Július 30,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Tartsák el a kisujjukat és bízzanak abban, hogy ez az út nem a pokolba vezet. De, oda vezet

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,631,618 forint, még hiányzik 1,368,382 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hogy akkor újabb csütörtök, a lapátolni való a régi. Jó reggelt kívánok mindenkinek! Nagyon remélem, az ország diplomáciai büszkeségét senki nem provokálta tegnap Tunéziában, midőn Észak-Afrika mediterrán tengerpartján építette a magyar jövőt és migránsozott aggódott a miágrációért. És ha már ott volt, egyúttal fűt-fát megígért. Hogy Magyarország majd segít, és együtt harcolunk és nem hagyjuk, és megállítjuk. Az illegális bevándorlást, a terrorizmust, meg bizonyára Soros Györgyöt is, aki úgy elindult, basszameg, hogy azóta sem akar megállni.

Naccerű. Így is kell. Ahhoz képest, hogy hasi ultrahangra már időpontot sem tudnak adni – nem Tunéziában, hanem a kőbányai Bajcsy-Zsilinszky Kórházban -, szerintem az irány jó. A kérdés csak az, hogy kire hárul a nemes feladat, hogy letagadja a nyilvánvalót: hogy nincs orvos. Ezért csak várólistára tudják felvenni a betegeket, de hogy mikor kerülhetnek sorra, azt nem tudják nekik megmondani. Nem is kell szerintem, majd valamelyik nagyarcú elkötelezett nemzetikereszténycsaládbarát beszélő öltöny közleményben tudatja, hogy az ellenzék és a betegek nem hagyják élni a kórház alkalmazottait. Ehhez képest Nyíregyházán vagy Nagykanizsán sokkal jobb a helyzet, ott már júliusra, illetve augusztusra is van időpont. (Igen, most január van.)

És hogy mennyire jó az irány? Teljesen jó, és ezt kiválóan tükrözi a 2020-as és 2021-es költségvetés sarokszámait lefektető kormányhatározat. Amiből kiolvasható, hogy az oktatásra és az egészségügyre 2020-ban és 2021-ben is ívesen szarik a kormány helyén ülő banda. Ez annyit tesz, hogy miközben a Miniszterelnökség és a Honvédelmi Minisztérium többet fog költeni, lényegében befagyasztják az Emberi Erőforrások Minisztériuma alá tartozó költéseket, és járulékos haszonként csökkentik a Belügyminisztérium kiadásait. A részleteket ITT érdemes tanulmányozni, én mindenkinek felhívnám a figyelmét arra, hogy ne vádolja többé következetlenséggel a kormányt. Ha van valami, amit 2010 óta következetesen képviselnek, az az oktatás és az egészségügy szétverése, ami odáig fajul majd, hogy 2021-ben kisebb költségvetésből gazdálkodik az Emmi, mint amennyiből idén. Ez pedig tökéletesen illeszkedik abba a trendbe, hogy a Fidesz 2010-es hatalomra kerülése óta mind az oktatás, mind az egészségügy finanszírozása GDP-arányosan is, és az összes állami kiadás százalékában is csökkent. Mer’ bezzeg az elmúltnyócév. Az.

Semmi baj, mert közben a kormány egyik legdrágább kifizetőhelye, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. a Századvég Politikai Iskola Alapítvánnyal közösen, 1,44 milliárd forintért végezhet közvélemény-kutatást a kormánynak az idősek társadalomban betöltött szerepével, és az EU-s problémákkal kapcsolatban. Az indokláson beszartam, pláne az idősekkel kapcsolatos hablatyon:

az előrejelzések alapján 2060-ra Magyarország népességének harmada lehet 65 év felett, amely demográfiai folyamat komoly kihívások elé állítja a politikai vezetést.

Nem tudom, melyik a drámaibb: hogy már előre beismerik a kibaszottul családbarát és demográfiai trendfordító politikájuk kudarcát, vagy az, hogy reményeik szerint 2060-ban is Orbán pereputtya fosztogatja majd a hont. Tehát a jelenben egy alapvetésnek számító ultrahangra nincs időpont, ezek a seggnyalók meg milliárdokat zsebelnek be arra, hogy a csillagok állásából kiolvassák azt, amit már most is tudnak. Jó, akkor most tényleg senki ne röhögjön, mert nincs vége. Az MTI tojta tegnap:

A Századvég javaslatot készített arra, hogy az Európai Bizottságot a nemzetállamok tudják ellenőrizni. Az alapítvány szerdai, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, olyan intézmény létrehozását javasolják, amely transzparenciát teremtene az európai uniós intézmények működésében. Ezt azzal indokolták, hogy súlyos eurómilliárdok tűnnek el egyre kevésbé követhetően az uniós “intézményi struktúra útvesztőiben”.

