Február 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Teremtett világ, az

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,711,144 forint, még hiányzik 1,288,856 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Egy milliárd forint ablakon kihajigált pénz már aprópénznek számít kicsiny országunkban. Ekkora szám láttán a szemünk sem rebben, bár ebben bizonyára az is szerepet játszik, hogy hétköznapi ésszel nem is igazán mérhető fel az összeg nagysága. Úgy talán érthetőbb, ha felbontjuk – nem lélegeztetőgépekre, mert arra már elvert a kormány háromszázszor ekkora összeget, de azóta sem tudni, hol van az a rengeteg egészségügyi eszköz és mi vele a terv – a napi valóságban is kezelhető egységekre.

Tehát egy milliárd forint így fest: 10 000 családnak 100 000 forint. Vagy – más nézőpontból – körülbelül ötezer családot lehetne átsegíteni vele a mostani krízisen. De nem erre költi a kormány ezt a pénzt (sem), hanem arra, hogy aki most 180 vagy éppen 300 ezer forintot bringára tud szánni, azt megtámogatják a vételár felével. Mert védik a teremtett világot. Elektromos kerékpárral. Azt nem tudom, mit gondolnak hozzáértőék, az az elektromos áram, amivel fel lehet tölteni az akkumulátort, vajon honnan származik. A bicaj valóban környezetbarát, amennyiben az ember maga tekeri. Abban a pillanatban nem az, ha elektromos meghajtást kap.

Közben az van, hogy azok az életkoruk vagy fogyatékosságuk miatt mozgáskorlátozott emberek, akik mondjuk emberibb életet élhetnének egy elektromos moped segítségével, nagyon szigorú követelmények teljesülése esetén 8 (nyolc) évente jogosultak állami támogatásra. Ha valaki nem tud önállóan mozogni nélküle, de nem minősül eléggé rokkantnak, esetleg 6 év után szétesik az eszköz, az úgy járt. Ez a helyzet a kerekesszékek és a lépcsőn való közlekedést lehetővé tévő eszközök esetében is. Igényeljen támogatást elektromos kerékpárra, arra van keret.

“Töretlenül népszerű az elektromos kerékpárok vásárlását támogató pályázatunk: a tegnap lezárult fordulóban 1185 kérvény érkezett összesen több mint 128 millió forint értékben” – jelentette be Schanda Tamás. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese elmondta: a kormány számára a teremtett világ védelme nemcsak egy jelszó, hanem valódi küldetés, ezért is alkották meg és hajtják végre a Klíma- és Természetvédelmi Akciótervet, amelynek fontos része az elektromobilitás támogatása.

Az elektromos rásegítésű kerékpárok vásárlását támogató, összesen 1 milliárd forintos keretösszeggel meghirdetett pályázat első köre 2020. november 23-27. között zajlott és akkor a lebonyolítást végző IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. 1019 kerékpár vásárlására ítélt meg támogatást több mint 110 millió forint értékben. A tervek szerint 2021. február 1-je és 5-e között lehet legközelebb benyújtani kérvényeket. A támogatás a jármű árának legfeljebb felére biztosítható, pedálszenzoros kerékpárok esetében 90 ezer, nyomatékszenzoros kerékpároknál 150 ezer forintig. (MTI-OS)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!