Október 4,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Tíz évük volt arra, hogy tisztességes, jó és igazságos válaszokat adjanak a meglévő problémákra

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 87,668 forint, még hiányzik 2,912,332 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hányingertől és szégyenérzettől mentes jóreggelt kívánok mindenkinek, magamat is beleértve! Hidegre meleget, borúra derűt, ki korán kel, az hülye, akinek meg nincs humorérzéke, az bármire képes, és elég baj az nekünk. Szóvalhogy tisztelettel üdvözlök mindenkit  egy boldog új hét hajnalán! Megint mindig hétfő van.

Ez azt is jelenti, hogy a fideszes törvénygyár ma újra munkába lendül, és holnap lazán meg is szavazza a fideszes kormány börtönzsúfoltsági kártalanításokkal kapcsolatos visszaélésekkel szembeni javaslatát, ami Varga Judit nevét dicséri. Aki a főnöke utasítására megállítja a primitív módon, helytelenül és szándékosan félrevezetően milliárdos börtönbiznisznek csúfolt jelenséget. A dekázó igazságügyi minisztertől tudjuk: az lesz, hogy a (fideszes állam mulasztásai, hanyagsága, dilettantizmusa miatt megítélt) kártalanításokat azonnal felfüggesztik, majd a nemzeti konzultáció eredménye alapján olyan új szabályozást alkotnak, ami megszünteti az eddigi igazságtalan gyakorlatot, és elsődlegesen az áldozatok, a sértettek és hozzátartozóik érdekeit helyezi előtérbe.

Nem győzöm hangsúlyozni, hogy egyrészt itt egyvalaki van, aki hülye bizniszeket köt az adót fizetők kárára (leszarva a hatályos törvényeket, egyezményeket, jogerős bírósági ítéleteket), ez pedig az a fideszes állam, amelyik most saját maga ellen lázadozik, és kenegeti saját felelősségét a zemberek véleményére mutogatva. Másrészt ha az úgynevezett nemzeti konzultációjuk eredménye alapján alkotnak majd igazságos szabályozást – ahogy Varga nagysága a javaslat múlt heti, általános parlamenti vitájában méltóztatott közölni -, akkor nyilván már most is tudják, hogy mi lesz a konzultációjuk eredménye. Vagyis ha jól értem, ezzel pont azt állítják, hogy kamu az egész (álkérdésre, egyféleképpen megválaszolható kérdésre csak álválaszt, egyféle választ lehet adni), tehát semmi szükség nem lenne arra, hogy újabb milliárdokat égessenek el a nagy büdös semmire. Ahelyett, hogy már most a szerintük úgynevezett igazságos szabályozáson dolgoznának serényen. Ahogy a Fidesz képes kiskorúnak nézni a saját választóit, attól tényleg fordul egyet az ember gyomra. Sőt, inkább kettőt.

Mint ahogy az alábbi produkciót is nehéz hányinger és szégyenkezés nélkül végignézni, maradjunk ugyanennél az inzultációs tárgykörnél, ha már kimaradni nem lehet belőle. Ez is pont egy perccel több, mint amennyi elfogadható lenne

Ez itt Horváth László, a Gyöngyöspatával kapcsolatos hangulatkeltésért felelős miniszterelnöki megbízott. Neki nincs hányingere és nem is szégyelli magát. Miután Nacsa Lőrinc két napja beláthatatlanul szürreális mélységekbe rugdosta le a józan ész és a jóérzés utolsó maradványait a gyöngyöspatai szegregált cigányoknak jogerősen megítélt kártérítés ügyében (Soros-hálózat, Soros-aktivista, Soros-pénz, Soros-szervezetek, Soros fizetési listája, miegyéb), és miután több ezren tüntettek tegnap Budapesten a szabad bíróságokért, a romák kirekesztése ellen, és azért, hogy se cigány, se nem cigány, se dolgozó, se nem dolgozó, se miniszterelnök ne állhasson a törvény felett (arról nem beszélve, hogy több száz szociológus és pszichológus figyelmeztet a társadalmi békét súlyosan fenyegető, álságos nemzeti konzultációra), nehéz volt elképzelni, hogy Orbán megbízottja képes még lejjebb küzdeni magát ebben a kérdésben. De sikerült? Szerintem sikerült.

Azt mondja az ember, hogy a politikai tüntetés szervezői saját magukat leplezték le, hiszen a demonstrációra Gyöngyöspatáról nem egész egy busznyi ember érkezett. Ebből pedig az következik, hogy a gyöngyöspataiak 98 százaléka nemet mondott erre a politikai akcióra. Amellett, hogy politikai akciónak hazudja a civilek által szervezett tüntetést, azt sajnálatos módon elfelejtette hozzátenni az igazság szálainak ellentmondást nem tűnő kibontása közben, hogy nem kevesebb, mint 15 busztársaság mondta le a gyöngyöspatai romák megrendeléseit, vagyis lépett vissza az előzetesen telefonon egyeztetett szállítástól. Ami szerintem elég sokat elmond nem csupán ezekről a vállalkozásokról, hanem úgy az ország általános állapotáról is, és pontosan azt igazolja, amire szakemberek és nem szakemberek figyelmeztetnek. Hogy rossz vége lesz annak, ha a vagyontalan, de mindenható miniszterelnök és kormánya a törvények fölé helyezi magát, és hergeli a társadalmat azok ellen, akiket a Farkas Flóriánok enyves kezére bíztak, és akiket következésképpen sok mindentől megfosztottak az elmúlt években. Pedig állítólag azért kaptak sokszor kétharmadot, hogy jobban csinálják.

