Szeptember 21,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Teljes mellszélességgel alászolgálni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,175,810 forint, még hiányzik 1,824,190 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ez most már tényleg nem móka, és nem is kacagás, beütött az igazi hétfő. Meg állítólag itt van az ősz is, itt van újra, jön a zivatar, felhőszakadás, viharos szél, jégeső, minden, ami elvileg együtt járhat az ősszel. Amit a magam részéről egyáltalán nem bánok, főleg ha az idei nyár (nem, nincs klímaváltozás, csak a rohadék zöldballiberális kretének keltik a feszültséget) európai áldozatainak számára gondolok, de ez magánügy, úgyhogy lépdeljünk is át rajta. A lényeg az, hogy erőt, egészséget, rengeteg józan észt és jó reggelt kívánok mindenkinek! Szerintem ugorjunk neki a vadonatúj hétnek, különben ő ugrik nekünk.

Tegnap nem számoltam a napokat, ma sem számolom, de azt hiszem, 34-et kell még aludni október 13-ig, vagyis az önkormányzati választásig. Amelynek eredménye miatt – a kötcsei bulikáról kiszivárgott információk szerint – a nagy fehér törzsfőnök kicsit sem aggódik, sokkal nagyívűbb tervei vannak neki. Trianon meghaladása példának okáért. Senki nem röhög, mert ez kicsit sem kacagságos, sokkal inkább sírságos. Nem mintha nem lenne mit meghaladni, mert de, már múlt héten is késő lett volna. Ámazonban itt és most arról van szó – szintén a szivárgás nyomán derült ki -, hogy Izrael mintájára XXI. századi nemzetállamról kell gondolkodni, ami a pozitív, modern nacionalizmust jelenti. Ennek a nacionalizmusnak ugyanis már nem negatív a csengése, a konnotációja, mert a pozitív nacionalizmus soha nem kirekesztő, hanem befogadó. Marhára el tudom képzelni a befogadó szót a gyűrött igénytelenség szájából.

Ennél jobban csak attól rázott ki a hideg, amikor azt olvastam, hogy valamire készül Orbán a meleg párok örökbefogadása, illetve a drogszabályozás kapcsán. Ebben nem az a valami, hogy nyilván egyik kérdésben sem a normalitás irányába való eltolódásra kell számítani, hanem az, hogy a maffia feje eldönti. Ő egyedül. Nem probléma. Ahogy elnéztem a díszes kötcsei társaságot, ezeknek konkrétan kéjes gyönyörűséget okoz, hogy biodíszletként asszisztálhatnak az egyszemélyes államvezető dinasztiaépítési munkálataihoz. Szerintem simán élvezik, hogy bólogatni, gombokat nyomogatni, tudomásul venni, szalutálni és végrehajtani kellenek, és párás szemmel nyugtázzák, hogy majd amikor az atyaúristen, a méltóságos keresztapa megfelelőnek találja a pillanatot, akkor összecsődíti őket és közli velük is, hogy mi a következő lépés, mit kell mostantól teljes mellszélességgel alászolgálni. Nyilván így is lehet élni, sőt, így lehet igazán jól élni, úgyhogy koccintsunk erre a jó hírre, mégiscsak súlyosabb, ha az ő kutyájuk kölyke mondja, nem én:

Magyarországon 2010 után simán előfordulhatott, hogy a kormányban pénteken kitaláltak valamit, hétfőn pedig már meg is hozták róla a jogszabályt vagy beleírták az alkotmányba. Nálunk lényegében semmi nem korlátozza a kétharmados hatalmat az alkotmánymódosításban, nincsen örökkévalósági klauzula vagy más garanciális szabály. (…) Míg korábban a parlament szavazott a kormányprogramról, ma a miniszterelnök mindenféle kontroll nélkül határozhatja meg a kormány politikáját. A rendszerváltoztatás után még sosem volt ilyen erős ez a pozíció. (Stumpf István, az első Orbán-kormány kancelláriaminisztere, leköszönő alkotmánybíró)

Tehát az van – amellett, hogy hála legyen az összes álszenteknek, amiért kötcsei piknik csak egyszer van egy évben -, hogy a nagy fehér törzsfőnök nem nagyon szarozott azzal, hogy az alattvalóinak – Tarlós dícséretén túl – kölönösebb eligazítást tartson az önkormányzati kampányról/választásról. A nyilvánvaló sunnyogás ebben a kérdésben már csak azért is vicces, mert a borítékolható választási sikerek előtt általában mindig döngetni szokta a mellét, és hosszasan lamentál. A szivárgások szerint Orbán azért ejtett csupán pár szót erről a Fidesz számára egyébként nagyon is életbevágó választásról (ők már jópár éve konkrétan az életükért futnak, nem ügy), mert  előtte többen is hosszasan pofáztak róla, és mert állítólag Tarlós Budapesten sokkal több szavazót tud maga mögött, mint a Fidesz, tehát mindenki bizakodhat a választási eredményeket illetően. Akkor vegyük sorra.

• Gondolom, ennek a teljesen indokolt választás előtti magabiztosságnak tudható be, hogy egyre több városban hívogatják a választókat az ellenzéki jelölteket lejárató közvéleménykutatók, gondolom ezért kell annyira lemenni kutyába, hogy olyan kérdésekkel terrorizálják a választókat Keszthelytől Budafokig, hogy akkor is szavazna az ellenzéki jelöltre, ha kiderülne, hogy családon belüli erőszakot követett el és migránsokat akar betelepíteni?