Naszóval én egy kicsit sajnálom, hogy nem egyenesen a CÖF készített javaslatot arra, hogy ha majd Orbán Viktor és az ő szélsőjobboldali populista érdekhaverjai szétnyerik magukat az EP-választáson (vagy nem, meglátjuk), akkor hogyan kéne működnie az Európai Unió intézményeinek ahhoz, hogy a felcsúti nemzetállam atyaúristenének az megfeleljen. Aggódnak az elvtársak a transzparenciáért és súlyos eurómilliárdok eltűnéséért. Hát ez egyszerűen fantasztikus. Mielőtt valaki félreértené: nem azokért az eurómilliárdokért fosnak, amelyek az Orbán-klán feneketlen bankszámláin lehelik ki közpénzjellegüket, nem, dehogy, azokkal semmi baj nincs. Azokért az eurómilliárdokért vinnyognak, amelyeket az EU jogvédelemre, civil szervezeteknek irányozna elő azért, hogy elvetemült, illiberális gazembereknek kicsit nehezebb dolguk legyen porig zúzni azt, amit Európa felépített, ami megakadályozni hivatott azt, hogy újra lángba boruljon a kontinens. Nos, én remélem, hogy hamarosan valóban a Századvég nevű kifizetőhely és pénzmosoda fogja diktálni a tempót Európának, akkor tényleg lehúzhatjuk magunkat a klotyón. Az Európai Ügyészséghez való csatlakozásról nem esett szó az Orbán-rezsim paródiájaként is felfogható közleményben, de majd legközelebb biztosan lesz ilyen.

Ami a lényeget illeti. Úgy tűnik, ahol az embereket az sem hozza ki a sodrukból, amit a szemükkel látnak, a bőrükön tapasztalnak, ott nem nem nagyon érdemes csodálkozni azon, hogy miért mozgat meg csupán néhány száz embert az, hogy az ügyészség a Fidesz hatalomban tartásának bunkósbotjaként működik. Pedig abban normális helyeken nemigen lehetne vita, hogy az állampárt holdudvara által elkövetett megannyi bűncselekmény elsikálásában élen járó, Orbánék seggében tenyésző fideszesfüggetlen Legfőbb Ügyészség szintet lépett azzal, hogy a politikusverő biztonságiak helyett az ellenzéki képviselők felelősségét vizsgálja. Igen, ők az ismeretlen tettesek, akik ellen Polt jelenleg vizsgálódik. Szeretném azt hinni, hogy ha ennek a felismerésnek nincs is utcára vonuló, százezres tömeggel mérhető súlya, azért a tegnapi demonstráción megjelent néhány százas csoportnál nagyságrendekkel többen vannak azok, akik tudják – Hadházy Ákosul szólva -, hogy ez az út Tádzsikisztánba, Pekingbe, Moszkvába vezet.

Nem tudom, hogy így van-e, és nem tudom, hogy hány embert kell még igazoltatnia és szopatnia a rendőrségnek ahhoz, hogy világossá váljon: ahol a hatalom a saját törvényeit sem tartja be, ahol az állami intézmények nem a polgárokat védik, hanem az önkényeskedő geciket védik a polgároktól, ott elég nagy bárgyúság kiselőadásokat tartani és függetlenobjektív politikai elemzésekben magyarázni, hogy miért nem lesz úgysem országos sztrájk. Ahol a normalitás minden foszlányát felszámolták, ott kurvára nagy luxus a normalitás keretrendszerében maradva, törvénytisztelettel, a törvények betartásával zsibbasztani azokat, akik rájöttek legalább arra, hogy nekik nem mindegy. Be kéne fejezni azon lamentálni, hogy a sztrájktörvény mire ad lehetőséget, mire nem, és mit miért nem lehet. Vagy felőlem tolják nyugodtan, tartsák el a kisujjukat és bízzanak abban, hogy ez az út nem a pokolba vezet. De, oda vezet.

Addig is, Schmidt Mária szellemi kútmérgező, történelemhamisító üzletasszony (és ebből kifolyólag az Ungár Péter nevű ellenzéki politikusnak öltözött fia) nyugodtan eltitkolhatja, hogy mennyi közpénz landol a családi cégénél, letagadhatják, hogy a katasztrófa szélén lavírozik a Honvédkórház és Bayer Zsolt iskolai termekbe összecsődített nyugdíjasfórumokon moshatja az agyakat a fideszes propagandával, szélsőséges kurvaanyázó konzervatív újságírók magukból kivetkőzött fröcsögése által kísérve.

Már megyek is. Bocs a brutális muzsikáért, de most ez van.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!