Február 21,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Tegyünk úgy, mintha emberszámba vennénk a népet

A címlapfotón nem én vagyok hárman, kikérem magamnak, meg nem is de Gaulle kutyája! Viszont. Jó reggelt kívánok mindenkinek! Sajnálatos módon az elemi görénységtől, pofátlanságtól, faragatlanságtól, tisztelethiánytól, arroganciától, prosztóságtól túlcsorduló kedd reggelt vagyok kénytelen tartani. Rögtön Kövér IQ-nuku Lászlóval. Akiről nem fogok hosszasan mesélni, mert éppen eleget mesél ő magáról. Az egykori fiatal demokrata, egy rosszemlékű rezsim visszataszító maradványa, aki olyan szinten megvet mindenkit, aki nem fideszes, ezért rohant be Mészároslölö nemzeti televíziójába:

Nincs is annál szebb, mint amikor  a Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága Társadalomtudományi Intézete ifjúságkutató csoportjának segédmunkatársa teli pofával bolsevikozik. Nincs is annál szebb, mint amikor a megélhetési politikus hasznavehetetlennek bélyegzi a Fidesz politikai ellenfelét, aki neki ellensége, mert ellenségek, harc, háború nélkül Kövér egész létezése megkérdőjeleződik. Természetesen a mikrofonállványról sem szabad megfeledkezni majd, amikor szanaszét szalad a ménes, Karácsony Gergely pontosan ezt nyilatkozta, nem ártott volna pontosan idézni:

Amikor 2010-ben Orbán Viktor választást nyert, felesküdött a harmadik köztársaság Alkotmányára, majd beletörölte a lábát. Én majd szeretném beletörölni a lábam abba az Alaptörvénybe, amit ők készítettek saját maguknak.

De ha már hasznavehetetlenségüket arroganciával kompenzáló politikusokról van szó, itt van egy alant. Mit kell tenni, ha kiderül, hogy a korrupcióban vastagon tocsogó ügyletbe keveredtél, és hiába próbáltad gondosan eltitkolni, a gonosz ellenzéki média mégis kiderítette? Bele kell állni. Fel kell ölteni a leggennyesebb vigyort és bele kell hányni a nyilvánosság arcába. Semjén ebből több mint jelesre vizsgázott. Néhány nappal az után, hogy kiderült, többmilliós értékű vadászatokra járt éveken át Svédországba, a nem létező piócapárt elnöke a Parlamentben fogadta a Safari Club International elnökét. A találkozóról készült videóban az ellenzéki médiának is üzent. Az a fej, az a mimika, az az arckifejezés…

 

Mint láthatjuk, Semjénnek a legkisebb gondja is nagyobb annál, hogy esetleg az adót fizető polgárnak pártállástól függetlenül elmagyarázza, hogy pontosan mégis mi a fasz van ezzel az egész vadászatos történettel. Nem, ő az ellenzéki média kedélyeit akarja borzolgatni. Ezeknek egytől egyig meggőződésük, hogy a nem fideszes, nem propagandát büfögő, munkáját végző média az ellenségük.

Ott tartanak már, hogy Pócs Ővoltasoros János, súlyosan szerény képességű fideszes képviselőtől sem lehet már kérdezni. Pócs sértődötten mondja bele az ország pofájába, hogy

Simicska trágár birodalmának trágár újságíróinak nem nyilatkozom.

Miután látták, hogy Fakenews Viktor hogyan szarik a nyilvánosság fejére, felbátorodtak és egyszerűen nem válaszolnak semmire. Noha a riporter udvariasan kérdezett, nem volt bunkó, csak a munkáját végezte. Itt tart Némethszilárd és itt tart az egész gyáva bűnbanda. A közpénzből működő salakmédiának nyilatkoznak, mindenki más bekaphatja. De itt van jogállam, itt szabad a sajtó, itt minden a helyén van.

Mindeközben a hódmezővásárhelyi bukta után látványos hanyatlásnak indult Lázár János  a Promenad.hu-nak adott interjúban ezt bírta mondani:

A kormánynak az az érdeke, hogy minél több újságíróval beszéljen, és megteremtse ehhez a keretet és a formát. Nem szabad az újságírók elől megfutamodni, korrekt párbeszédet kell velük fenntartani, mert nem ellenségek vagy ellenfelek, hanem szövetségesek: még ha kritikusak is, fórumot teremtenek ahhoz, hogy az ember elmondhassa véleményét, meggyőződését, programját, vitatkozhasson róla, és támogatókat gyűjtsön hozzá.