• Gondolom ezért szórtak el csak idén, csak eddig 49 milliárd forintot (úgy lett ennyire kerek, hogy most választások előtt még belenyomnak szaros 3,5 milliárdot) állampárti propagandára.

• Valószínűsítem, hogy ezért süllyedtek a 2018. április 8-át megelőző kampány szintje alá, és tolják a gyurcsányozós, határlebontós, tájékoztatásnak csúfolt, tényszerűen hazug agymosást, miközben még a retkes határvédelem Brüsszel által kifizetett költségeiről sem bírnak igazat mondani.

• Gyanítom, hogy ezért osztogatnak nyugdíjas rezsiutalványt és pluszextra közmunkás havi bért is, pont most.

• Sőt, minden bizonnyal ezért lebegtetik a leghülyébb Lajos hangján keresztül, hogy Karácsony Gergelynél már Berki Krisztián is jobb választás lenne Budapest élére.

• És pláne ezért van az, hogy sok helyen eldugják a fideszes narancsot és inkább civilnek próbálják beállítani a fideszes jelöltet.

Szóval igen. Ezért kussol a törzsfőnök az önkormányzati választásról és tolja a szűkszavúan optimista kamudumát, és egyáltalán nem azért, mert nagyon is jól tudja, hogy egyes településeken igen szarul állnak a Fidesz-KDNP örök és megbonthatatlan pártszövetség jelöltjei.

Azért az szerintem mindent elmond a Tarlós Istvánt magasztaló Orbán Viktorról és az egész szaros rendszeréről, hogy Fakocka Pityunak még egy nyomorult Facebook-oldala sincs, de ráadásul büszke arra, hogy az elektronikus leveleit is csak kinyomtatva hajlandó elolvasni. Vagyis Kelet-Európa legélhetőbb fővárosának (Kovács Zoltán kommunikátor ezúttal nem rongyolt bele a The Economist Intelligence Unit nevű brit kutatóintézetbe, amiért erre a megállapításra jutottak) egy digitálisan analfabéta polgármestere és polgármester-jelöltje van, aki ráadásul Budapesten népszerűbb is, mint a Fidesz. Nem kis teljesítmény, de nekik sikerült.

Aztán majd lehet óbégatni, miután a Momentum támogatásával Karácsony Gergely aláírásgyűjtésbe kezd, hogy addig ne épüljön több stadion, amíg nincs minden kerületben CT. Már most is óbégatnak, persze a kedvenc hétvégi, Pofon az ellenzéknek címmel futó óbégatásomban a pártlap többek közt ezt írjaA főváros soha nem lesz kész, mindig lesz mit fejleszteni, mindig lesz min dolgozni. Ez pedig háborús körülmények között biztosan nem megy, háborúban ugyanis csak rombolni lehet. Erre készül az ellenzék. A fővárost lövészároknak szánják. Ha ezt is mérlegre teszik a szavazók, akkor nem is kérdés, hová érdemes tenni az ikszet.

Hát jajaja. Nyilván az ellenzék készül háborúra és rombolásra, ezért is mondta azt Orbán a Fidesz 2022-es választási esélyeiről Kötcsén, hogy nem az a fontos, milyen nagy a kutya, hanem hogy milyen harciasság van a kutyában. Mert a Fidesz soha nem tenné csatatérré az országot, dehogyis. Majd lehet demagógozni és fröcsögni, hogy ha ezúttal nem lélegeztetőgépre, hanem CT-re számolják át a debil ellenzékiek a stadionokba ömlő milliárdokat. Nem függ össze semmivel (nem a francot): Magyarországon a második legmagasabb a megelőzhető halálesetek száma az Európai Unióban. 2016-ban tízből nyolc haláleset elkerülhető lett volna.

Nem baj, mert közben nem csak Mészáros Lőrincnek és a famíliájának, hanem az üzlettársainak is bejött az élet, ők aligha fognak úgy elhullani a retkes magyar egészségügyben, hogy meg lehetett volna menteni őket. Ezzel szemben közpénzmilliárdokból építhetnek élményparkokat a Balatonon (Miután megoldották, hogy a balatonszemesi kemping helyére villapark és luxusszálloda épülhessen, ugye.) Ezek közül is bizonyos Szepesi Richárd a legeredményesebb, ő a Magyar Turisztikai Ügynökség pályázatain már 9 milliárd forintot kaszált. És nincs egyedül.

Igaza volt a leghülyébb Lajosnak: kevesebbet hibáznak, mint a svájci óragyárak. Igen, az EU-s pénzekből elcsalt, visszafizetendő milliárdokra gondolt. Vagyis Kósa szerint az, hogy az OLAF a Magyarországnak kiutalt uniós pénzek majdnem 4 százalékát, akár 100 milliárd forintot is visszakérne szabálytalanságok miatt (=az uniós átlagcsalás nyolcszorosa!), rendben van. Ha Rogánt kérdezik: akkor sem érné kár az embereket, ha ezt mind vissza kellene fizetni. És még csak hétfő reggel van, a fekália viszont folyamatosan a szánk magasságában hullámzik. Kitartás, emberek! Ez csak egyre rosszabb lesz. Örülök, hogy megint feldobhattam a közös hétfő reggelünket, később még jövünk! Puszipacsi.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!