Október 17,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Teljes katasztrófa?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,091,448 forint, még hiányzik 1,908,552 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Gyönyörűszép szombat reggelt kívánok mindenkinek! A hétvége romba döntésének szellemében azzal kezdeném rögtön, hogy elsemjénesítem ezt a posztot. Mert az mindig olyan különleges jó dolog, amikor a KDNP örökös elnöke megszólal és mond valamit. Pontosabban az igazi hír az, amikor a KDNP úgy tesz, mintha létezne és előáll valami hajmeresztő jó ötlettel. Igazolandó, hogy létezik és a haza érdekében hat, alkot, gyarapít. Készült egy interjú Semjén Zsolttal, amelyből kiderül, hogy a vasárnapi boltzár sikerén felbuzdult, az Fidesz hátán újabb négy évnyi kényelmes parlamenti vegetáláshoz jutott kis világnézeti párt elnökének vannak még remekbeszabott ötletei a tarsolyban. Ezúttal Semjén azt vetett be, hogy mekkora menő gondolat az, hogy

a felnőtté és adófizetővé vált gyermekek adójának egy része jusson vissza az őket felnevelő szülőhöz.

Indoklás:

a gyereknevelést tartjuk a legértékesebb munkának a társadalomban, ennek a gyümölcseiből részesedjen a felnevelő szülő.

Régóta próbálkozom megérteni ezt a sajátosan keresztény életszemléletet és mindazt ami ebből következik. Ez a melldöngető családközpontúság, ez az ordító belegázolás emberek magánéletébe azonban egészen szürreális számomra. És azokkal mi van, akiknek nem adatott meg, hogy gyerekük legyen, akik valmilyen oknál fogva úgy döntöttek, hogy akkor cselekednek helyesen, ha nem vállalnak gyereket, de akik ezzel együtt is ugyanolyan hasznos tagjai a társadalomnak, mint azok, akiknek van gyerekük… nos, velük mi lesz? Azon túl, hogy Semjén szerint mi a legértékesebb munka a társadalomban és mi nem az. Őket kiveti magából a NER, vagy ez mégis hogy működik? És most a cölibátusra felesküdött egyházi embereket nem is citálom ide, mert a megértéshez úgysem visz közelebb. Vajon nem lehetne, hogy legalább egyszer valami tényleg hasznos és előremutató ötlettel álljanak elő ahelyett, hogy állandóan egyes társadalmi csoportokat fordítanának szembe más társadalmi csoportokkal?

Nem tudnak velem mit kezdeni, ami jó, de nagyon nem vicces. Ami pedig Pécsett történt, az cenzúra! Mégpedig a régi időket idéző cenzúra.

Alföldi Róbertet idéztem fent, aki – miután Zalaegerszegen törölték beszélgetős műsorát, amelynek utána senki sem mert helyet biztosítani, Pécsen pedig letiltották az Igenis, miniszterelnök úr című darabot, amelynek ő az egyik szereplője – a szegedi Ifjúsági Házban megszólalhatott csütörtökön. A szeged.hu tudósítása szerint a teltházas rendezvényen a rezsim által mélységesen megvetett színész-rendező meglehetősen sarkosan fogalmazott az elkövetkező négy évvel kapcsolatban: itt kő kövön nem marad. Nem hiszem, hogy ehhez szükséges különösebb magyarázatot fűzni, hiszen ez már a kétharmados győzelem előtt is teljesen nyilvánvaló volt. Ha azt választjuk – márpedig a Fidesz elsöprő többséget képezőnek beállított tábora ezt választotta -, hogy elmegyünk a falig, akkor nem marad más hátra, mint hogy (Alföldivel szólva) beverjük a fejünket.

