December 7,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Tényleg miért kellene nekik ehhez bármit is szólni?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 450,813 forint, még hiányzik 2,549,187 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szájer József csúfos, ereszen menekülő, drogos, szexpartis lebukásának sztorijában szerintem egyetlen dolog fontosabb, mint maga az aktus, illetve mint az a képmutató, hazug, sőt, talán a maga megfoghatóságában nem is létező fideszkádéenpés értékrend, amit ezzel leleplezett. Ez a dolog pedig az, hogy mit kezd vele, milyen irányba fordítja, egyáltalán hogyan reagál/nem reagál rá a holdudvar. Sakálmédiástul.

Mert ebből arra is lehet következtetni, hogy a kormány véleménye szerint a kormány lopáson, korrupción és hazudozáson kívül a társadalom gyűlöletre kondicionálására épülő legfőbb gyűlölet-és álszentség-politikájában mennyi potenciál van még. Vagyis a legérdekesebb kérdés az, hogy ez a Magyarország hírnevét súlyosan megtépázó, sajnos igen széleskörű nemzetközi (sajtó)érdeklődésre számot tartó botrány visszavesz a Fidesz családbarát, kerERESZténykonzervatívnak hazudott nagy arcából, vezethet-e valamiféle újratervezéshez, vagy ugyanonnan folytatják, ahol a Szájer-féle ganbang előtt abba se hagyták?

Lehet, hogy eleve álnaiv a felvetés, hiszen. Tíz év alatt láttunk akár egyszer is olyat, hogy bármely átmeneti pofáraesés a konszolidáció irányába mozdította volna az állampártot? Láttunk akár egyszer is olyat, hogy hangosan és érthetően kifejezték volna a megbánásukat, beismerték volna a hibájukat és kéztördelve könyörögtek volna bűnbocsánatért? Történt bármi érdemi változás, kopernikuszi fordulat a tavalyi önkormányzati választás után, ami indokolná, hogy egyáltalán feltegyük ezeket a kérdéseket? Alapvetően nem történt, a Fidesz legfőbb politikája az összes többi mellett az, hogy minden esetben vérszemet kaptak. Az alábbiakban összekötöttem egy csokorba, mit reagált az elmúlt 24 órában a Fidesz Szájer József brüsszeli kalandjaira:

  • A közszolgálati média hirado.hu nevű kanálisán gyakorlatilag nem létezik Szájer-ügy, a kormányközeli lapok pedig nem terhelik a közönséget az ügy részleteivel: a szexpartiról az ereszcsatornán menekülő, kábítószerrel elkapott magyar EP-képviselő közleményét azért a legtöbben lehozták, de kontextus nélkül, nehogy megfeküdje a hívek gyomrát. Azaz a közpénzből fideszes lapok meglehetősen visszafogottan taglalják Szájer házibuliként tálalt orgiázását, a Magyar Nemzet online kiadása például baloldali elemzőre (Pulai András, a Publicus Intézet vezetője) és Vona Gáborra hivatkozva írja, hogy titkosszolgálati akció keretében vadászták le Szájert. Valamelyest kivételt képez a PestiSrácok nevű felület, ahol véleménycikkben aggódnak a 2022-es választások miatt, ifjabb Pilhál szerint ez a helyzet (nem az a baj, hogy erkölcsileg kurvák vagyunk, hanem hogy mi van, ha ezért veszítjük el a választást 2022-ben):

Külföldi titkosszolgálati akció ide vagy oda: ilyen magas labdát nem szabad adni az ellenségnek. Ha a nemzeti oldal így fut neki 2022-nek, nagy baj lesz. Kéne egy szép nagy átvilágítás párton belül, s a két lábon járó aknákat – érdemeik elismerése mellett – legalább az első sorokból ki kéne vonni! Még egy Borkai- vagy Szájer-affér nem biztos, hogy lábon kihordható.  

  • A reggeli órákban például az Index és a fent említett kanális azért szűkszavúan lehozta Hidvéghi Balázs EP-képviselő szerda reggeli, a Kossuth Rádióban előadott könnyes nyilatkozatát Szájjerről. A vicces az, hogy az MTI hírfolyamában nyomát nem találtam ennek a hírecskének, holott ott minden fideszes arc minden pártrádiós, párttévés megszólalása vastag anyagot érdemel. Így máshonnan kellett megtudnom, hogy Szájer kollégája meg van döbbenve és szomorú is, DE. Nagyra becsüli és tiszteli Szájer József politikai tevékenységét, mert szerinte kimagasló munkát végzett, amit az ellenfelei is elismernek.