A január elejéig leginkább a jelentéktelenség és az országos ismeretlenség homályában ücsörgő Horváth nevű mezei fideszes viszont átlát a szitán. Azt mondja: világossá vált, hogy a „Soros György által támogatott szervezetek” nem akarnak békés együttélést magyarok és cigányok között, és nem akarnak tisztességes, jó és igazságos válaszokat a meglévő problémákra. Az ő „receptjük”, hogy először tudatosan gerjesztenek egy konfliktust, majd „harcba szólítják” a cigányságot a többségi társadalommal szemben. „Ez tisztességtelen és elfogadhatatlan”. Számunkra az a fontos, hogy az elmúlt években a cigányság többségének számára a segélyalapú életet felváltotta a munka- és tanulásalapú élet. Senkinek nem fogjuk engedni, hogy ezt a nehezen elért közös eredményt a saját politikai céljai miatt lerombolja.

Tehát amellett, hogy a tanulásalapú életet olyan jól összehozta a kormány, hogy nem sikerült felszámolni a szegregációt, de kártérítést fizetni nem hajlandóak. A kiemelt mondatnál aljasabbat viszont nemigen tudok elképzelni azok után, hogy Orbán január 9-én benyögte a cigányok mindenféle munkavégzés nélkül szerzett pénzéről szóló sufnijogászokhoz is méltatlan mocskolódását, amivel szembehelyezte tisztességesen keccsölő saját magát. Január 9-e előtt az országot az sem érdekelte, hogy merre van Gyöngyöspata. Horváth elvtárs rásosorosozott néhány ízben a témára, két nap alatt országos jelentőségű hergelés lett a dologból, most meg Horváth elvtárs Habony receptjét kenegeti a Soros György által támogatott szervezetekre. Hogy ők gerjesztik a konfliktust, ők szólítanak harcba. Drága jó Horváth elvtárs! 10 évük volt arra, hogy tisztességes, jó és igazságos válaszokat adjanak a meglévő problémákra. Tíz évből legalább a fele elment sorosozásra, propagandára, sikerkommunikációra, nemzeti álkonzultációkra, a valósággal soha nem találkozó, zajos melldöngetésre. Majd mindennek a megkoronázásaként immár a törvény fölé is helyezték magukat, és azt hazudják, hogy egy jogerős, 100 millió forintos kártérítés derékba töri Farkas Flórián nem létező életművét.

Horváth mellett az összes csaholó, epét hányó propagandistára is érvényes (a Szabad bíróság, szabad Gyöngyöspata! – Tavaszi flottafelvonulást tartott a libsi hálózat című tömény mocskolódásnál lejjebb már tényleg csak a magma van), hogy itt olyan embereket gyaláznak és rágalmaznak és kiáltanak ki ellenségnek, akik minden egyes napon, életvitelszerűen küzdenek azokért a mélyszegénységben, szegregátumokban élőkért, akik legfeljebb olyankor jutnak eszébe a kormánynak, amikor politikai fegyverként lehet őket használni az éppen aktuális disznóságaik vagy megroppant népszerűségük elfedéséért. Az mindennek a véres legalja, amikor például L. Ritók Nóra fölött – aki nap mint nap a szegregált oktatás bugyraiban, testközelből harcol a nyomorúság ellen, és próbál esélyt adni azoknak, akikről mindenki lemondott – olyan véresszájú ócska trollok ítélkeznek, akiknek az az egyetlen küldetésük, hogy a hatalom végbelében, a közpénzszolgaság langymelegéből köpködjenek, gúnyoljanak mindenkit, aki nem elég magyar, nem elég hazafi, nem elég keresztény, nem eléggé megveszekedett orbánista ahhoz, hogy lehajtott fejjel tudomásul vegye, hogy csakafidesz. Mégis milyen retkes politikai céljai vannak L. Ritók Nórának vagy Iványi Gábornak, elvtársak? Érdemes elolvasni az előbbi tüntetési beszédét és összevetni azzal, amit a KESMA egyik végétől a másikig összehazudtak a tegnapi megmozdulásról. A szégyenletes az nem kifejezés.

Elnézést kérek, kissé elragadtattam magam, ezért a koronavírus jelen állására, vagy a német szélsőjobb hamburgi pofáraesésére már nincs időm. Ellenben ajánlom a végére a Rogánék ügynökségének adnak tanácsot azok, akik miatt egymilliárd euróra büntették Magyarországot című írást, főszerepben az Orbán-dinasztia ügyvédje, Bajkai István. A magyar társadalom igazságérzete, az. Minden jót!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!