Július 6,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Tehát a kínai kommunisták egyetemét csak a baloldaliak finanszírozzák, a fideszeseknek egy fillérjébe nem kerül?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 171,303 forint, még hiányzik 2,828,697 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Miközben Szijjártó Péter az 1,2 milliós történelmi kínai vakcinaszállítmánnyal döngeti a mellét, Menczer Tamás sportriporterből lett külügyminisztériumi államtitkár pedig Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselővel tandemben az oltásellenes baloldal pofára esését ünnepli annak kapcsán, hogy a WHO engedélyezte a Sinopharm nevű vakcinát (amelyet a 24 dolláros piaci árhoz képest a NER strómancége 36,2 dollárért szerezte be, hogy örüljünk!), azért fókuszáljunk Kína-fronton egy igazán történelmi disznóságra.

„A beruházással a világ egyik legjobb egyeteme jön Budapestre, Magyarország regionális tudásközponttá válhat, az intézmény munkahelyteremtő beruházókat, vállalati kutatás-fejlesztési központokat vonzhat hazánkba. A Fudan Egyetem és a Diákváros együtt, egymás mellett fog megépülni, egyszerre szolgálva a magyar fiatalok színvonalas képzését, a felsőoktatás versenyképességének növelését.

Érthetetlenek és álságosak a baloldali támadások annak fényében, hogy már a Gyurcsány-kormány is célul tűzte ki a kínai hallgatók számának növelését Magyarországon. Ami akkor nekik nem sikerült, az most megvalósulhat, talán ezért tiltakoznak kézzel-lábbal a fiatalok lehetőségeit, a városrész élhetőségét javító beruházások ellen.” (atv.hu)

Ezt bírta kipréselni magából a Palkovics-féle Innovációs és Technológiai Minisztérium, miután a miniszter elvtárs kinyögte vagy két napja, hogy minden korábbi hazugságával hangzatos ígéretével szemben, a budapesti önkormányzat fejére ürítési célzattal, kiemelt kormányzati beruházássá nyilvánítja a kormány a Fudan Egyetemet, és az atv.hu szerette volna megtudakolni, milyen feltételekkel vették fel a Fudan Egyetemhez szükséges kínai hitelt. Továbbá hogy azt mikortól lehet törleszteni, és egyáltalán hogyan akarják a fejlesztési területet átalakítani, hogy az érintett fővárosi embereket és az általuk demokratikusan megválasztott vezetőket megkerülve a kínai kommunisták érdekeit érvényesítsék.

Még csak nem is az a lényeg, hogy Palkovics pár hete ATV Híradójának nyilatkozva azt állította, ő a népszavazást ellehetetleníteni hivatott kiemelt beruházássá nyilvánítás helyett inkább tárgyalna a fővárossal és a kerületi önkormányzatokkal, mert az nem annyira jó, hogy az érintett városvezetőkkel nincs egyetértés, akkor mi történt azóta? Nem ez a lényeg, mert ebből is csak az következik, hogy a magyar kormányban nem lehet önállóan, hangosan gondolkodni, és főleg mást gondolni nem lehet, mint a felcsúti küldetéstudat, mert a végén úgyis mindig az van, amit az egyszemélyes országvezetés egymaga eldöntött.

Hanem az a lényeg egyrészt, hogy most tényleg hogy a büdös francba került ide megint Gyurcsány? Másrészt az is lényeg, hogy ha már így egy platformra került a Gyurcsány-kormány a sokadik Orbán-kormánnyal (ez most akkor gyurcsányozásnak számít?), és ha már egyszerűen nem lehet szuperlatívuszokba foglalni se, hogy mekkora nettó nyereség az országnak, hogy kínai hitelből, mimagyarok keserves erőfeszítéséből kínai munkások építenek a kínai kommunista utánpótlásnak egyetemet Budapesten, akkor legalább ahhoz miért nincs semmi köze a finanszírozó magyar népnek, hogy mennyi időre adósították el milyen feltételek mellett?

Ha rohadtul megtérül az a sokszázmilliárd forintos beruházás, akkor néhány egyszerű kérdőmondatra miért olyan nehéz válaszolni?

Ezek szerint akkor a kínai kommunisták egyetemét csak a baloldaliak fogják finanszírozni, a Fidesz-szavazóknak egy fillérjébe nem kerül majd?

A Fidesz-kormány értelmezése szerint az álságos baloldali támadás, hogy a közvélemény tudni szeretné, a jelen állás szerint közszájon forgó 550 milliárd forintból 450 milliárdot milyen feltételekkel vettek fel hitelként a megkérdezése nélkül (!) a drága nertársak?

Levegőt venni azért még szabad, vagy az is érthetetlen, álságos támadás a kormány ellen?

Ez a sztori eddig is vállalhatatlanul kínos volt, de tudják még fokozni.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!