megszavazták a szerdai, azaz mai napirendet. Ez azért nagyon fontos, mert Johnson kibulizta a királynőnél, hogy az zárja be a parlamentet, ezzel lehetetlenítve el a képviselők beleszólását a Brexit folyamatába. Most tehát az a helyzet, hogy a mai ülésnapon az alsóházi többség elfogadhatja azt a javaslatot, ami meggátolná Johnsont abban, hogy egy rendezetlen Brexitbe vigye bele az országot. Johnson azt mondta, ha ezt meglépik, akkor előrehozott választás lesz. Itt tartunk szerda reggel. Egyébként még most sem lehet tudni, mi fog történni. Kilépnek határidőre, rendezett, avagy rendezetlen kilépés lesz, halasztást kérnek, kormányt váltanak, népszavaznak vagy ezek valamilyen variációi következnek.

Kedvező pozícióból várhatja a Fidesz-KDNP az önkormányzati választást, a kormánykoalíció politikáját 3,3 millióan támogatják, 2018 januárja óta stabilan több mint 3 millióan – derül ki a Nézőpont Intézet Magyar Nemzet számára készült augusztusi közvélemény-kutatásából.

Ezt az Origo lelkendezte el. Matekozzunk egy picit, bár még nagyon reggel van.

A magyaroroszági választásra jogosultak száma másfél évvel ezelőtt:
7 933 815 fő. Ebben nincsenek benne a külhoni szavazói a Fidesznek, csak azok, akik itt élnek és itt adóznak. Levélszavazók – külhoniak – pluszban 378 444 fővel dobják meg ezt a számot. Ha feltételezzük, hogy a Fidesznek valóban 3,3 millió támogatója van, akkor sem beszélhetünk többségről. De a magam részéről nem feltételezem, ugyanis a tavalyi parlamenti választáson összesen 2 824 551 voksot sikerült szerezniük, amiben már benne vannak a külhoniak szavazatai is. Az idei EP választásokat most nem veszem alapul, azokon hagyományosan jóval alacsonyabb a részvételi arány. Annyit azért érdemes tudni, hogy arányosítva itt is a 2,5-2,8 milliós támogatottság köszön vissza. A legfontosabb azonban talán az, hogy az önkormányzati választásokon ki milyen eredményt fog elérni. Mert a Nézőpont Intézet kutatása ebből a célból készült, és ki is számolták, hogy győz a Fidesz. Én meg azt remélem, győz az ország.

A PestiSrácoknak sikerült a lehetetlen: önmaguk alá zuhanni.

A hvg “oknyomozó” riportban cáfolta meg a balliberális propagandamédiát, amely mindezidáig kitartóan védte a szexuális zaklatással vádolt Donáth Lászlót. Persze, nem így akarták, a hvg.hu-n megszületett cikk szerzőjének láthatóan az volt a célja, hogy sajnálatot keltsen a szerintük csúnyán meghurcolt szocialista lelkész iránt. A cikk egészen elképesztően butára sikerült: úgy próbálja lejáratásnak beállítani a Donáth László elleni vádakat, hogy közben mindegyikről bevallja, hogy az utolsó szóig igaz.  Ennek ellenére a cikk szerzője, Havas Henrik büszke tanítványa, a Litresits nevű szocialista ügyvéd házi újságírója láthatóan rettenetesen meg van sértődve azon, hogy a szexuális zaklatás és a testi sértés kiderült. Hihetetlenül szórakoztató olvasni, ahogy a magát újságírónak nevező propagandista azon siránkozik, hogy tudhatta meg mindenki, valójában kicsoda Donáth László. 

Így kezdődik a helyi Manyika néni által névtelenül legyártott fröcsögés. Bizonyára szellemes akart volna lenni, valamint humoros, de ahhoz szükséges némi intelligencia. Így csak szánalmas lett a cikkentyű. Olvastam a HVG cikkét. Baromira nem akart cáfolni semmit, valóban korrekt módon leírták, mit derítettek ki. Egy hangyafasznyit sem próbálták mentegetni Donáth Lászlót. Sőt, szerintem egyetlen normális ember sem próbálja mentegetni. A nyomozás folyik. Amennyiben bebizonyosodik a bűnössége, bűnhődnie kell. A szexuális zaklatásra, erőszakra, hivatali visszaélésre egyáltalán nincsen mentség. Tök mindegy, hogy baloldali, jobboldali, civil vagy egyházi személy az illető. Az viszont egészen tragikus, hogy a propagandabulvármocsár firkászainak nem az a fontos, hogy valóban zaklatta-e a neki kiszolgáltatott nőket egy ember, aki ráadásul egyházi személy, vagy sem, hanem az, hogy hogyan tudnák rágalmazni a másik portál újságíróját. Akkor is, ha nyilvánvalóan hazugság, amit állítanak. Az pedig, amit a HVG feszeget a cikkben, jelesül, hogy a mocsármédia honnan ilyen jól tájékozott, teljesen jogos kérdés.

Fideszék meglelték a létező legnagyobb baromságot, amivel deklarálni tudták a tulajdon hülyeségüket.

Húdejó! Na, akkor majd elő kell kapni ennek az ellenkezőjét, abban a pillanatban, amint az autóipar megroggyan és rántja magával a magyar gazdaságot. Nem lesz egyszerű megmagyarázni, de legfeljebb majd ezt is Gyurcsányra fogják. A hívek pedig el fogják hinni. Tutira.

Úgy nézem, a héten Gémesi György a fő ellenség, most őt csócsálja a mocsármédia. Mindeközben természetesen Tarlós István rettentően vezet, és győzni fog. Tegnap este sikerült belenéznem egy Thürmer Gyulába, vagyis egy interjúba vele, amikor éppen az ATV-n döbbentette meg a nézőket. Én még most sem tudom eldönteni, hogy az ember ennyire – hmmm – kevéssé okos, vagy csak úgy tesz.

Sajnálatos módon sem Trócsányi Lászlót, sem Hidvéghi Balázst nem szavazza meg EP szakbizottsági alelnöknek a tagság. A Fidesz természetesen megfejtette az okot is: Gyurcsány. Jólvanakkor.

Ébredezzetek szépen. Hamarosan jövünk és jól beszólunk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!