Esendő ember. Az vesse rá az első követ, aki bűntelen

jelentette ki a fideszes politikus, aki szerint Szájer József a lemondásával meghozta a legjobb döntést. (Amúgy tényleg esendő, azért is kapaszkodott az ereszcsatornába, gondolom én.)

  • Szijjártó Péter a sajtóból tudta meg, hogy szexbotrány miatt mondott le Szájer József. A saját luxusjachtos lebukásával kapcsolatban arrogánsan toporzékoló külügyminiszter szegény feje ő sem tud többet az ügyről, mint amit a sajtóban erről olvasni lehetett. Ezért olyan találgatásokba nem is bátorkodott belemenni (némiképp furcsa), hogy a botrány kirobbanásához köze lehet-e az uniós költségvetés megvétózásának. Szerinte miután Szájer bocsánatot kért, ők nem tudnak mást tenni, mint hogy elfogadják ezt.

 

  • Semjén Zsoltot, Varga Juditot, Palkovics Lászlót meg az összes többi kormánytagot, aki elrohant a kínos kérdések elől, a Telex próbálta mégis szóra bírni a kormányülés előtt. Az igen hiányos összkép alapján a hölgyek és urak nem akartak semmit mondani a legismertebb, egyben legértékesebb európai képviselőjük szégyenteljes, meghasonult, a pártpropagandát súlyosan kompromittáló eltévelyedéséről. Varga miniszterasszony nem tudott időben elugrani az elől a kérdés elől, hogy lesz-e bármilyen következménye Szájer József ügyének, úgyhogy csak felmondani tudta azt, amit a Fidesz-KDNP EP-kéviselőcsoportja is leírt tegnap:

A képviselő úr meghozta az egyetlen helyes döntést, az egyéb dolgok az ő magánügye.

Azt a felvetést, hogy gyengíti-e a kormány álláspontját Brüsszelben a jogállamiság-vitában ez az eset, a miniszter „nem kívánta kommentálni”. És ekkor lépett bele a képbe Semjén Zsolt álkeresztény és miniszter-helyettes, akinek csak egy visszakérdezésre futotta:

Miért kellene nekem ehhez bármit is szólni?

És hát nem milyen igaza van a kereszténységből, a konzervatív, egészséges jobboldali értékekből ócska, kínai hamisítványhoz hasonló árucikket gyártó és azzal házaló Semjénnek? Miért is kellene ehhez NEKIK bármit is szólni, amikor ki lehet ereszteni a Karmelitából két-három tucat rendőrt, akik felsőbb utasításra ötven méteres körzetben elkordonozzák az épület bejáratához vezető utcaszakaszt, amivel az újságírókat távol lehet tartani a NER táplálékláncának csúcsán pöffeszkedő erkölcsi világítótornyoktól?

Érdemes lesz megjegyezni ezt a pillanatot is, amikor az erkölcsi pöcegödör mélyére zuhant Fidesz-KDNP kormány rendőrséggel és kordonokkal védi magát az újságírók és az újságírók által képviselt nyilvánosság elől, mert nem először derül ki – nem, nem az derült ki, hogy téglánként hordták szét az országot és semmi nem maradt belőle -, hogy a népre ráerőszakolt fojtogató, erőszakos ideológiájukat csak éppen magukra nézve nem tartják kötelezőnek.

Szép pillanata ez a kordonbontók kordonozásának. Amikor újra kiderül, hogy nem hiába ezek a legbátrabb magyarok. Egyenes gerinccel felvállalják a bűneiket, bátran, ahogy igazi szabadságharcosokhoz az illő. És most csak egy ártatlan szex-drog-bulika-jogszabálysértés van terítéken. Akkor mit fognak csinálni, amikor nem egy újságíró szeretne majd kérdéseket feltenni, és amikor nem az egy darab Szájer ügyét kell agyonsunnyogni, miért is kellene nekik ehhez bármit is szólni alapon? Akkor majd mi lesz? Jönnek az esendőségükkel és a kővel, amit az vessen rájuk, aki? Hányinger.

U.I. És azt tudja valaki, hogy Schmitt Pál örökös áLamfő mit keres a kormányülésen?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!