A fejünk beverésére máris itt egy kézenfekvő példa: Magyarország kormánya már most is a 2020 utáni uniós pénzekkel játszadozik. Ezt annak fényében egészen biztosan ki lehet jelenteni, hogy a jogállami normák betartása a jövőben elengedhetetlen lesz ahhoz, hogy valaki a jövőben uniós pénzhez jusson – közölte Günther Oettinger, költségvetési biztos Berlinben. Az EU történetében először politikai feltételességhez kötnék a támogatások odaítélését. A biztos ugyan kevés további részletet árult el – a vonatkozó javaslatot május 2-án mutatják be Brüsszelben -, azt azonban megjegyezte, hogy például a bíróságok kormányoktól való függetlensége elengedhetetlen feltétel lesz. Ha az OBH minisztérium alá rendelésének kétharmados szándékát nem is vesszük figyelembe, az most is tényként kezelendő, hogy Magyarország több területen is érintett, mások mellett a civil törvény ügyei is az Európai Bíróság előtt vannak. Tehát ne legyenek kétségeink afelől, hogy ilyen körülmények között a leendő Orbán-kormánynak megint nem kell majd kormányozni, elég lesz asztalt csapkodni, felháborodni, elutasítani, megdöbbenni, öklöt rázni, hogy már megint el akarnak taposni, holott nekünk szuverenitási kérdés, hogyan tiporjuk sárba a jogállamot Putyin elvtárs nagyobb dicsőségére.

Mindeközben a propagandamédia felfokozott izgalomban üvölti világgá, hogy a vezér mekkora csapást mért Soros Györgyre és felér egy beismerő vallomással, hogy a Nyílt Társadalom Alapítványok szervezet Budapestet hátrahagyva Berlinben folytatja tevékenységét. Arról természetesen nem esik szó, hogy a vesztes nem Soros György, hanem Magyarország lesz, miután a Nyílt Társadalom Alapítványok 30 éve nyújt támogatást a magyar embereknek, harcol az emberi jogokért és ösztönzi a kritikus gondolkodást. Miután teljesen világos, hogy az emberi jogok legfeljebb handabandák Orbánék számára, a kritikus gondolkodás pedig egyenesen ellensége a Fidesz örök hatalomban maradásának, a kétharmados pusztítás kormánya nem mondott le arról, hogy üldözze a Soros Györgytől bárminemű támogatást kapott civil szervezeteket, s elsősorban az e támogatásokat osztó központot nemzetellenséggé tegye a közbeszédben. Tegyük hozzá: bárminemű ténybeli alap, gyanú, vád nélkül. Nos, az üzenetet dekódolták, költöznek, a 168 óra úgy tudja: a szervezet vezetői olyannyira súlyosnak ítélik a magyar belpolitikai helyzetet, hogy az újraválasztott Orbán-kormány uszításának nem kívánják kitenni a szervezet dolgozóit. Az intézmény ettől függetlenül folytatja magyarországi tevékenységét, vagy annak egy részét, csak más székhelyről; az alapítvány valamennyi magyar és külföldi dolgozójának jövőjéről gondoskodni fog.

Addig is mindenki úgy gondoskodik a sajátá mentális egészségéről, ahogy tud. Egy ismerelen népművész például azzal szórakoztatta el magát és mindenkit, akinek ez potenciálisan a látóterébe kerülhet, hogy szép nagy piros betűkkel írta fel az Országház elé angol nyelven:

AZ ELNÖKÜNK EGY TELJES KATASZTRÓFA. (OUR PRESIDENT IS A COMPLETE DISASTER.)

Hogy egészen pontosan kire gondolhatott a nép kreatív gyermeke, az valójában teljesen mindegy. Hogy az államelnök, vagy a házelnök, vagy a miniszterelnök? Fontos ez? Nem fontos. Az érvényessége tagadhatatatlan. Nem is rontanám el ezt a végszót Schmidt Máriával (de, elrontom), aki cselhez, trükkhöz, kiskapuhoz folyamodva kerülte meg a törvényt és harácsolt szép kis ingatlant magának. Leegyszerűsítettem, de ez a lényeg. Akkor hát szép hétvégét mindenkinek, és ami a legfontosabb: 18 óra, Kossuth tér.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!