Parancsolsz, János? Megbeszélted ezt a csürhével is? Vagy csak a szokásos, tegyünk úgy, mintha emberszámba vennénk a népet alapon, párhuzamosan kommunikálsz a valósággal? Miközben Orbántól az utolsó fegyverhordozóig menekültök, arról óbégatsz, hogy nem szabad az újságírók elől megfutamodni. Cinikus senkik vagytok, és pont ezért fogtok eltaknyolni.

Az megvan, hogy mindeközben a lakájmédiátok magasról tesz bírósági ítéletek végrehajtására? Csak egy példát említenék: a Jobbik például több mint száz sajtópert nyert a Jobbik a Magyar Időkkel szemben, ám a kormánypárti lap nyolc bírósági végzés ellenére sem közli a helyreigazításokat. Ebben nem csak az a hír, hogy egy olyan országban, ahol még Soros Györgynek is be kell tartani a törvényeket, az állampárt és holdudvara saját magára nézve nem érzi kötelező erejűnek ezt a dolgot, hanem hogy folyamatosan hazudtok, hazudtok, hazudtok.

Tessék csak nézni, hogy ne az legyen, hogy félreértem és félrekommentálom, amit az urak kiejtenek a szájukon:

Van erre szó? Lehet, hogy van, nekem nincsenek erre már szavaim. Ott tart Simicska televíziója, ahol nélkülünk jutni lehet. Megjegyeztük, Kocsis! Mi eddig is láttuk, de most már bizonyíték is van rá. Nélkületek mindenki vessen magára, ebben az országban a Fideszen kívül nincs élet. Mindenki vagy a Fidesz révén lesz valaki, vagy nem lesz senki. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, ahogyan eltapsoltátok az ország épülését szolgáló ezermilliárdokat. Ahelyett, hogy az ország profitált volna belőle, az intézményesített korrupció felzabálta a jelent és a jövőt is. Ez pedig fájni fog, kibaszottul. Mindenkinek. És igaz, hogy Simicskának is volt szerepe ebben bőven, sőt, benneteket sem fog felmenteni az utókor ezért a gyalázatért.

És bár a tegnapi nap legfontosabb híre mégiscsak az volt, hogy miközben Orbán – a hazugságokkal házaló, hergelő kampánya okán – újfent megfutamodott, a Független Diákparlamentnek sikerült asztalhoz ültetni Karácsony Gergelyt, Szél Bernadettet és Vona Gábort, hogy sorosozás és migránsozás helyett egy kis időre legalább valóban a legfontosabb nemzeti ügyről esett szó, van itt még két érdekes fejlemény, amit kár lenne kihagyni.

400 milliós luxusvillába vásárolta be magát Matolcsy Rómeó György és famíliája. Egészen pontosan így: Matolcsy bútorgyáros és Origo-tulajdonos fiának cége megvette, Matolcsy György unokatestvérének bankja meghitelezte, Matolcsy György pedig használja a 430 millióért hirdetett II. kerületi luxusrezidenciát. A jegybank szerint nekünk, keményen kreténnek nézett kisembereknek semmi közünk ahhoz, hogy hol lakik az elnök, Matolcsy Ádám viszont elismerte: használja az ingatlan egy részét, és ezért bérleti díjat fizet. Hogy a szereptévesztett Matolcsy-klán urizálása miért közügy, arról érdemes ITT tájékozódni.

Másfelől meg itt van minden idők legokosabb Lajosa, a Kósa. Aki szintén felháborodva kérte ki magának Semjén Zsolt luxusvadászatos históriáját, ám akiről mára kiderült – egy hiteles közjegyzői okirat szerint -, hogy négymilliárd-háromszázötvenhárommillió euró felett rendelkezhetett. Ez jó magyar forintban 1000 milliárdnál is nagyobb összeget jelent. Hogy jobban értsük: ez nagyjából a Paks 2-re felvett tízmilliárdos euró hitel fele, de nagyjából ennyi a magyar államadósság fele is. A Magyar Nemzet állítása szerint a 2015-ben készült hiteles okirat szerint Kósa Lajos 2013. január 28-án kötött szerződést a megbízójával, aki felruházta Kósát, hogy a „megbízó helyett és annak képviseletében a jelzett összegből magyar államkötvényeket vásároljon”, és azokat a „megbízó nevén vezetett befektetési számlán elhelyezze”. A dokumentumon az áll: a több mint ezerháromszázmilliárd forintnyi összeget az FHB Kereskedelmi Bank Zrt.-nél helyezték el.

Én nem tudom, mi folyik itt, de hogy nagyon súlyos a helyzet, az egészen biztos. Gondolom, Soros kényszerítette minden disznóságra ezeket a gengsztereket. Nekem egyelőre elég is volt, megyek, hogy jöhessek. De először is meg kell emésztenem ezeket az információkat, mert ennyi gazemberség nekem megfekszi a gyomromat. Minden jót!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS