Február 28,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Tökéletesen kiszolgáltatva

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,010,188 forint, még hiányzik 1,989,812 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Valami történik. Valami olyan, ami rémálmokban szokott, amikor hiába futna az ember, a levegő besűrűsödik körülötte, fut, de nem halad. Általában azt gondolom, igenis tudunk tenni önmagunkért, rajtunk, az akaratunkon múlik. De most nem, a szakadék szélén állunk és nem dönthetünk róla, hogy megfordulunk és elsétálunk, vagy ugrunk. Most és itt, ebben a percben robotpilóta vezeti az országot, és nincs kiszállás.

Nincs helye kompromisszumnak az Ukrajnának szánt pénzügyi támogatás tekintetében, ahogy a jogállamisággal kapcsolatosan sem, Orbán Viktornak döntenie kell arról, hogy Magyarország része-e az európai közösségnek – jelentette ki Donald Tusk lengyel miniszterelnök az egynapos brüsszeli EU-csúcsot megelőzően csütörtökön.

    Donald Tusk újságíróknak nyilatkozva azt mondta, “nincs B terv” az Ukrajnának szánt pénzügyi támogatással kapcsolatban.
    A baj nem Ukrajnával van, hanem Magyarországgal, ezt a problémát pedig meg kell oldani – húzta alá Tusk, majd úgy fogalmazott: “nem tudom elfogadni, nem tudom megérteni Orbán Viktor nagyon furcsa és egoista játékát. A nap végén nagyon erős érvekre lehet szükség Orbán Viktor meggyőzésére” – tette hozzá. (MTI)

Már csak azt lenne jó tudni, hogy ezek a mondatok jelzőcsengőt, vagy már a harangszót jelentik. Van azért abban valami iszonyatosan ijesztő, elfogadhatatlan, elviselhetetlen, hogy egyetlen egy ember döntésén múlik minden. Főként Magyarország sorsa, a mi sorsunk, a jövőnk, a gyerekeink jövője. Azon múlik, hogy az az egy ember mit tesz, és mi nem szólhatunk bele, semmit a világon nem tehetünk sem érte, sem ellene. Senki, a világon senki nem tudja meggátolni semmiben. A parlament sem, a kormány sem, a hatóságok sem. Senki. Minden az ő kezében van. Felépítettünk egy teljesen irányíthatatlan, korlátozhatatlan, kiismerhetetlen, senkitől nem függő, korlátot nem ismerő diktátort. Egy normális országban elő nem fordulhat az, hogy az ország polgárai ne bízhassanak abban, hogy működnek a fékek, ellensúlyok, törvények, írott és íratlan szabályok, parlament, minisztériumok, végső esetben a hatóságok. Ilyen nyomorultul kiszolgáltatottnak, ilyen tehetetlennek én még az életben nem éreztem magam. Hogy juthattunk idáig, hogy nézhettük tétlenül, hogy idáig fajuljanak a dolgok? Az Európai Unió meg fogja magát védeni. A kérdés csak az, mi képesek vagyunk-e erre.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!