Március 4,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Tessék szépen megnyugodni drága pénzügyminiszter úr, ez csak rosszabb lesz

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 121,609 forint, még hiányzik 2,878,391 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A csecse igehirdetés végén igyekszem elmagyarázni a jó képességű Varga Mihálynak, hogy mi a baja az embereknek a rabszolgatörvénnyel. Előbb a hír:

Varga Mihály pénzügyminiszter szerint az ellenzék be akarja csapni az embereket, szándékosan félremagyarázza az önkéntes túlmunkaidő bővítéséről szóló törvényt.

 A miniszter a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában kiemelte: senki nem kezdeményezett olyasmit, ami szembemenne az uniós irányelvekkel, gyakorlattal; ez igaz a túlórakeret és a túlórarendszerek módosítására is.
    A magyar gyakorlat lehetővé teszi azt is, hogy a munkavállaló – csak önként, saját beleegyezésével, írásban nyilatkozva – többletmunkával több pénzt keressen – tette hozzá.
    A miniszter kitért arra is, hogy a jelenlegi helyzetben a munkavállaló van jobb helyzetben. Ugyanis míg 2010-ben még 12 százalékos volt a munkanélküliség, most ez már 3,6-3,7 százalék körül van, közelít a teljes foglalkoztatottsághoz. (MTI)

Varga úr! Milyen ellenzékről tetszik beszélni? Az ellenzéki pártokról? Az emberek már az utcán voltak, amikor a pártok csatlakoztak. Vagy az az ellenzék, aki aljas ötletnek tartja a törvényt? Az jó, mert akkor a Fidesz bődületesen kisebbségben van, ugyanis a munkavállalók 80 százaléka ellenzi a dolgot. Még a fideszesek többsége is. Ezek szerint a saját szavazóik is az ellenzékhez kerültek? Ha így van, le kellene mondani sebesen.

Egyébként a munkavállalóknak nem kell félremagyarázni semmit. Maguktól is remekül tudják, hogy már most is kiszolgáltatott helyzetben vannak a munkaadókkal szemben. Lehet, hogy papíron önkéntes a túlóra, a valóságban nem az. Erről éppen a nagyszerű Fidesz gondoskodott még uralkodása elején, amikor átírta a munka törvénykönyvét és amikor kinyírta a nagy szakszervezeteket. Az első perctől kezdve a munkavállalók ellen tetszenek dolgozni, mostanra sikerült őket olyan lehetetlen helyzetbe hozni, ami kiverte a biztosítékot.

Hiába jók a foglalkoztatottsági adatok papíron, a valóságban egész falvak vannak valós munka és pénzkereseti lehetőség nélkül. A legtöbb helyen a munkáltató hatalmi pozícióban van a munkavállalóval szemben, mert olyan a munkaerőpiac összetétele. Erről is a remek kormány gondoskodott akkor, amikor összeszerelőüzemekkel pakolta tele az országot. Egy informatikus vígan felmondhat, talál másik állást. Egy bolti eladó nem mondhat fel vígan, mert meghatározott számú üzlet van a környéken és ő röghöz kötött, nem tud 150 kilométert utazni a munkahelyre. A gyári melóssal és a legtöbb munkavállalóval ugyanez a helyzet. Hiába van betöltetlen állás Győrben, Komáromban, ha valaki Szabolcsban, Nógrádban lakik, nem tud odamenni. Ezért a munkavállalók döntő többsége alá fogja írni a túlmunka önkéntes vállalásáról a szerződést akkor is, ha lóg a bele, ha belerokkan, ha tönkremegy a magánélete. Alá fogja írni, mert nincs választása, ha enni akar adni a családjának. Alá fogja írni, mert senki és semmi nem védi meg.

Észre tetszettek venni, hogy megmozdult a vidék? Eláruljam, miért? Azért, mert a vidéki embereket halmozottan sújtani fogja a rabszolgatörvény.

Mekkora mértékű ordas cinizmus kell ahhoz, hogy valaki (és tök mindegy, hogy azt a valakit Vargának, Orbánnak, Gajdicsnak, Bayernek vagy minek hívják) azt merje állítani, hogy a misztikus ellenzék csapja be az embereket? Senki nem csapta be őket, csak a Fidesz. Ebből van most országos botrány. Ugyanis az emberek (a többség legalábbis) nem hülyék. Pontosan fel tudják mérni, hogy mit fog nekik okozni ez az új törvény. És az emberek nem napi 30 óra munkával akarnak annyi pénzt keresni, amiből a szociális minimumot sem tudják elérni, hanem napi nyolc óra munkával szeretnének normális megélhetéshez jutni.

Nem arról van szó, hogy hirtelen kitört a lustaság. A magyar melós már így is sokkal többet dolgozik az európai átlagnál. Baksisért. Nagyon kevés munkahely az, ahol nyolc órát kell lehúzni akár csak a minimálbérért is. A többség boldogan túlórázna, ha az valóban önkéntes döntés lenne, ha a normál munkaidőben rendes fizetést tudna keresni, de ő még extrára vágyik, több pénzt akar, ezért vállalja. De alamizsnáért akarják kihajtani a szuszt is az emberekből. Márpedig több bőrt már nem lehet lehúzni róluk. Ennek adnak most hangot az utcán. És ahogy az lenni szokott, minden egyéb sérelem is előkerül.

Az a helyzet Varga úr, hogy maguk csapják be az embereket évek óta. És most lett elegük. Az történt, hogy ugribugri van, hiába hirdette ki a csúti focista ennek az ellenkezőjét. Kezdjenek szépen hozzászokni, hogy elmúlt az az idő, amikor azt csináltak ezzel az országgal, amit csak akartak. Az embereknek elege lett és ha jól gondolom, ez még csak a kezdet. Lesz ez sokkal rosszabb is.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!