November 27,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Több baki nem fér bele

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,661,357 forint, még hiányzik 338,643 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kivételesen megakadt a torkomon a napsugaras ébresztő, így hát kevésbé szürke, nem annyira nyirkos idővel is beérném. Tudom, ősz van. De akkor sem kellene neki ilyen ocsmánynak lennie, ősszel is süthet a Nap. Ez az idő monnyonle!

Nade. Most, hogy nyakig ülünk a járványban és a gazdasági válság még most is csak a fogát mutogatja, nem harapott igazán (nyugi, majd fog), a Magyaridők Nemzet megírta, hogy Habony Árpád „hírügynöksége” megírta (bonyolult, de azért még követhető, remélem), hogy egy amerikai kommentátor azt mondta, hogy valaki kikutatta Joe Biden, a Demokrata Párt elnökjelöltje családfáját, és azt találta, hogy Biden őse 1776-ban rabszolgákat tartott. És ez kérem hír a magyar propagandamédiában. Nyehehe. Mert az Orbán Viktornak egyáltalán nem mindegy, hogy az amerikai emberek melyik díszf…sálálá választják meg a kettőből. Szerintem ha van bármi különbség a mi szempontunkból, az csak annyi, hogy amennyiben Biden lesz a következő elnök, megint lehet Szijjártónak teázgatni a hátsó konyhán és egy valag pénzt el lehet költeni valami lobbistára, mire sikerül egy találkozót kieszközölni Orbánnak. Trumppal meg már találkozott – az sem volt egyszerű menet és igen sok időbe és pénzbe került -, majdnem haverok. Én meg nem tudom mondani, mi a franc köze lehet bárkinek egy 244 évvel ezelőtt élt őse bármiféle cselekedetéhez. Egy dolog biztos: az emberi hülyeség határtalan.

Haladjunk tovább a minek-mi köze-micsodához nyomvonalon. Az egykori Antall-kormány egykori külügyminiszterének nem túlságosan jól sikerült fia szerint a szépség legyőzte a szörnyeteget. Igen, a vasárnapi időközi választásról van szó, úgy vélem, nem szükséges beazonosítanom, ki lehet a szépség és ki a szörnyeteg. Talán azt azért nem felesleges megjegyeznem, hogy amire az egykori DJ, jelenlegi sztárújságíró utal, az nem egészen úgy volt. A szépség egyáltalán nem győzte le a szörnyeteget, nem is az volt a dolga, nem is arról szól a mese. Remek feldolgozások érhetőek el, akár rajzfilmen is meg lehet nézni a népmese mai feldolgozását, még olvasni sem szükséges hozzá. Ezt csak tanácsként mondom, mert én például voltam olyan hülye, hogy a cím ellenére is elolvastam a művet. Mármint nem a mesét – vagyis azt is, de most nem erről beszélek -, hanem a hobbista úr írását. Nem arról van szó, hogy miközben propagandistának nevez mindenkit, aki nem a kormány seggét nyalja, ő gátlástalanul cuppog a főúri ánuszon, hiszen talán meg sem érti, mit művel. Inkább az volt megkapó a dologban, hogy úgy vádol gyűlölködéssel mindenkit azon az oldalon, ahol nem az Orbán-hívők (by Fricz Tamás) élnek, hogy közben ilyen veretes mondatok gurulnak ki a kezei alól:

Az ellenzék számára országosan fontos, fiatalabb és városibb választói rétegek esetében ugyanis nem kérdés, hogy a két jelölt közül ki a szimpatikus. A dagadt, agresszív, zsidózó prosztó, vagy a nyelveket beszélő, kedves, csinos nő.

A szépség tehát győzelmet aratott a szörnyeteg felett.Nem szerencsétlen Bíró László maga a szörnyeteg – bár lenne keresnivalója ebben a szerepben –, hanem a mögé tákolt roncskoalíció, Jákobbal, Karigerivel, Zaj Márkival és a többi rémes figurával.

Erre én tényleg csak azt tudom mondani, hogy akinek ez a szint kell, az mindenképpen szavazzon a Fideszre. Örökkön örökké. Ámen. És csupán egy kérdésem van. A jákobozás miért is más, mint a zsidózó prosztó kiszólásai? Nem más.

Van még azért mondandóm ebben a témakörben. Mármint a hétvégi választás ügyében. Az ellenzéki pártok kínjait megértem, nem nagyon volt opció. Vagy beállnak a legesélyesebb jelölt mögé, vagy indulni sem érdemes, mert már nem volt elég idő megfelelő jelöltet találni. Legalábbis feltételezem, hogy ez volt az ok, amiért felsorakoztak Bíró László mögé. Politikailag talán érthető, emberileg, főként választópolgárilag nem az. És nem azért, mert a kormánypárt kígyót-békát kiabál rá az első perctől kezdve, hanem azért, mert van ok a kiabálásra. Nem a vagy kifizetett, vagy ki nem fizetett varrónői bérekről beszélek, erre nem láttam bizonyítékot. Azonban úgy fest, Bíró sok szempontból vállalhatatlan. És most nézzük ebből a szemszögből az eseményt. Nagyon alacsony volt a választói részvétel. Ha belegondolok, én sem mentem volna el szavazni. Ha nem vagyok fideszes – és nem vagyok -, akkor nem lett volna kire voksolni. Van olyan kompromisszum, amit ép erkölcsű ember egyszerűen nem köt meg. Itt most ilyen helyzetbe hozták az ellenzéki pártok a szavazóikat. És hálásan megköszönhetik, amiért csak nagyon kis arányban győzött a fideszes jelölt. Lehet, hogy különösen fog hangzani, de szerintem ez tökéletesen mutatja a választói akaratot és elszántságot. Ha csak egy kicsit elfogadhatóbb jelöltet indítanak, szerintem simán győznek. De több ilyen baki nem fér bele. Az ellenzéki jelöltet mindig, mindenhol nemtelen eszközökkel fogja támadni a kormánypárt, ez nem is kérdés. Csakhogy egyáltalán nem mindegy, hogy okkal és joggal teszik-e. Gondoljunk csak bele, mi mocskot hordtak ás hordanak most is Karácsonyra, Hadházyra, Újhelyire, Márki-Zayra, Botkára, Gémesire, Dobrevre, Donáthra és még nagyon hosszan lehetne sorolni. A választók mégis kiálltak mellettük. Ez a feladat minden választás alkalmával. Olyan jelöltet állítani, aki mögé arcvesztés és szégyenérzet nélkül oda tudnak állni az emberek.

Kellemes ébredezést mindenkinek! Hamarosan jövünk és beszólunk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!